ugrás a tartalomhoz

Szűntessük meg a spam hadjáratot

janoszen · 2006. Ápr. 23. (V), 22.53
Kedves Fórumozók!

Tudom, hogy nem a Weblabor profilja, de biztos vannak köztetek is, akik az elmúlt időben magyar spamet kaptak egy warez/XXX sitera mutató linkkel.

Már néhány relay szerverüket lekapcsoltattam és folyamatosan követem őket, de soha nem sikerül elcsípni, hogy hol hostolnak, mert valahol mindig elakadok.

Kérdésem az lenne, hogy hol lehetne szerintetek ezt bejelenteni? Rendőrségi feljelentés? Vagy mi? Mert az ok, hogy a más országokból érkező spammel nem lehet mit kezdeni, de azért ne hagyjuk már, hogy itthon is elterjedjen, mert ha egy elkezdi...

Segítsetek elkapni őket!

János

ui. Folowupokat, spam mintákat, ötleteket, stb várom a info##kukac##janoszen.hu címen. Ha spamet szeretnétek elküldeni, csomagoljátok ZIP/RAR/ACE/7z fájlba, hogy ne fogja meg a szűrő.
 
1

Rendőrség

mefi · 2006. Ápr. 23. (V), 23.03
Rendőrségi feljelentést -tudtommal-, csak szerverlogokkal lehet.
2

Szerver log?

janoszen · 2006. Ápr. 23. (V), 23.11
Tehát a szolgáltató szerverlogjával? Mert az még megoldható.
3

NHH

Bártházi András · 2006. Ápr. 23. (V), 23.24
http://www.hif.hu/menu4/m4_9/spam.htm
http://www.hif.hu/menu4/m4_9/spam_engkero.htm
4

Nekem...

-zsolti- · 2006. Ápr. 23. (V), 23.43
...van erre külön beállítva válasz script, ami párezer példányban válaszol helyettem, hogy "köszi, nem kérek több reklámot". Igaz ezt csak abban az esetben szoktam használni, ha "megállapítható", hogy a levelet saját címével küldte az idiótája. (Megjegyzem a magyar spamek 80%-a ilyen, semmi john##kukac##ibm.com vagy bármi...)

Egyébként ha hatósághoz fordulnál sem hinném, hogy lenne eredménye a tökvakaráson kívül. (Volt már egyáltalán itthon ilyenre precedens?)
Egyszer leveleztem az Adatvédelmi Biztossal szintén spam ügyben, aki kb. 1 hónap után adott egy állásfoglalást az ügyről. Na egy ilyet kéne neked is minden spam esetében kérned, aztán ezt csatolni a feljelentéshez. Mert ha csak simán bemész a rendőrségre a szerverloggal, meg a kinyomtatott levéllel, nem hiszem, hogy komolyan veszik a problémát. Ahoz még túl gyerekcipőben jár itthon az ilyesmi. Ellenben ha van már valami hivatalos állásfoglalás is a kezedben, talán több figyelemt kapsz.

Visszatérve: erre mindre kinek van ideje, energiája? Maradnak a "más módszerek", illetve a megelőzés.
5

Ha elegen...

janoszen · 2006. Ápr. 24. (H), 07.19
Épp ez az. Ha elegen rúgdosnák a társaságot, esetleg olyan feljelentés, amit elég sokan aláírnák, akkor lehet, hogy nem tudnak mit csinálni.

De tényleg épp azért kellene összefogni, mert ha egy magyar spam működik, előbb-utóbb megjelenik a többi is.

Az eddigiekkel elég volt azt csinálni, hogy a szolgáltatónak szóltam, mert azok vagy elég rendesek vagy eléggé féltek attól, hogy a szerverük bekerül valami tiltólistába.

A rekordidő 5 perc volt, azt válaszolták, hogy beszéltek az illetővel és megmondták neki, hogy kihúzzák a szerverét a konnektorból, ha nem hagyja abba.

Csak ezek kicsit trükkösebbek, mert állandóan váltogatják a helyüket. Ezért kellene összefogni.
6

Első kör...

janoszen · 2006. Május. 11. (Cs), 20.04
Na, első kör megvolt, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség visszaírt, hogy nem ő az illetékes, hanem a Hírközlési Hatóság... :D Várom a további fejleményeket.
7

hát igen

Anonymous · 2006. Május. 12. (P), 08.52
ha András linkjeit sikerült volna végigolvasni, megkímélhetted volna magad ettől a - felesleges - első körtől...

A módosítás szerint a kéretlen elektronikus hirdetés miatt a Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatalához lehet bejelentést tenni, amely az ún. elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás keretében vizsgálja meg a panaszt.


gex