ugrás a tartalomhoz

SVG sebesség

inf · 2015. Szep. 12. (Szo), 02.16
Van egy nagy SVG-m (yEd köpte ki magából, animáció nincs benne), amit szeretnék feltolni egy weboldalra. Kipróbáltam itthon localban, az a bajom vele, hogy nagyon eszi a processzort a firefox és az msie, szaggat közben a scroll, stb... Érdekes módon operán csont nélkül elmegy. Bármi ötlet, hogy hogyan lesz ebből használható tartalom?

Én már arra is gondoltam, hogy talán jobb, ha d3-al összerakok valami gráf megjelenítőt, mert ez az svg téma nem vezet sehova. Legalábbis a google nem dobott semmi fix-et erre a típusú problémára.
 
1

Közben találtam d3-al

inf · 2015. Szep. 12. (Szo), 02.55
Közben találtam d3-al sunbrust-öt, ami szinte ugyanazt tudja, mint ami nekem kell. link Egyedüli hátránya ezeknek, hogy a grouping-ot be kell építenem a fába. Viszont ha csinálok neki egy külön pie chart-ot ugyanazokkal a színekkel, az is teljesen megfelel ebben az esetben. Workaround-nak jó, viszont furcsállom, hogy d3-al akadás nélkül megy az SVG, a yEd-ből exportált meg akad. Az adat mennyisége elég hasonló. Majd beleásom magam jobban, hátha kiderül, hogy mi a kínja, lehet, hogy a yEd pazarlóan bánik rajzolás közben az element-ekkel, és azért annyira lassú.
2

Hasonlítsd össze

Poetro · 2015. Szep. 12. (Szo), 10.17
Hasonlítsd össze a két SVG-t. Egyébként van pár alkalmazás amivel az SVG-t tudod optimalizálni. Ez eltávolítja a felesleges elemeket, csökkenti a részletességet stb.
3

Én egy kis átgondolás után

inf · 2015. Szep. 12. (Szo), 17.14
Én egy kis átgondolás után úgy döntöttem, hogy inkább beszórom az adatokat egy event storage-be, aztán majd onnan átalakítom olyanra, mint ami a d3-nak éppen kell. Valószínűleg több diagram lesz ebből, nem csak egy, illetve néha változni fognak valamennyit az adatok, szóval a yEd azért sem a legmegfelelőbb erre a célra. Annyiból jó egyedül, hogy a mostani adatokat egyetlen grafikonon ki tudom rajzolni, de nem elég szemléletes így.