ugrás a tartalomhoz

Ingyen tárhelyre CMS

eMeLA · 2006. Ápr. 15. (Szo), 23.16
Szerbusztok !

Eddig e107-el próbálkoztam UW.hu-n. (mivel a fájlattributumokat nem lehet mgváltoztatni néhány dolog nem működött rendesen).

A kérdésem:

a. milyen portálrendszert "érdemes" használni, ki mit ajánl, mi a tapasztalata
b. melyik ingyenes tárhelyen (ahol rendesen fut is) lehet normálisan beüzemelni

Mielött a válasz az lenne, hogy keressek egy olcsó tárhelyet..., a portál nem nekem lesz, akinek kell..
 
1

Akkor...

-zsolti- · 2006. Ápr. 15. (Szo), 23.28
...keressen "olcsó tárhelyet" az, akinek lesz. Egyébként mindenki kb. mást fog ajánlani, meg aztán nem tudjuk, hogy neked mire kell. Általában úgy szokás A és B közt választani, hogy felméred mire van szükséged, és ha A jobban megfelel az igényeknek, akkor az lesz a nyerő. OpenSourceCMS.com a barátod. Hogy melyik indul el ingyenes tárhelyen, azt pedig a dokumentációjában nézd meg az adott CMS-nek (milyen safe_mode, stb. követelményei vannak, ezeket rendszerint leírják).
2

De nem...

eMeLA · 2006. Ápr. 16. (V), 09.33
...akar olcsó tárhelyet :) (melyek is ezek :) )

Szükséglet: egyszerű, gyors portál, extra igények nincsenek (hírek, letöltés, galéria, fórum). Ami az alapvető problémám volt az e107-el az, hogy pl. képgalériát nem lehett az UW.hu-n létrehozni, erre a válasz részben a doksi átböngészése, de az e107-nél ez egy plugin volt ami nem akart működni, ez pedig már nem az alap doksi része (és mire ide jutottam, már egy csomó munkám volt benne).

Amit még a kérdésem rejtett, az az, hogy mik azok a rendszerek amit legtöbben használnak, és miért... (netalántán magyar oldala is van. pl. e107, php-nuke).

Igen a kérdésem a OpenSourceCMS.com meglátogatása után született, mivel itt 43 portál szerepel, végignézni ezeket...
3

Joomla?

Joó Ádám · 2006. Ápr. 16. (V), 10.53
www.joomla.com és www.joomla.hu
Jól használható és megfelelő támogatása van. Egy ismerősöm ATW-n használja. Akadtak problémái (a joomla popupjaival) az ATW-s banner miatt, de a Firefox adblock kiterjesztésével ezek megoldódtak, azóta tudtommal jól működik neki.