ugrás a tartalomhoz

Csikozás Photoshop-ban

Anonymous · 2006. Ápr. 18. (K), 10.40
Kérdésem a következő,

Photoshopban szeretnék ellátni egy képet vízszintes, egy pixeles csíkokkal, ez hogy oldható meg legyegyszerűbben? Átfedésre tudtok valami tutorialt? Három képet szeretnék úgy egymás mellé rakni, hogy az illeszkedési pontoknál legyen valamilyen átmenet. Köszi!
 
1

Pattern

Poetro · 2006. Ápr. 18. (K), 11.02
Az ember csinál egy patternt, ami a megfelelő mintát tartalmazza. Ennek módja: nyitsz egy megfelelő méretű dokumentumot, abban megrajzolod a neked kellő mintát. Ebből úgy tudsz pattern-t csinálni, hogy kijelölöd a mintádat, és Edit > Define Pattern pont alatt pattern-t csinálsz belőle.
Ezután megnyitod a csikozandó dokumentumodat, csinálsz benne egy új réteget (Layer > New... > Layer...). Ezután kijelölöd az új üres rétegedet a rétegek között, és kitöltöd a mintával (Edit > Fill... > Pattern (kijelölöd a mintádat) majd OK).
2

Csík rajzolása

tiny · 2006. Ápr. 18. (K), 11.27
És nincs valami függvény szabályos csíkok rajzolására? Mondjuk én GIMP-et használok, de gondolom nem lehet túl nagy különbség.
4

Mitől?

Poetro · 2006. Ápr. 18. (K), 14.54
Mitől szabályosak a csíkok, és mitől függvény a csíkrajzolás?
Elég sokféleképpen lehet csíkokat (vonalakat) rajzolni és mindegyik szabályos csíkokat rajzol, már ameddig a csíkok a kérésednek megfelelnek. De hogy neked mi felel meg, az megint más kérdés, és ennek megfelelően rengeteg módszer létezik/létezhet az elérésére.
6

Jó akkor nem függvény :D

tiny · 2006. Ápr. 18. (K), 15.19
Úgy értem, hogy vonalakat egymástól x távolságra ß dőlésszöggel. Fogalmam nincs ilyet hogyan rajzolnak.
3

átfedés

Anonymous · 2006. Ápr. 18. (K), 13.26
másik kérdésem ez az átfedés volt. hosszú keresgélés után találtam egy képet, http://www.gtapoland.com.pl/styles/gtapolandv3/images/img_04.jpg. Én is hasonló módon szeretnék képeket egymásba rakni. Ez hogy történik?
5

Montázs

Poetro · 2006. Ápr. 18. (K), 14.58
Sokféle montázs létezik, és előállításuk és elég vegyes. Lehet kísérletezni azzal, hogy az elemeket egymás fölé több rétegre pakoljuk, majd a radír segítségével elkezdjük a nem kellő részleteket kitörölni, így felfedve az alatta levő réteg(ek) által mutatott képet. Lehet kísérletezni a rétegek sorrendjével, és a radír stílusával is, hogy a kívánt eredményt kapjuk.