ugrás a tartalomhoz

Proxy alias

Kérésre törölve 18. · 2013. Jan. 19. (Szo), 18.42
Üdv!

Feltelepítettem a FoxyProxy kiegészítőt, de nem tudom, hogy kéne beállítani, de szerintem nem is tudja, ami nekem kell.

Azt szeretném, ha al-IP címeket kapnék alkalmanként, hogy ki tudjam próbálni a weboldalamat úgy, mintha más gépről, IP-ről jelentkeznék be, pl. hogy az IP-tiltást, stb teszteljem, vagy, hogy milyen, ha más rá akar törni a gépemre és annak kivédésére fel tudjak készülni.

Suliban tanulom a szakmát és szeretnék a váratlan helyzetekre is felkészülni, nem csak elméletileg érteni a dolgokat majd.

Ezt hogyan lehet a legegyszerűbben és legbiztonságosabban megcsinálni, tehát mintha lenne egy routerem és több gépem, külön internet kapcsolattal?
 
1

VirtualBox

szabo.b.gabor · 2013. Jan. 19. (Szo), 19.50
2

Ha ilyesmivel akarsz

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 19. (Szo), 20.33
Ha ilyesmivel akarsz foglalkozni, akkor (amellett, hogy erősen javasolt mindezt virtuális gépeken elkövetni, mert ha véletlenül mellényúlsz és rossz gépet támadsz meg a teszteddel, abból komoly kellemetlenséged lehet) érdemes megismerni olyan szoftvereket, mint pl. a nessus v. a metasploit.
Előbbinek csak a nevét ismerem, utóbbi meg embertelenül bonyolult, de ha van kedved és időd megismerni, akkor elég jó eszköz lehet...
---------------
Szóval mindenképp virtuális gépeket javasolnék, ha elég nagy a géped (sok memória, viszonylag erős proci). Akár virtualbox, akár vmware player szóba jöhet. Előbbinél internal, utóbbinál host-only hálózatokat használva el tudod érni, hogy más ne is lássa ezeket a gépeket (hostonly esetében a host, amin a virtuális gépek futnak, látja a hálózatodat), itt érdemes összerakni a leendő éles rendszer működő modelljét. Én azt csináltam (épp tegnap bontottam le), hogy egy tűzfalnak kinevezett vm, rajta csomagszűrő és router funkciók, bind9, dhcp szerver, mögötte DMZ-be pakolva web szerver, meg egy levelezőszerver kezdemény, amin úgy kiakadtam, hogy végül töröltem az egészet :D
És akkor ezt lehet akár a host-ról, akár egy másik virtuális hálózatba pakolt guestről támadni.
3

Na, én azt reméltem

Kérésre törölve 18. · 2013. Jan. 19. (Szo), 22.32
Na, én azt reméltem feltelepítek egy böngésző kiegészítőt, vagy egy egyszerű kis programot és kész...

És, ha vennék egy routert, az nem tud szimulálni olyat, mintha több gépem csatlakozna a netre más-más ip-vel?
4

Router szerintem nem fog

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 19. (Szo), 22.42
Router szerintem nem fog neked ilyet csinálni (gyári firmware-rel).
A proxy-zással elég sok gond van, ha teszteléshez kell.
Tanulás nélkül biztosan nem fog menni.
Nincs elég memória a gépedben? Nekem 4GB memóriában (igaz, linuxos host alatt) elfutott négy VM gond nélkül. Ebből az egyik helyből elvitt 2GB-ot, mert desktop rendszer futott benne. Szóval mai szemmel nem kell hozzá sok.