ugrás a tartalomhoz

Weblabor fejlesztés - Hosszú témák követése

inf · 2012. Szep. 12. (Sze), 22.16
Sziasztok!

Már néhány alkalommal felmerült, hogy a többszáz hozzászólást tartalmazó témákat nehéz követni. Bár nem az én dolgom lenne, de szeretnék javaslatokat kérni erre a témára, hátha találkozott már valaki kész megoldással, vagy van valami jó ötlete!

(Nem utolsó sorban, ha bárki más fórumot akar csinálni, akkor ott is felhasználhatja ezeket a tippeket.)
 
1

Lépcsőzetes

Pepita · 2012. Szep. 13. (Cs), 06.46
Az a gond, hogy fában jelenik meg. (Ill. épp ez a jó.) Így nem célszerű lapozósra alakítani (Drupal tudja lapozni, de elvágja a szálakat), viszont 50-70 hozzászólás felett gáz. Elsősorban nekünk kéne jobban figyeljünk, hogy mikor kell új témát nyitni.

Azt nem tudom, hogy lehet-e külön a gyökér szintű hozzászólásokat limitálni, de azt lenne jó szerintem alacsony szinten (pl.20) tartani, mert sokszor új témába illő kérdést tesznek fel itt, ill. nem lesz 100 db 1 kilóméter hosszú szál. A személyes vitákat meg (pl. kinek hosszabb a szerkesztője :)) Hídvégi Gábor barátunk (vagy más) úgyis komolyan véleményezi.

Mindenképp hasznos lenne vmi etikett-oldal is, jobb, mint a mostaniak. (Nemrég még nekem is volt illendőségi kérdésem.) Ott le lehetne írkálni ezeket is, talán használna.
2

Szerintem jó, hogy

inf · 2012. Szep. 13. (Cs), 07.03
Szerintem jó, hogy beszélgetős, az állandó új téma létrehozás ezt megtörné. Én inkább arra gondoltam, hogy a fának azokat a részeit, amiket már úgysem néz meg az ember, össze kéne csukni. Így sokkal átláthatóbb lenne, hogy mi az új, meg mi nem, az előzményeket meg ki lehetne bontani, ha kíváncsi rá az ember. Mondjuk ezt technikailag viszonylag érdekes lenne megvalósítani, ha fa részleteket töltenénk le ajax-al (ha a teljes fa lejönne, úgy egyszerűbb lenne sokkal).
3

Igazad van,

Pepita · 2012. Szep. 13. (Cs), 07.23
ami a beszélgetős részt illeti. De szakmai (konkrét) kérdéseknél kifejezetten hátrányos a sok komment és az összecsukás. De ha választható / kinyitható, akkor nem gond.

Esetleg letölteni a teljes fát kéne, majd js-el összecsukni azokat a szálakat (gyökérelem marad), amelyikben "nincs zöld pötty". De ezt is kinyithatóra. Aki meg most nézi először a 200 kommentet, az így járt. Szerintem így jó lenne és nem is olyan nehéz megvalósítani.
4

Ritka

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 13. (Cs), 07.48
Elég ritkán van ilyen hosszú szál, én a magam részéről nem érzem problémának a dolgot.
5

drupal

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 13. (Cs), 07.51
De ha problémának éreznéd, akkor sem lehetne sokat tenni vele, mert ez drupal sajátosság (amennyire tudom) és azt nem tartom valószínűnek, hogy sok kedve lenne a házigazdáknak egy egyedi fejlesztésű drupalra átállni és minden update előtt ellenőrizni, hogy a saját fejlesztések illeszkednek-e az új verzióhoz.
(persze tévedés joga fenntartva, csak beleéltem magam egy ilyen site gazdájának a szerepébe)
6

Így van

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 13. (Cs), 07.57
Ez meg a másik, csak nem akartam nagyon negatív lenni.
10

Hát nem tudom, plusz egy kis

inf · 2012. Szep. 13. (Cs), 10.23
Hát nem tudom, plusz egy kis js-el el lehetne intézni az összecsukást meg kinyitást, magába a motorba nem kell bele se nyúlni...

