ugrás a tartalomhoz

Androidon PHP, JavaScript, HTML, CSS fejlesztés, tesztelés

Kérésre törölve 18. · 2016. Már. 20. (V), 22.06
Üdvözlet!

Van lehetőség Androidos táblagépen PHP, JavaScript, HTML, CSS fejlesztésre, tesztelésre, azaz úgy, mint PC-n pl. XAMPP segítségével?


Azért akarom, mert k.ra kényelmetlen ezer évet PC előtt ülni, kényelmesebb lenne egy fotelben, ahol a táblagépen rajta van pl. egy tankönyv, olvasom, aztán félrehúzom az ablakot és egy másik ablakban gyakorlom, később fejlesztek.

Ha nem, legalább a nem szerveroldaliakat (JavaScript, HTML, CSS), tehát egy notepad++ szerű kis szövegszerkesztőben, majd egy Androidos böngészőben tesztelni?

Ha valaki csinált már ilyet, mekkora táblagép kell hozzá, és milyen erős (márka esetleg)?

Nem akarok 100-150 fölé menni, tehát a Surface és az iPadok kiesnek.
 
1

Majdnem...

anti81 · 2016. Már. 20. (V), 22.59
Nem Androidos gépen és nem is PHP fejlesztésre, de használok tabletet. Egész konkrétan Asus T100 Transformert.
Tetszik, mert érintőképernyős, de ha gépelésre van szükség, csatlakoztatható a billentyűzet. Webstormot, Sublime-ot és Node.js-t futtatok rajta, de Windows operációs rendszerén bizonyára menne XAMPP is.
Amit szokni kell: Kijelzője 10.1"-os, bár van HDMI kimenet. Napsütésben kb. használhatatlan. A billentyűzet kicsi, a kezeket elég szorosan egymás mellett kell tartani.
Tartós munkára nem ajánlom. Helyette inkább egy jó minőségű notebookot válassz, azzal is lehet kényelmesen fotelből dolgozni.
2

Szerintem táblagépen nagyon

Hidvégi Gábor · 2016. Már. 20. (V), 23.06
Szerintem táblagépen nagyon macera fejleszteni, túl kicsi a képernyője, a tízhüvelykesek pedig nehezek. Szerintem próbálj ki egy Virtualbox + Android X86 kombót, bár sebességet nem, de működési helyességet tudsz vele ellenőrizni.

Nem biztos, hogy sokat érdemes egy táblára költeni, mert eléggé vesztenek az értékükből, ráadásul egy-két év, és már nem jönnek rá biztonsági frissítések, hacsak nem Nexust veszel, de az nem két forint.
3

Ha 100-150-et szánsz rá,

smokey · 2016. Már. 21. (H), 17.46
Ha 100-150-et szánsz rá, akkor én is inkább vennék egy olyan notebookot, amibe jó minőségű akkumulátort raktak. Ha tabletet veszel és azon akarsz fejleszteni (bármit), akkor annak szerintem rövid időn belül szentségelés lesz a vége (persze most magamból indultam ki)... Kicsi, kényelmetlen... Nekem sokszor - bármilyen célból, legyen az meló, tanulás, stb - még a laptop + 1 monitor is kevés.
4

De 150-ért gondolom nincs jó,

Kérésre törölve 18. · 2016. Már. 21. (H), 21.14
De 150-ért gondolom nincs jó, márkás laptop és úgy tudom, hogy alul melegszik (ott hül), tehát nem jó ötlet az embernek az ölében tartani. Meg, hát hogyan tegyem az ölembe, nem stabil.
5

Szerintem egy webfejlesztésre

smokey · 2016. Már. 21. (H), 21.25
Szerintem egy webfejlesztésre használatos gépet már elég baráti áron be lehet szerezni. Nyilván ez relatív dolog, viszont én úgy látom, hogy nem kell atom erőmű.

Ölben tartásra tök jó: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90278244/; létezik merev, fa alapú kivitelben is > gyakorlatilag egy párna+falap kombó. Igényes, kényelmes, és működik.
6

Kösz, ez tetszik, remélem nem

Kérésre törölve 18. · 2016. Már. 21. (H), 22.54
Kösz, ez tetszik, remélem nem csúszik rajta és nem adja át a meleget.

És mi a véleményetek - a táblagépről lebeszéltetek sikeresen, mert nagyobb méretű az jóval 100 fölött van Samsung, vagy iPad, de utóbbit nem vennék, mert nem lehet bővíteni és nem is szimpatikus nekem a cég filozófiája (pl. túlárazás, az iPad Pro 350 ezer 128 GB-os, de nem Gorilla Glass, ócska a kamerája (nem mintha arra akarná az ember, de micsoda olcsójánosság már ez), és hozzá a tok, ami védi 25 körül van az eredeti, ceruza 30 ezer. Szóval menjenek a pi.ba. Ja, és csak wifis, ha mobilkártyát is akarnék bele net miatt, akkor még 40 kb.
Szóval mi a véleményetek laptop helyett netbook?
7

Én azokat se értem, akik

bamegakapa · 2016. Már. 22. (K), 00.32
Én azokat se értem, akik laptopon képesek fejleszteni. Minimum 2 nagy képernyő, de jobb esetben inkább 3, hogy minden fontos infót egyszerre lássak. Eleve kis képernyőn a böngésző inspektorát használni egy rémálom, anélkül meg neki sem érdemes állni.

