ugrás a tartalomhoz

Webes programozás tanulása hogyan?

xdragon · 2006. Ápr. 19. (Sze), 21.10
Jónapot!
Kérdésem annyi, lenne, hogy szeretnék megtanulni programozni a weben. PHP-Mysql,Javascript,Java,stb...

És önök ehhez mit ajánlanak, hogy kezdjem el(Az se gond ha egy számítósgées programozással kell kezdenem pl.: Pascal,stb...)

Köszönöm.
Viszlát
 
1

Java?

janoszen · 2006. Ápr. 19. (Sze), 21.48
Üdv!

Azt hiszem, mindenki nevében mondom, hogy kövessük a szokásokat, és tegeződjünk. :)

Nos, én javaslom a Java megtanulását, mert alapból egy objektum orientált szemléletmódot ad és ezzel könnyebb később programozni. Ráadásul most kelendő is. Érdemes megnézni: http://info2.sch.bme.hu/document.php?doc_id=51 illetve http://www.iit.bme.hu/~cseb/Education/SzglabIII/index.htm

Játszadozni jó a Pascal, de van benne egy-két nagyon csúnya gyerekbetegség.

A C-vel nagyon sokat lehet szívni, pointerek, type casting, stb, de utána tudsz programozni.

Webes technológiákat illetően érdemes körülnézni: http://wiki.weblabor.hu/

Remélem, segített

János
2

szerintem...

hdf · 2006. Ápr. 19. (Sze), 22.20
Én Visual Basic -al kezdtem, majd C++ és végül PHP, de szerintem a PHP a világon a létező leg egyszerűbb nyelv. Szintaxisában hasonlít a C++ -hoz, de a C++ fő hátrányával a változó típus konverziókkal nem kell problémázni benne. Szerintem jobb ha valaki nem OOP nyelvel kezdi és PHP alapból nem az, noha tud olyat is... Tehát szerintem a leg jobb, ha valaki kapásból PHP -val kezd. :) Én magam 2 nap alatt tanultam meg csak a Manual -ból. Angol tudás kötelező, egyébb szerintem nem kell. Ami Java -t illeti, ki nem állhatom, már többször neki estem, de csak nem megy le a torkomon... Egy ismerősöm a Graphisoft -nál dolgozik (C++ programozó) és saját szavaival mint "A programozás szégyene" írta le a Java -t és eléggé egyet értek vele, noha gondolom sokan nem, dehát ezt a szöveget én írom és nem ők. :P
3

HTML

janoszen · 2006. Ápr. 19. (Sze), 22.39
Azért azt jegyezzük meg, hogy a PHPnak csak vastag HTML tudással érdemes nekiesni.
5

Mas a PHP es mas a webprogramozas

persicsb · 2006. Ápr. 19. (Sze), 22.44
Mar megint azt kell mondanom, ez nem igaz. A PHP az egy altalanos celu interpretalt programozasi nyelv. Az, hogy HTML-be agyazva hasznaljak, es ez az eredeti celja, meg mindig nem jelenti azt, hogy altalanos programozasi feladatokat ne lehetne megoldani vele. Pl. sima konzolos alkalmazasok. Egyebkent filefeldolgozasra, vagy konzolos, nem webalapu adatbazismenedzsmentre is tokeletes dolog tud lenni a PHP.

Konkluzio: PHP es webprogramozas ket erosen kulonbozo dolog.
6

Off

-zsolti- · 2006. Ápr. 19. (Sze), 23.19
Kellő kitartással mindent meg lehet oldani mindennel. De attól még, hogy teát főz, és lenyírja az udvaron a füvet, attól az még webes scriptnyelv marad.
4

Célok

krey · 2006. Ápr. 19. (Sze), 22.41
Szép dolog kitűzni magadnak, hogy kapásból 3 eltérő programnyelven megtanulsz (+adatbáziskezelő) de az ember hamar rájön, hogy nem fér minden bele.
Én mindenképpen a PHP-t ajánlom, mert szerintem is az a legegyszerűbb nyelv és hiába lehet java-ban "mindent megírni", én nem ajánlom kezdő programozónak az OOP-t, mert csak túlbonyolítja a dolgokat.
Ahhoz viszont, hogy elindulj, először talán a (x)html-t lenne érdemes elsajátítanod, css-sel karöltve, aztán egy kis PHP-t.
Hozzátartozik még az, hogy (szvsz) manapság a PHP nem túlzottan divatos, mivel már rengeted tartalomkezelő létezik, milliónyi webes komponens... (de ez már más téma, és ezért a szerkesztőség gyilkol)

krey
7

manapság a PHP nem túlzottan divatos

-zsolti- · 2006. Ápr. 19. (Sze), 23.33
Ehhez képest pl. a getafreelancer.com-on toronymagasan vezet, a munkaajánlatok számát illetően.
8

köszi

krey · 2006. Ápr. 19. (Sze), 23.53
Köszi szépen, ez megnyugtató :D
9

erdekes,

ashnur · 2006. Ápr. 20. (Cs), 07.11
hogy pont most keszult el egy rovid utbaigazito amit pontosan erre a kerdesre szantak valasznak: http://blog.underconstruction.hu/2006/04/step-by-step/
10

Step by Step, avagy hogyan kezdjünk hozzá a dolgoknak

Adam · 2006. Ápr. 20. (Cs), 09.20
Én erre írtam egy ilyet: http://blog.underconstruction.hu/2006/04/step-by-step/

Szerintem érdemes átrágnod rajta magadat.

Üdv,
Ádám
11

programozás-web programozás

Anonymous · 2006. Ápr. 20. (Cs), 09.36
Azt írod a weben szeretnél programozni megtanulni. Amúgy tudsz?
Mármint algoritmizálni, programot tervezni, stb. Mert első lépésként ehhez semmilyen nyelv nem kell csak logika, meg egy kis matek. Utánna tanuld meg a választott nyelv szintaktikáját, majd mélyülj el a specialitásaiban.

Mac
12

Köszi mindenkinek a választ

xdragon · 2006. Ápr. 20. (Cs), 14.18
Sziasztok!
Köszi mindenkinek. Egyik ismerősöm (programozó) azt ajánlotta, hogy kezdjem Pascal-lal mert meglehet tanulni vele a programozás alapjait. Majd C és csak utána PHP mert elég hasonló a C a php-hoz.
Megfogadtam mindenki tanácsát, hozzászólását.
És mégegyszer köszönöm!

Jah, mégegy kérés.
Az lenne, hogy tudnátok e olyan oldalakat (Magyar) modnani ahol a nagyon-nagyon-nagyon alapoktól kezdi a PHP-t és egészen a haladó szintig megy, érthető "emberi" nyelven leírva :):)