Majd valamelyik nap csinálok egy greasemonkeyt erre, aztán meg van oldva a probléma...
14

Ne greasemonkeyt írj

Pepita · 2012. Szep. 14. (P), 00.50
Szerintem szavazzunk / sztrájkoljunk (:)) és be fogják tenni a sminkbe. Nem nagy dolog egyetlen plusz js-ke.

Egyébként tudtommal a WL több egyedi fejlesztést is tartalmaz; de ez a szálkövetés alapfunkció a comments(?) modulban. (Nem vagyok Drupal-os, csak egy-kétszer kipróbáltam, lestem "tőle".)
15

Én nem tudom, legutóbb még

inf · 2012. Szep. 14. (P), 03.26
Én nem tudom, legutóbb még úgy volt, hogy csak Joó Ádám nyúlhat a kódhoz, és tavaly februárban Drupal 6 alatt volt a rendszer. Sosem láttam drupal-t, nem is akarok. :D

Mindjárt megcsinálom ezt az összecsukós js-t...
16

Több tagnak is van

Joó Ádám · 2012. Szep. 14. (P), 03.53
Több tagnak is van hozzáférése a tárolóhoz.
17

Mindegy

Pepita · 2012. Szep. 14. (P), 06.36
Egy "tag" is elég, aki felrakja a kívánt js-t.
Inferno, nem olyan rossz ám az a Drupal, legalábbis én sok apró varázslatot lestem el belőle (ötlet szintjén). Sokan azért szeretik, mert kb. percek alatt összeklettyolgatható belőle egy jó kis blog/fórum oldal. Mondjuk aki kellően beleássa magát a core-ba, az már nem menekül tőle - tisztelet a kivételnek -, én meg anélkül, hogy jól kiismerném, nem kezdem el használni. (De többször közel álltam hozzá.)
18

Nem azért mondom, hogy rossz

inf · 2012. Szep. 14. (P), 06.38
Nem azért mondom, hogy rossz lenne, egyszerűen nem valószínű, hogy én PHP-ben csinálok még bármit is. (Bár aztán sosem lehet tudni...)
19

Lehet

Pepita · 2012. Szep. 14. (P), 06.44
Lehet, neked van igazad. Mondjuk szidtad is már eleget (PHP-t).
20

Nekem valahogy szükségem van

inf · 2012. Szep. 14. (P), 06.57
Nekem valahogy szükségem van arra az életérzésre, hogy minden flottul megy, és nem kell workaroundot írnom, vagy nem jön be valami váratlan hiba. Egyébként lehet PHP-ben is fejleszteni, csak tök más életérzéssel.
23

js

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 14. (P), 10.02
Ha belekerül a motorba, annyi kérésem lenne, hogy kikapcsolt js-sel ugyanúgy nézzen ki, mint most, ne legyen pl. olyan, hogy eleve össze van csukva minden.
25

Én egyelőre egy user scriptet

inf · 2012. Szep. 14. (P), 11.13
Én egyelőre egy user scriptet heggesztek, ami nem cross-browser, csak firefox-on (esetleg chrome-on) megy. Persze, be lehet tenni a motorba, de akkor már eleve id-ket állítanék be minden comment-hez, és json-ban adnék át még a fával kapcsolatos adatokat is, stb...

