ugrás a tartalomhoz

Drupal fórummodul milyen táblákat használ?

Anonymous · 2006. Ápr. 9. (V), 02.42
Hali!

Tudja valaki, hogy a Drupal fórummotorja milyen táblákat használ pontosan?

Mert azt szeretném megcsinálni, hogy 2 portál legyen egy helyen (erre látok sok leírást), de egy közös fórumot szeretnék, és közös felhasználó-nyilvántartást.

A 'users' tábla világos, hogy közös. Gondolom a 'forum' és a 'term_...' táblák is. Tudja valaki ezt pontosan?

Kb. fél órás Gúglizás nem vezetett hasznos eredményre. Ha nagyon nincs ötlet, kimazsolázom a forrásból, csak ugye fönnáll a tévedés lehetősége, és ha átfirkálja nekem az adatbázist, akkor lehet előlről kezdeni a telepítéseket. Ha valaki már csinált ilyet, úgy egyszerűbb.

Minden segítséget köszönök, RTFM-linket is:

--
Kiskübi
 
1

Két portált egy helyen

janoszen · 2006. Ápr. 9. (V), 10.25
Hát a kérdés igyencsak szokatlan. Ha két portál akar közös fórumot használni, arra általában az a megoldás, hogy egy harmadik "helyre" felteszel egy fórumot és az van belinkelve. Ha mindegyiknek külön kinézet kell, akkor a hétköznapi beszólással élve "szopó van", ugyanis általában különböző adatbázisok alatt futnak a motorok, tehát nincs átfedés. Ez esetben marad a hosszú és kínkeserves szopjuk-ki-a-kódból-szívás.
4

ja

Kiskübi · 2006. Ápr. 10. (H), 15.19
Jaja, szokatlan. :) Külön kinézet, de közös felhasználó-adatbázis. :)

Majd megírom, mire jutottam.

Kösz mindenkinek.
2

Ez nem két portál

Bártházi András · 2006. Ápr. 9. (V), 12.29
Ez 1, azaz egy portál, ami különböző domainek alatt másként viselkedik. A másik irányból megközelítve szerintem sokkal jobban jársz.
3

Gondoltam erre én is...

Kiskübi · 2006. Ápr. 10. (H), 15.15
...mive a users tábla egybe kell, ezért tulajdonképpem egy. Hírek, oldalak, skin külön kell, így viszont kettő.

Igazából engem nem is az bosszant, hogy egy vagy két Drupal-t másoljak föl (symlink-lehetőség nincs). Valószínű kettő lesz, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy ígyis-úgyis pontosan kell tudni, hogy milyen táblákat használ a fórum, vagy ha a másik oldalról megyek neki, akkor milyen táblákat használnak a hírek, meg úgy általában a tartalom.

Mindegy, mazsolázás elkezdőtött. :)
5

Nem fog menni

Kiskübi · 2006. Ápr. 10. (H), 18.47
Rá kellett jönnöm, hogy máshogy képzeltem ezt a tartalomkezelés-dolgot, mint ahogy a Drupal-nál tették. Mivel egy táblában kezel minden node-ot, legyen az hír/cikk, oldal, fórumbejegyzés, ezért nem fog külön menni ezen típusok közül egyik sem. És nem is lehet két site-ban összevonni.

Úgyhogy marad a belinkelős megoldás.

Köszi a hozzászólásokat.