ugrás a tartalomhoz

Unit teszt szabvány?

Karvaly84 · 2012. Szep. 20. (Cs), 22.42
Helló guruk!

Ki találtam magamnak most egy projectet JavaScript témakőrben. Szeretném komolyabb alapokra helyezni egy régebbi projektem, ami jelenleg QUnit-ot, és YUI compressort használ.

Ezt át szeretném alakítani oly modon, hogy a források ne függjenek egy külsős eszköztől sem. Tehát van egy test file és ez felet lehet cserélgetni a teszt könyvtárakat (QUnit, YUI Test, stb). Ezekhez írni szeretnék egy API-t ami közös nevezőre hozza a közös funkciókat, és a teszteket erre alapoznám. Evvel kapcsolatban kérdezném meg, tőletek, tudtok e olyan leírást ami azt írja le, hogy ennek az API-nak hogyan is kéne kinézni?
 
1

Erre szerintem nincs

inf · 2012. Szep. 21. (P), 09.57
Erre szerintem nincs szabvány. Én általában java-s megoldásokból indulok ki, mert azok elég jól bevált interface-t adnak, szóval a helyedben pl a junit-ból indulnék ki...

Nem igazán értem, hogy mi vezethet oda, hogy valaki egy projekt közepén teszt rendszert váltson. Ha mégis megtörténne, akkor én fix, hogy írnék egy konvertert a teszt fájlokhoz api helyett. Eleve úgy kezdeni egy projektet, hogy a teszt rendszer cserélhető legyen alatta, szerintem értelmetlen, de kíváncsi vagyok, neked milyen érved van mellette?
2

A problémám az, hogy

Karvaly84 · 2012. Szep. 21. (P), 16.36
A problémám az, hogy egyszerűen nem merek le ragadni egy megoldás mellet, mert pl a JavaScript-hez ezer könyvtár van amiben nem tudok (merek) úgy megbízni, mint pl egy Java-s könyvtárban. Itt nem csak a teszt könyvtár a probléma, csak ezt emeltem ki. Az a meglátásom ahogy böngészek megoldások után, h JavaScript-hez ezer millió megoldás létezik amit nem tudni mikor hagynak félbe és ezáltal a támogatás, naprakészen tartás megszűnik. Nyilván egy JUnit-tól nem tartok hogy ez bekövetkezzen, de a JS-nél vannak fenntartásaim, dokumentációs eszközben, teszt tool-ban stb.

Ant-ot használok build tool-ként, ebbe drótozom bele a cuccokat, így könnyen tudnék váltani ha arról van szó.

A JUnit nekem is bejön, és valószínűen az lesz h abból merítek, csak gondoltam megkérdem előtte mielőtt gányolnék valamit :D

Egyébként csak én érzem ezt a kilátástalanságot a JS-el kapcsolatban? Egyszerüen a döntésképtelenség van úrrá rajtam, ha a JS van terítéken :D

Pl. az is baromira zavar (és ezen segíteni se tudok) hogy a dokumentációt nem tudom a kódba írni, mert pl. a JSDoc Toolkit ami Java-s de ótvar doksit kreál, az alternatívák meg mind más annotációt használnak, így abban meg sehogy se tudok megállapodni, mert bármelyik behalhat akár holnap.
3

A problémám az, hogy

inf · 2012. Szep. 21. (P), 16.49
A problémám az, hogy egyszerűen nem merek le ragadni egy megoldás mellet, mert pl a JavaScript-hez ezer könyvtár van amiben nem tudok (merek) úgy megbízni, mint pl egy Java-s könyvtárban.


Nem vágom mi a gond, végzel az aktuális projekttel, aztán a következőt már egy másik teszt rendszerrel kezded.

Egyébként csak én érzem ezt a kilátástalanságot a JS-el kapcsolatban? Egyszerüen a döntésképtelenség van úrrá rajtam, ha a JS van terítéken :D


Hát nekem nincsenek ilyen problémáim. Múltkor pl bereklámozták, hogy a vertx 2x gyorsabb, mint a nodejs, megnéztem, aztán úgy döntöttem, hogy attól még nem kell, mert nodejs sokkal ismertebb, több ember van mögötte, és több az eszköz. Ha meg kiválasztok egy eszközt, akkor megnézem a kódját, meg néhány példát, és ha mindkettő tetszik, akkor már nagy baj nem lehet. Rá kell szánni az időt a válogatásra, ennyi. Én pl IDE-t több nap alatt választottam, pedig csak 4-et néztem meg. Már-már úgy volt, hogy csinálok eclipse-hez plugint, aztán végül megnéztem webstorm-ot, és kiderült, hogy megfelel a céljaimnak. Ettől függetlenül a projekt végeztével besegítek eclipse fejlesztésébe is, mert jobb szeretem az opensource dolgokat.
4

Nem vágom mi a gond, végzel

Karvaly84 · 2012. Szep. 21. (P), 16.59
Nem vágom mi a gond, végzel az aktuális projekttel, aztán a következőt már egy másik teszt rendszerrel kezded.


Az a gond evvel, hogy ez egy saját könyvtár a saját igényeimre, amit 10 év múlva is szeretnék fen tartani. Igaz a JS-t egy két éve kezdtem, és ahogy néztem, elég sok projekt vérzett el ebben a témában. QUnit abszolúte nem jön be, de ezt használom mert mindenki más is ezt tolja. JSUnit ami bejönne, de az meg évek óta halott. Na ezeket a gondokat szeretném elkerülni a jövőre nézve.
5

Hát csinálhtasz egy jsunit

inf · 2012. Szep. 21. (P), 17.32
Hát csinálhtasz egy jsunit interface-el rendelkező adaptert a qunit-hoz, és máris megvan oldva. Körülbelül egy délután alatt összehozható szerintem.