Egyelőre valami alap verziót létrehozok, aztán lehet még ötleteket adni hozzá...

update: notepad++ -ban csináltam, amikor elkészült töröltem a régi verziót, amiről kiderült, hogy az új :D nagyon vidám volt :D mindjárt kerítek valami IDE-t js-hez, a cloud9-et úgyis ki akartam próbálni... Most nézem, hogy ez a cloud9 egy online IDE (ami szerintem elvetélt ötlet), azért majd kipróbálom, de erre biztosan nem alkalmas. Kipróbálom aptanát eclipse pluginként, kíváncsi vagyok...
28

Az Aptana-val kapcsolatban

Karvaly84 · 2012. Szep. 14. (P), 21.01
Az Aptana-val kapcsolatban annyit, hogy egy belakott Eclipse-be ne tedd be, mert szét gányolja az outline view-t és hasonlókat. Telepitsd fel naturba, az a legjobb. Egyébként elég profi cucc JavaScript-re, van beépített webszerver, ftp, stb...
22

Alakul a cucc, már összecsuk

inf · 2012. Szep. 14. (P), 09.12
Alakul a cucc, már összecsuk mindent magától... Most építem a comment fát, hogy ahol újak vannak rajta, azokat kinyissa...
13

Nem sajátosság, hanem

pp · 2012. Szep. 13. (Cs), 21.32
Nem sajátosság, hanem lehetőség. Ha gondolja a weblabor közössége, akkor egy kattintás és máris kuka a szálkövetés.

A tartalom típusnál állítható egyébként. Létre kéne hozni egy flame (vitaindító) tartalom típust és arra beállítani, hogy ne legyen beágyazott a hozzászólás megjelenítés és csókolom. Aki meg flamelni akar az tol egy ilyen vitaindítót és hajrá van, lehet trollkodni.

pp
(a megoldás szövegezése a szerző személyes véleményét tükrözi az ilyen hosszú szálakról. Ne vitázz vele, felesleges, ő egy - gyakran önmegtartóztató - troll ilyen szempontból :D)
21

OK, akkor fogalmazzunk úgy:

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 14. (P), 07.17
OK, akkor fogalmazzunk úgy: én még csak ehhez hasonló felépítésű, drupalra épülő oldallal találkoztam. (pl. hup, néhány fotós site)
7

ha be vagyunk lépve, akkor

szabo.b.gabor · 2012. Szep. 13. (Cs), 08.02
ha be vagyunk lépve, akkor úgyis jelöli hogy mi az új hozzászólás, innentől már csak egy <a> tag kérdése az oldal tetején, aztán kész is.
8

$(function(){ var

szabo.b.gabor · 2012. Szep. 13. (Cs), 08.12
$(function(){
var firstCommentId=$('.marker-comment:eq(0)').closest('.comment').prev('a').attr('id');
$('#page-title').insertAfter('<a href="#'+firstCommentId+'">első új hozzászólás</a>');
});
valami ilyesmi asszem.
9

RSS-en nem megy

tisch.david · 2012. Szep. 13. (Cs), 09.11
Sziasztok!

Én RSS-en keresztül kapom a híreket és Thunderbirdben olvasom, szinte sosem bejelentkezve. 30 hozzászólásnál már kezd nehezen áttekinthető lenni, hogy mi az, amit még nem olvastam.

Nem lehetne egy olyan opció, hogy beszélgetésszerűen vagy időrendi sorrendben visszafelé jelenjenek-e meg a hozzászólások? Mert akkor csak átkattintanék, és elolvasnám a tetején az újakat.

Üdv:

Dávid
11

Az időrendi sem rossz ötlet,

inf · 2012. Szep. 13. (Cs), 10.27
Az időrendi sem rossz ötlet, meg akár olyat is lehet vele, hogyha kijelölsz egy hozzászólást, akkor vonalakat húz ahhoz, amire válasz, és azokhoz, amik válaszolnak rá. Láttam még olyan megoldást is, hogy a beszélgetést kiemelték, az sem egy nagy szám, csak a szülőket kell kiválasztani, egy szimpla SQL-el megoldható.
12

Üdv!Ha a hozászolások csak

Karvaly84 · 2012. Szep. 13. (Cs), 20.43
Üdv!

