ugrás a tartalomhoz

Hierarchikus menu falsben via XML

Anonymous · 2006. Jan. 12. (Cs), 15.02
Sziasztok.

kellene nekem egy flash menu, ami egy XML filebol szedi az adatokat, max 3 melysegu. Gondolom ezer ilyen scriptet megirtak mar elottem, igy szeretnek a sajatom megirasa elott egy ket otletet-technikat begyujteni.
Tudnatok nekem ajanlani egy ket linket, ahol a kesz forrast meg lehetne nezni?

Faggattam a google-t, de nem igazan talaltam jo megoldast.

Koszonom a valaszaitokat elore is.

Udv:BR
 
1

Flash menü

Poetro · 2006. Jan. 12. (Cs), 15.11
Vannak erre azt hiszem kész komponensek a Macromedia oldalán, ugyanakkor ha az ember otthon van a rekurzív függvények terén, akkor simán tud csinálni egy jóval kedvezőbb méretű megoldást, mint amit a Macromedia oldalán kínálnak.

Én is csináltam már pár hasonlót, de ezek forrását, nem tudom ingyen odaadni, csak pár trükköt tudok mondani.
Kell először is egy jó XML feldolgozó, ami már eleve mondjuk megcsinálja a parse-olást. Én az XML-t egy sokdimenziós tömbbé szoktam alakítani, amit ebben a formában már könnyű bejárni. A bejárásnak megfelelően az ember felépíti a megfelelő MovieClip struktúrát (a MovieClip-ek egymásba ágyazásával, és megfelelő helyre helyezésével). Ekkor megkapjuk kvázi a teljesen kifejtett menüfát, aminek a ki be csukásáról szintén rekurzív fügvények gondoskodnak majd.
Itt arra gondolok, hogy ha kinyitunk egy elemet, akkor pl. függőleges elrendezés esetén a megfelelő magassággal lejebb kell tolni minden a kinyitás szintjén levő elemet.
Indulásnak szerintem ennyi elegendő.
--------
Poetro