ugrás a tartalomhoz

jQuery automatizálás

Totti 1986 · 2013. Jún. 6. (Cs), 10.48
Sziasztok!

Lehet, h hülye a cim, de most nem tudtam máshogy megfogalmazni.
Az a problémám, h már nagyon sokszor kerültem olyan helyzetbe, amikor egy oldalon lévő blokkal megegyező másik blokkot kell ajax-szal behivnom, majd az eredetihez fűződő jQuery hivásokat újra egyenként meghivni.

Pl. van egy dobozom, aminek a cime egysoros, van a dobozban egy kép, a kép mellett egy szavazás, a kép alatt cimkék. A cím-re rá kell húznom egy jQuery-t, ami megmondja, h mi történjen, ha a cím nem fér ki, a képre mondjuk ha rákattintok, előugrik egy lightbox, ami mutatja nagyban, a szavazást is egy szkript kezeli, a cimkéknél meg van egy "mutasd mindet" gomb, ami megint egy szkript.

Ezeket egyenként meghivom az oldal betöltésekor, de van, h mindegyiket máshonnan, mert máshol is használnom kell őket. Aztán ha ajax-szal behivok egy tök ugyanilyen tartalmat, megint össze kell szedegetnem a jQuery plugin hivásokat, ahelyett, h azt mondhatnám: "Alkalmazd erre az *ahhoz a dobozhoz* tartozó jQuery hivásokat."

Valószínűleg én vagyok gyakorlatlan javascript-ben, de akárhogy gondolkodtam, nem tudtam kitalálni, hogy lehetne ezt megvalósítani.
 
1

Példakódok nélkül nem könnyű

bamegakapa · 2013. Jún. 6. (Cs), 11.37
Példakódok nélkül nem könnyű megmondani. Pár sor kód többet mond három bekezdésnél.

Az eddigiek alapján annyit tudok mondani, hogy csinálj egy függvényt a megfelelő paraméterekkel. Ebben lesznek a mindenféle hívások. Bármikor meg tudod hívni tetszőleges paraméterezéssel.
5

Ezzel az a baj, h a fgv.ben

Totti 1986 · 2013. Jún. 15. (Szo), 00.05
Ezzel az a baj, h a fgv.ben benne lenne mondjuk 5 fgv. meghivása, amiket máshol is használok, igy minden egyes objektumra 1-1 új fgv.t kéne irnom, amiket rájuk alkalmazok. Azt hiszem a handler lesz a jó megoldás.
...
Most, ahogy nézem, a kettő szinte ugyanaz. Lehet h még visszajövök kérdezni. :)
6

Az objektum a függvény

bamegakapa · 2013. Jún. 15. (Szo), 10.05
Az objektum a függvény paramétere lesz.
2

init fv, szülő elem-en listener

szabo.b.gabor · 2013. Jún. 6. (Cs), 12.31
Vagy csinálsz olyat, hogy egy függvénynek átadod a div-edet, és az rak rá mindent, így amikor frissül elég meghívnod a függvényt..

vagy a div szülőjére (ami nem változik) pakolod az event handlereket érdemes megnézni az .on() függvény doksiját.. delegated events
3

Az utóbbi a bevett megoldás.

tgr · 2013. Jún. 6. (Cs), 17.02
Az utóbbi a bevett megoldás.
4

Köszi. Valami ilyesmi lehet a

Totti 1986 · 2013. Jún. 14. (P), 23.46
Köszi. Valami ilyesmi lehet a megoldás, viszont handlert eddig csak 1szer használtam, és nem is nagyon ismertem eddig a használatát. De meg fogom nézni. Ha ezzel el tudom azt érni, h egy handler-be belepakolom a szükséges fgv-hivásokat, és utána már csak az adott handlert kell meghivnom. De ezen még át kell rágnom magam.