Ha a hozászolások csak visszafele lesznek olvashatóak, akkor törlöm magam! Egyébként nekem az, hogy folyamatosan beljebb van húzva a hsz. nem tetszik, mert mikor elérjük a válaszok miatt a 2 centis szélességet nagyon zavaró, hogy 10 karakter sem fér ki egy sorba. A kódblokkokat meg mindig oldalra kel görgetni soronként.

Az új hozászolásokat tenném a felső szintre, és az azokra adott választ a válaszokra adott válaszokkal együtt egyel beljebb húznám és kész. Fejlécben meg permalink a előzményre.

A kódblokkokat meg kattinthatóvá tenném, hogy megjeleníthető legyen nagyban is.
24

Lefejlesztem

janoszen · 2012. Szep. 14. (P), 10.44
Nekem van WL SVN hozzaferesem, ha konszenzusra jutunk, hogy mit kell csinalni, belefejlesztem. Sajnos mostanaban kicsit elszalad mellettem a WL, sok a munka, szal csak idonkent tudok benezni.
32

Megpróbálom a végén

Pepita · 2012. Szep. 14. (P), 23.57
Megpróbálom a végén egy új szálon összeszedni, remélem szavaznak rá a többiek.
26

Pontosan mi a probléma? Nehéz

tgr · 2012. Szep. 14. (P), 16.17
Pontosan mi a probléma? Nehéz navigálni? Nehéz keresni? Nehéz számon tartani, hogy mit nem olvastál még?
27

Nekem néha az utóbbi macerás

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 14. (P), 16.20
Nekem néha az utóbbi macerás egy hosszú, több szálon futó beszélgetés esetén.
31

Nekem is, viszont nehezen

tgr · 2012. Szep. 14. (P), 23.19
Nekem is, viszont nehezen tudom elképzelni, hogyan lehet felhasználóbarát módon követni az olvasottságot. A default Drupal megoldás, hogy megnyitom az oldalt, és már olvasottnak is jelölt mindent, szerintem elég tré; lehetne olyat, hogy akkor jelöl olvasottnak, ha teljes egészében bekerül a viewportba, de az meg lapozásnál viselkedik hülyén.
29

Az újakat viszonylag egyszerű

inf · 2012. Szep. 14. (P), 21.59
Az újakat viszonylag egyszerű kikeresni, azzal nincs gond.
Amivel nekem gondom szokott lenni, hogy rajzolok :D

-kérdés
--blabla
---blabla
---blabla
----blabla
----blabla
----blabla
---blabla
----blabla
----blabla
--válasz a kérdésre
Na ilyenkor több oldalt vissza kell lapozni, hogy mi volt az, amire válaszoltak...
Este átküldöm janoszennek a userscriptet, ami összecsukja a nem új commenteket, remélhetőleg felteszi valamikor, vagy átírja olyanra, ami neki tetszik.

A másik, hogyha sok a kérdés-válasz, akkor nagyon kicsi lesz a box. Ezt talán úgy lehetne orvosolni, hogy a már olvasott szülő ágak szöveg részét és a behúzást eltüntetni. Ezt még nem tanulmányoztam, de szerintem megoldható.
30

A behúzást egy egyszerű css

tgr · 2012. Szep. 14. (P), 23.17
A behúzást egy egyszerű css szabállyal le lehet korlátozni, hogy mondjuk 10 szint után már ne csinálja, egy idő után többet ront az olvashatóságon, mint amennyit hozzáad.

A navigációt úgy is meg lehet oldalni, hogy minden kommentbe belinkeled a szülőt (vagy pl. minden olyan kommentbe, ami preorder bejárással adott korlátnál messzebb van a szülőtől).
33

Összegzés

Pepita · 2012. Szep. 15. (Szo), 00.33
Szerintem egész jól meg lehetne oldani az alábbiakkal:

1. Mivel a fát (behúzást) a HTML magában hordja (div-ben div és bal margó), aránylag egyszerű js-el megoldható, hogy az olvasott al-kommentek ne jelenjenek meg (vagy csak pl. a címük). Végig kell iterálni a gyerekeken és csak CSS-el eltüntetni, nem törölve a tartalmat. Szerintem felesleges külön fastruktúrát lekérni, stb., minden komment könyvjelzőzve van, ott az id.

