ugrás a tartalomhoz

kétszer megnyitott weblap session-el való megkülönböztetése

domel · 2016. Már. 31. (Cs), 21.27
Üdv! Ha van egy weblap két fülön megnyitva, de ugyanabban a böngészőben, meg lehet különböztetni a kettőt session-el?

Bővebben: van egy élő képalbum ami frissül ha valaki valahol feltölt egy képet (ajax). Ahhoz hogy ne legyen felesleges adatforgalom változatlanság esetén, $_SESSION['utolso']= az utolsó kép neve lesz, és nem küld semmit vissza javascript-be ha a kettő azonos. Minden szép, minden jó egészen addig a pontig, amíg két vagy több fülön meg nincs nyitva az oldal, onnantól csak egy működő képalbumom lesz, a másik vagy több oldal nem fog működni, mert közös a session-jük. Mivel qr kód alapján talál az oldalra a user, ha többször beolvassa, a böngészője több fület nyit ugyanazzal az oldallal, és a fenti hiba fennál. Valami ötletre lenne szükségem amin elindulhatok..

Köcce a segítséget!

Domel
 
1

A probléma adott. Mi a cél?

smokey · 2016. Már. 31. (Cs), 22.18
A probléma adott. Mi a cél? Tudnád részletezni, hogy pontosan mi lesz a feladata az alkalmazásnak?
2

hogy mind működjön

domel · 2016. Már. 31. (Cs), 23.07
A cél, hogy ha öt fülön van megnyitva ugyanaz az oldal, akkor öt fülön frissüljön a képalbum. A feladata az alkalmazásnak, hogy túraútvonalakon hagyott qr kódok alapján tudjanak egymással kommunikálni a túrázók, illetve kicsit vendégkönyv szerűség is lesz.
Egy FB ismerősöm azt javasolta, hogy az oldal betöltésekor generáljak véletlen számot, ezt küldjem át php-ba, az meg ebből a számból generáljon session-t, mert szerinte ugyanazon url-ek ugyanabban a böngészőben (több fülön) csak egy session lehet. Bonyolultul hangzik...
3

Kedves domel!Hogy miért van

tisch.david · 2016. Ápr. 1. (P), 01.29
Kedves domel!

Hogy miért van arra szükséged, amit szeretnél, azt nem nagyon értem, de az biztos hogy egy böngészőben, több fülön megnyitott azonos oldalak a szerver oldalon 1 munkamenetet fognak alkotni. A munkamenet azonosítása ugyanis kliens oldalon cookie-kkal történik, amik egy adott (al)domain-hez tartoznak, ha tehát valamelyik "fül" adatot küld a szervernek, akkor ezek a cookie-k minden esetben elküldésre kerülnek a szervernek, azonos adattartalommal.
Ha jól értem, akkor viszont Te valamilyen oldal frissítést szeretnél, amit minden "fül" - egymástól függetlenül - elvégezhet (mondjuk AJAX hívással). Ezeknek a kéréseknek a kiszolgálásában viszont a szerver - bár azonos a munkamenet - tekintettel lehet az egyes lapok eltérő állapotára. Annyi csak a feladatod, hogy ezt az állapotjelzőt kliens oldalon tárolod (mondjuk egy JavaScript változóban), és ezt a szervernek minden kéréssel elküldöd.

Üdv:

Dávid
4

kliens oldalon

domel · 2016. Ápr. 1. (P), 12.57
Javascript-ből generálok egy nagy véletlen számot, ebből lesz szerver oldalon a session neve, és úgy néz ki hogy működni is fog..
5

Rossz otlet

janoszen · 2016. Ápr. 1. (P), 13.26
NAGYON rossz otlet. Ha elfogadsz session ID-t kliens oldalrol, azzal mindenfele security hole-t nyitsz ki. Ha feltetlenul szeretnel ilyet csinalni, atadhatsz egy ID-t az URL-ben, de ez semmikepp ne a session ID legyen, hanem egy plusz informacio.