ugrás a tartalomhoz

Symfony config

smokey · 2016. Már. 24. (Cs), 14.31
Sziasztok!

Szeretnék egy kicsit utánajárni, hogy Symfony esetében milyen konfigurációs módszer(eke)t preferáltok és miért? Arra volnék kíváncsi, hogy kinek miért vált be a PHP, a YML, az annotáció vagy az XML alapú konfigurálás. Esetleg az is érdekes lehet, hogy bizonyos esetben egyik félét, más esetben másik félét használtok (gondolok itt a security, service, controller, entity, stb configok esetében használt konfigurációs metódusok különbségére).

köszi!
 
1

Fastruktura

janoszen · 2016. Már. 24. (Cs), 16.13
A Symfony fastrukturaban tarolja a config adatokat. Hogy milyen backenddel mukodik, majdnem mindegy, irhatsz sajatot is. A lenyeg az, hogy a Symfony config modullal meg kell etetned a strukturat, nem tudsz (tudtommal) szabadon beleirkalni cuccokat.
2

Ez megvan, csak mindig azzal

smokey · 2016. Már. 24. (Cs), 16.34
Ez megvan, csak mindig azzal találom szembe magam, hogy valamit ilyen módon konfigolok, valamit meg másképp. Pl.: a dependency injectiont YML-ben állítom, viszont a security és az ORM mapping annotáció alapú; és egy kicsit dilemma, hogy ez így jó-e, hogy van ilyen is olyan is, vagy ha már egyszer nekiállok annotációkkal, akkor folytassam-e azokkal. Konzisztens módon szeretném a kódomat felépíteni, és nem szeretnék olyan végeredményt kapni, hogy úgy keljen összevadászni mindent, mert nem egységes... Ezért érdekel csak, hogy mi lehet egy optimális irány.
3

Robert C Martin

janoszen · 2016. Már. 25. (P), 11.56
Alapvetően Robert C. Martin előadásait tudom ajánlani. Nem Symfony és nem PHP, elmond néhány olyan dolgot, ami megváltoztatta a hozzáállásomat a Symfony és társaihoz, illetve az alkalmazás felépítéséhez. Refaktoron linkeltem jópár videót.
4

Köszi!

smokey · 2016. Már. 25. (P), 12.25
Köszi!
5

Egyébként milyen irányba

smokey · 2016. Már. 26. (Szo), 20.57
Egyébként milyen irányba változtatta meg, pozitív, vagy negatív? Két mondatban leírnád, hogy számodra milyen értéket adott konkrétan az a pár videó, amit belinkeltél? A videókat még nem láttam egyébként, ahogy időm engedi, meg fogom nézni őket.
8

Szetvalasztani

janoszen · 2016. Ápr. 1. (P), 10.51
Sokkal inkabb szetvalasztom a cuccaimat, nem feltetlenul akarok mindent osszenoveszteni a Symfonyval, vagy a Doctrine entitasaival. Ettol aztan sokkal boldogabb lettem, mert sokkal egyszerubb az uzleti logikan modositani olyan modon, amit a Frameworkbe belenovesztve adott esetben nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne megcsinalni.
6

Projekten belül annotation,

Práger Ádám · 2016. Már. 27. (V), 03.08
Projekten belül annotation, különálló bundleben XML. (Ahogy a best practice guide is írja)

Annotation: mostmár mindent le lehet vele kezelni, ami a kezdetekben még bajos volt, egyedül a doctrine dolgok traitelése szokott bajos lenni, viszont azt is meg lehet csinálni okosan.

Külön bundleben viszont rossz ötlet az annotation, nehezebb módosítani.
7

Köszi a tippet!

smokey · 2016. Már. 31. (Cs), 22.19
Köszi a tippet!