ugrás a tartalomhoz

Javascript tanulása

reallalesz · 2014. Nov. 9. (V), 13.47
Üdv minden kedves weblaborosnak!
Nagy nagy hibába ütköztem. Évekig foglalkoztam html,css -el és a javascriptet hanyagoltam. Dolgoztam PHP-val és Pythonnal, sikeresen. De a javascriptre soha nem vitt rá a lélek. Most érkezett el az, hogy szeretnék jobban megtanulni javascript nyelven.
DE! A probléma az, hogy amiket az egyetemi könyvtárban találok, az mind javascript a weben, és mind a DOM manipulálásával foglalkozik. Ez mind szép és jó, de én Node.js-ben is szeretnék a későbbiekben alkotni, ahhoz meg szeretném legalább a nyelv alapjait tudni és hogy mi fán terem a JavaScript.
A kérdés, hogy elég-e tanulnom az ilyen DOM-mal foglalkozó könyvekből a javascriptet, vagy van valami más, ami kifejezetten Javascripttel foglalkozik? Továbbiakban szeretném kipróbálni magam olyan kliens oldali javascriptek írásában, amelyek nem látható, mint például mobil és nem úgy mint a böngészőben(Megnyitom, F12 és lelesem mi a javascript...)

Angol nem akadály, előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, MRM.
 
1

Pár ötlet

bamegakapa · 2014. Nov. 9. (V), 13.57
Itt el lehet kezdeni (mivel elmondásod alapján a programozás alapjai megvannak, így ez elég lehet): https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/A_re-introduction_to_JavaScript

Ha már az alapok megvannak, jöhet Douglas Crockford és a Good Parts.
2

Könyvek

Poetro · 2014. Nov. 9. (V), 21.10
  • JavaScript: The Definitive Guide
  • Eloquent JavaScript
  • Speaking JavaScript
  • JavaScript: The Good Parts
3

Nagyon szépen köszönöm

reallalesz · 2014. Nov. 10. (H), 20.28
Nagyon szépen köszönöm nektek!! :)