ugrás a tartalomhoz

tartalom meghívás oldalon belül

Metanis · 2015. Szep. 8. (K), 12.06
Üdvözletem!!



Sajnos sokat kerestem a emgoldást, de mivel még megnevezni sem tudom, így nem sokra mentem.

A lényeg.

1, Kell nekem egy olyan js kód (vagy a kód elnevezése) amely lehetővé teszi, hogy ha a felhasználó olvassa a tartalmat és ahogy halad lefele, úgy tölti be. ( az adatbázisból való olvasást és a formázást elvégzi egy php az elképzelésem szerint, ezt kellen emghívni egy bármilyen (POST GET) adatátvitelel. )

2, egy linkre kattintva (menü) betölti a tartalmat és eltünteni az előzőt. ( Az a megoldás, hogy előre elkészítei és csak a megjeneléssel játszik, hanem csak katintásra kéri a letöltést, annak érdekében, hogy elkerülje az oldal meghívásakor felmerülő várakozási időt, hisz szeretnék, nagy képeket alkalmazni a tartalomban, de nem galléria.


Köszönöm a segítséget. Nem egy komlett kódott kérek, csak hogy mely függvények közt keresgéljek. mi a neve amely tartalmat tölt be pl.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. István
 
1

AJAX

Poetro · 2015. Szep. 8. (K), 12.20
Általánosságban AJAX-nak hívják a technológiát, amivel további tartalmat tudsz betölteni (vagy elküldeni) egy oldalon. Az elsőre valamilyen infinite scroll szokott lenni a megoldás (mint például Twitter vagy Facebook esetén). A második pedig ugyanaz mint az első, csak más a kiváltó esemény (bizonyos görgetési pozíció helyett kattintás).

A függvényeket, amik ezt megvalósítják böngészőnkét különböznek (azaz csak IE kezeli másképp), de IE7 óta mindegyik egységesen kezeli (az alapvető eseteket). Ha IE7 nem érdekes számodra, akkor ajánlom az XMLHttpRequest objektum tanulmányozását.
2

Régebbi IE verziókhoz is van

Mistic97 · 2015. Szep. 8. (K), 20.45
Régebbi IE verziókhoz is van megoldás. :)

var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
3

Nem tudom, tudja-e valaki

bamegakapa · 2015. Szep. 8. (K), 23.39
Nem tudom, tudja-e valaki szerkeszteni, de nagy halálom, amikor az ilyen szörnyen indentált kódokat elkezdik kopipésztelni a népek, és terjed a veszedelem.

if (window.XMLHttpRequest) {
    //Firefox, Opera, IE7, and other browsers will use the native object
    var request = new XMLHttpRequest();
} else {
    //IE 5 and 6 will use the ActiveX control
    var request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
forrás

Kicsit kompaktabban:
var request = window.XMLHttpRequest ? new XMLHttpRequest() : new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
De szerintem az IE6-ot el lehet felejteni, úgyhogy erre semmi szükség. IE7-ben megy a sima XMLHttpRequest, nem kell ez a bohóckodás.
4

Ne

Hidvégi Gábor · 2015. Szep. 14. (H), 12.24
A kérdésedből kiindulva nem javaslom, hogy (azonnal) nekifogj az elképzelés megvalósításának, hisz ha stabil tudással rendelkeznél, amivel feltételezek egy bizonyos olvasottságot, már találkoznod kellett volna az AJAX kifejezéssel, és tudnod kéne, hogyan működik. Ennek hiányában nagy valószínűséggel nem fogsz tudni jó kódot kiadni a kezedből, ami azt jelenti, hogy az olvasóid vagy a keresők nem fognak minden tartalomhoz hozzájutni.

Javaslom, hogy olvasd el az AJAX kihívásai című írást, ott felsoroltam az általánosan elkövetett hibákat. Ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz, hogy szeretnél ezzel a technológiával dolgozni, célszerű először hagyományos módon elkészíteni az oldalt, kattintható linkekkel, így biztosíthatod, hogy a keresők mindent meg fognak találni. Ha kész vagy, és minden úgy működik, ahogy szeretnéd, utána lehet felturbózni javascript segítségével.

Rossz példaként továbbra is az Origót tudom felhozni, ami amiatt is érthetetlen, mert egy gyakorlatilag korlátlan tőkével rendelkező cég, és mégsem képesek hozzáértő szakemberekkel elkészíttetni a kódjukat. Ezen a címen pont egy olyan oldal található, amilyet te szeretnél megvalósítani, ha megnézed a forrást, a Még több bejegyzés gomb kódja a következő: <a href="javascript: void(0)" id="more-pp">Még több bejegyzés</a>, azaz valamilyen eldugott js kód tölti be a további tartalmat. Semmi sem utal arra, hogy mi ennek az URL-je, így a keresők vagy kitalálják vagy sem. Ráadásul a kikapcsolt javascripttel böngészők sem tudnak tovább olvasni.

A szakma szégyene pedig a Mediamarkt.hu, ennél rosszabbat nem lehet csinálni.