2. U.ez a js meg kell oldja a kinyitást is, szerintem ezt úgy kéne, hogy az összecsukott szálak helyére összecsukáskor odatesz egy linket a kinyitásra. Itt megint csak a gyermekek CSS-ét kell visszaállítani.

3. A "két centis" kommentekre megoldás lehet az is, hogy x-edik mélység után nincs bal margó, én azonban inkább azt javasolnám, hogy relatív margó legyen (pl. 1.0em) és js-el nézzük, hogy az adott div szélessége nem kisebb-e, mint pl. 12em. Ha kisebb, akkor legyen a margin-left 0. Ez mondjuk kissé erőforrásigényes játék 200+ kommentnél, de az összecsukás is az.

4. Semmi esetre se szüntessük meg a szálkövetést és választható legyen az összecsukás is. Esetleg sütiben lehetne is tárolni a Júzer beállítását, hogy azok, akik esetleg semmilyen változást nem szeretnének, ne "pártoljanak el", aki meg szereti, ne kelljen klattyolgatni az összecsukásért.

5. Ennyi elég is lenne, kár tovább bonyolítani.

Kérlek Titeket szavazzatok valamerre, hogy egységes elképzelés alakulhasson ki.
34

Szerintem CSS-el meg lehetne

Karvaly84 · 2012. Szep. 15. (Szo), 02.08
Szerintem CSS-el meg lehetne oldani az egészet, hogy jobb legyen, és esetleg JS-el interaktívvá tenni.

Szerintem az lenne a legjobb, ha a kialakult szokásokhoz igazítanánk a dolgot. Rendszerint van egy témaindító delikvens, aki nyit egy témát, és részletezi a problémáját.

Ezután jönnek a kommentárok egymás alá, több szemszögből megközelítve a témát. Ezek egyenként is ki válthatnak hosszú eszmecseréket, amiknek beláthatatlan a kanyarulata. És ezeket az eszmecseréket kéne másképpen kezelni. Pl.: Beljebb húzva, sűrűbben tálalva mint a legfelső szintű válaszokat. Ezen az alsó szinten véleményem szerint felesleges több szintre hozni a dolgokat. Kb. olyasmire gondolok mint a Facebook közösségi modulja, csak megfejelve pár hasznos dologgal ami pl. a követést segíti.
35

Tök jó

Pepita · 2012. Szep. 15. (Szo), 03.28
Annyira tetszik, hogy kifejezetten kértem: szavazzatok valamerre, és arról szó sincs, hogy neked ez a megoldás tetszene-e vagy nem. Megpróbáltam a fentiek alapján egy egységes elképzelést körvonalazni (Janoszen is hiányolta), erre folytatod úgy, mint eddig mindenki: "nekem így tetszene legjobban". Talán te is átolvashattad volna az eddigieket: nem az egész WL átalakítása a cél, sőt.

Facebook modult meg írd meg előbb Drupal modulnak, aztán kérdezd meg a látogatók véleményét róla. Szerintem egyik WL-hez férő embernek sincs most felesleges pár napja/hete erre.

