ugrás a tartalomhoz

Fejlesztéssel, designal, ux-el és egyebekkel foglalkozó weboldal indítása

Iamzozo · 2015. Okt. 16. (P), 14.16
Indítani szeretnék egy oldalt, ami hasonló a weblaborhoz, de felkarolná az egyéb területeket is, mint pl a UI, UX.. Az oldal jelenleg fejlesztés alatt van, most még egy gyenge alpha verzióban van, a funkciók nagyrésze már megvan. Ez egy magyar oldal lenne.

Az alábbi a funkciólista:

- Kétféle bejegyzés küldhető: cikk és link (továbbiakban beküldések). Ezek mind egy folyamban jelennek meg, külön jelölve a típus.
- A beküldések témákba lennének sorolva. Bárki indíthat témát: cím, leírás, kép/logo.
- A beküldések értékelhetőek, egyszerű szavazás, mint pl a reddit-en
- A felhasználóknak lehetősége van követni témákat, ekkor a saját "címoldala", bejelentkezés után csak a követett témakörökből jelenít meg cikkeket és linkeket. (Külön fül az összes beküldés ilyenkor)
- A felhasználók pontokat tudnak gyűjteni, pl kommentelésért, cikk küldésért, vagy téma létrehozásért, vagy kapott szavazatért
- A felhasználók értesítéseket kapnak a felületen, pl: valaki szavaztott a beküldésére, vagy hozzászóltak ahhoz
- A beküldéseket markdown-al szerkesztheti, de ehhez van külön toolbar, képbeszúrás külső linkről szintén lehetséges
- A beküldésekhez hozzá lehet szólni, ez csak két szintű lenne
- Bejelentkezés / regisztráció: facebook, twitter, email-es regisztráció
- A beküldéseket lehet rendezni népszerűség vagy időrend szerint, bárhol
- A beküldéseket kétféle nézetbe lehet váltani: lista és grid

Kiváncsi lennék a véleményetekre, mind koncepcionális, mind funkcionális szempontból. Mit hagyjak esetleg ki, mit tegyek bele (némi indoklással ha kérhetem :)).

Hamarosan elkészül egy beta verzió, amit már kitennék, szivesen várom bétatesztelésre is a jelentkezőket :)

Felmerült bennem, hogy maga az oldal opensource lenne, így annak fejlesztése is közösen történhetne a github-on.
 
1

Ki fog moderálni és mi

bamegakapa · 2015. Okt. 16. (P), 23.08
Ki fog moderálni és mi alapján? Már ha a minőségi tartalom a cél.
2

Moderátorok

Iamzozo · 2015. Okt. 17. (Szo), 07.35
Köszi a kérdést, ezt kihagytam, az adott téma létrehozoi moderálhatnak, illetve a témához csatlakozott felhasználók közül választhat további szerkesztőket a tulajdonos.
3

Tartalom

janoszen · 2015. Okt. 19. (H), 17.17
Ha forumra gondolsz, szerintem felejtsd el. Az emberek 95%-a passziv tartalomfogyaszto, meg szakmai korokben is. Kerdezd meg Adamot, a WL-nek rengeteg olvasoja van, de baromi kevesen allitanak elo tartalmat.

Es pont itt van a gond, tartalom gyartasra nagyon nehezen lehet talalni embert, mar ha nincs anyagi motivacio. Egy-egy minosegi cikk akar fel napodat is elveheti mire ki van csiszolva, lektoralva, betordelve. Ha csak heti egy cikkel szamolsz, akkor a jatek "koltsege" olyan 80.000 Ft havonta. Ezt nem ugy kell erteni, hogy ennyi zseton kell hozza, de ennyi beveteltol esik el az, aki a cikkeket irja. Szoval valami motivacio biztos hogy kell.

A masik problema az, hogy kelloen sok tartalom gyarto kell, nem lehet one man show. A Webtudorral is az volt a baj, hogy en effektive egyedul voltam content gyartasra, mert masnak se a technikaja, se az elokepzettsege, se az akarata nem volt meg, hogy olyan szinvonalu tartalmat gyartson. Aztan elkapott egy nagyobbacska egeszsegugyi gond es onnantol nem volt tartalom.
4

Inkább reddit féle

Iamzozo · 2015. Okt. 21. (Sze), 10.44
Nem teljesen fórum, inkább a reddit-hez vagy hup.hu-hoz hasonlítanám. Igen, erre én is gondoltam, hogy leginkább a linkek beküldésére alapoznám, nem hiszem hogy a cikkek számottevőek lennének. De ezt a funkciót nem zárnám ki.
Köszi a tapasztalatmegosztást, lehetséges hogy inkább saját oldallá válik mint sem közösségivé, majd kiderül. Ahogy elnézem a hup-on is trey aki konkrétan gyártja a feedet.
5

hup

janoszen · 2015. Okt. 21. (Sze), 15.02
Azt ne felejtsd el, hogy:

1. A HuP egy for-profit vallalkozas. Tortenelmileg ugy alakult, hogy nonprofit formabol at tudott alakulni egy for-profit megoldassa es behozza a bele olt energia arat.

2. A rendszergazdak sokkal inkabb kozossegi lenyek (lasd IRC, stb) mint a webfejlesztok.

3. Ma mar sokkal nehezebb egy ilyet beinditani, mert mindenkinel tele van a padlas az n+1 weboldallal ami kozossegi oldal akar lenni. Plane ha meg oda is kell egy kulon login.