Ha kényelmetlen a PC, akkor ugyanazt a pénzt ruházd egy direkt erre kifejlesztett székbe, asztalba. Hidd el, nem éri meg tönkretenni magad, a fotelban tabletezni is csak rövid távon lesz kényelmes. Szép nagy monitorok, monitorkarral megfelelő magasságba emelve, kényelmes billentyűzet és egér. Hosszú távon jobban fogsz járni vele, még ha a tablet most menőbbnek tűnik is.
8

Igen

Hidvégi Gábor · 2016. Már. 22. (K), 10.19
Kivételesen egyetértek mindennel, amit írtál. A szék rendkívül fontos, fejlesztésre pedig egy PC ezerszer jobb egy notebook-nál.

Fotelben legyengül az ember háta, aztán csodálkozik, ha fiatalon elkezd fájni, és évek, mire megerősíti rendesen.
9

Eleinte én sem hittem el, de

bamegakapa · 2016. Már. 22. (K), 11.36
Eleinte én sem hittem el, de tényleg sokat javít a közérzeten egy jól berendezett munkaterület.
10

Asztal

vbence · 2016. Már. 22. (K), 12.20
Az asztal mással nem pótolható ha gépen szeretnél több órákat ismételten dolgozni, és közben nem akarsz tönkremenni.

Ez mind nagyon fontos ha számít a hátad, nyakad, szemed stb egészsége:

* Széked magassága a te magasságohoz állítva,
* asztal magassága a székben elfoglalt helyedhez állítva,
* monitor helye a szemed vonalához képest és még sok más.

Fotelban görnyedve, folyamatosan lefele nézve egy olcsó kijelzőre, amit nem is arra a szögre terveztek, mellkas összenyomva amint egy pici billentyűzeten gépelsz... nagyon rossz ötlet.
11

+1

anti81 · 2016. Már. 22. (K), 21.14
Aki szereti az ánuszát az se akarjon fotelből dolgozni huzamosabb ideig.
12

Az a vicc, h épp azért

Kérésre törölve 18. · 2016. Már. 22. (K), 21.53
Az a vicc, h épp azért gondoltam a fotelre és kézben tartható eszközre, mert kényelmetlen széken ülni, fáj a nyakam, a derekam. Igaz a szék nem a legjobb, de nem hiszem, hogy van olyan szék, ami ezt a problémát megoldaná. Sok irodaszék van 20-30-ért, régebben vettem, használtam egy ilyen drágább fajtát, de mégsem volt elég jó. Ha valakinek vmelyik bevált, linkelhetne széket.
13

Szék

Poetro · 2016. Már. 22. (K), 22.51
Egy normális szék szerintem legalább a duplájánál kezdődik.
14

Nem véletlenül írtam, hogy a

bamegakapa · 2016. Már. 23. (Sze), 00.40
Nem véletlenül írtam, hogy a 100-150-et érdemes rákölteni a projektre :).
16

Munkahelyünkön RIM székek

deejayy · 2016. Már. 23. (Sze), 09.51
Munkahelyünkön RIM székek vannak, pontosan ez:

RIM ZET (ZE 916)

Én mondjuk bármin tudok ülni probléma nélkül, de a kollégák nem panaszkodnak, van, aki otthonra is vett egy ilyet.

Ezen kívül érdemes eljátszani a szék-alternatívákkal, pl. labda, térdeplő, vagy Varier "székek".
15

Swopper

Hidvégi Gábor · 2016. Már. 23. (Sze), 09.49
Swopper Standard, nekem ilyen van, nagyjából százezres kategória, de nagyon megéri. A jó székek itt kezdődnek, sajnos, de ha számít az egészséged, akkor nem szabad rá sajnálni a pénzt.

Stabil, masszív, egyenes háttal kell ülnöd rajta, különben kényelmetlen. Egy-két hét, mire megerősödik a hátad, utána már nem fogod érezni.

Az ülőrésze viszonylag kemény, azaz nem tudsz rajta sok órát egyhuzamban eltölteni, fel kell állni, különben fáj tőle a feneked. Ez amiatt jó, hogy így biztosan megtornáztatod az izmaidat, és a vérkeringésed is tovább marad jó.

Annyira meg lehet szokni, hogy utána rossz lesz hagyományos széken ülni, rossz érzés lesz, ahogy azokban görnyedni kell.
17

Árak

vbence · 2016. Már. 23. (Sze), 12.18
Az, hogy mi a drága nem árt kontextusban vizsgálni. A széked összehasonlítható a fejlesztő masináddal, ugyanúgy munkaeszköz és garantáltan kétszer annyi ideig lesz veled.
18

Kösz a tippeket, de székért

Kérésre törölve 18. · 2016. Már. 23. (Sze), 15.19
Kösz a tippeket, de székért százezret? Tuti, hogy pár tízezerből hozzák ki. Ez szerintem olyan, mint a divatcuccok: csak azért adják sokkal drágábban, mert vannak akik villogni akarnak, még inkább ilyenek a luxuscikkek, amiket a balek ultragazdagok megvesznek, a gyártó meg röhög magában, hogy de jó üzletet csinált a semmivel.
19

Nem a székért fizetsz ennyit,

Hidvégi Gábor · 2016. Már. 23. (Sze), 17.05
Nem a székért fizetsz ennyit, hanem az egészségedért. Ami jó, annak elkérik az árát, mert valóban kisebb a verseny abban a szegmensben, ez van, ezt kell szeretni.