Ha ezt csináljátok, akkor felesleges is folytatni, mert csak kismillió különvélemény lesz, de eredmény nem. Mindegy, én megpróbáltam.
36

Nem tudtam konkrétumra

Karvaly84 · 2012. Szep. 15. (Szo), 04.13
Nem tudtam konkrétumra szavazni, mert nem volt olyan opció, ami aszongya, hogy ne legyen lépcsőzetes a behúzás, ezért le írtam, mint opciót, amit vehetsz úgy, hogy én erre szavazok.
37

3. A "két centis" kommentekre

inf · 2012. Szep. 15. (Szo), 07.15
3. A "két centis" kommentekre megoldás lehet az is, hogy x-edik mélység után nincs bal margó, én azonban inkább azt javasolnám, hogy relatív margó legyen (pl. 1.0em) és js-el nézzük, hogy az adott div szélessége nem kisebb-e, mint pl. 12em. Ha kisebb, akkor legyen a margin-left 0. Ez mondjuk kissé erőforrásigényes játék 200+ kommentnél, de az összecsukás is az.


Akkor már inkább meg kéne számolni a mélységet. A root div id-je: "comments", az attól viszonyított távolságból kiderül az igazság... Annyi, hogy az indented className-t le kell venni az ennél mélyebben lévő containerekről. Én mondjuk direkt elég általános scriptet írok, hogy csak pár dolgot kelljen átírni, ha esetleg beépítik az oldalba, szóval nálam van node fa, meg minden ilyesmi.

Szavazni nem tudom mire kellene. Ami nekem kell, hogy összecsukódjanak az olyan commentek, amiket már olvastam, és csak az újak látszanak, ha meg ki akarom nyitni a teljes fát, akkor ki lehessen. Ez még most a reggel meg is lesz.
38

Ne scriptezzünk, ha nem

tgr · 2012. Szep. 15. (Szo), 12.06
Ne scriptezzünk, ha nem muszáj, div div div div div div div div div {margin-left:0} és kész.
40

Valahogy jelezni kell, hogy

Joó Ádám · 2012. Szep. 15. (Szo), 15.02
Valahogy jelezni kell, hogy az adott hozzászólás melyikre érkezett válaszul.
48

Előzmény

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 16. (V), 19.03
Be lehetne a jobb alsó sarokba tenni egy előzménylinket is pl.

Szerkesztés: Most látom, hogy ezt már javasolta tgr a 30-asban is, tehát ez a második szavazat.
49

Ha vizuálisan nem jelenik

Joó Ádám · 2012. Szep. 16. (V), 19.16
Ha vizuálisan nem jelenik meg, akkor általában senki nem szokta használni a válasz funkciót.
50

Ezt nem értem. Úgy képzelem,

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 16. (V), 19.37
Ezt nem értem. Úgy képzelem, hogy Előzmény - Válasz - Új téma linksorrend.
51

Nem ide tartozik, de az új

tgr · 2012. Szep. 16. (V), 20.02
Nem ide tartozik, de az új téma linket nem lehetne eldobni messzire? Teljesen értelmetlen, viszont idegesítő, mert néha véletlenül rákattint az ember.
53

Egyetértek

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 16. (V), 20.42
Én is így látom.
55

LOL - fátol az érdőt

pp · 2012. Szep. 16. (V), 21.06
Az új téma link pont azért lett bevezetve, ha valaki nem a témához kíván hozzászólni, hanem egy új, de hasonló témát indítani akkor azt megtehesse, elkerüljük ezzel a túl hosszú szálak kialakulását.

Például, ha valaki úgy kezd egy hozzászólást, hogy "nem ide tartozik" akkor tol egy új téma gombot és oda bemásolja az előzmény linkjét, ha szükséges.

Ezen könnyesre röhögtem magam most. :D

Lehet, hogy nem lennének hosszúak a szálak, ha mindenki használná az új téma linket?

pp
56

Lehet, de mivel láthatóan nem

tgr · 2012. Szep. 16. (V), 21.19
Lehet, de mivel láthatóan nem használják, akár ki is lehetne venni.
57

Szerintem sokkal jobb érzés

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 16. (V), 21.30
Szerintem sokkal jobb érzés széttrollkodni a témát, mint teleszemetelni a fórumokat. Komolyabban: egy téma sokszor szerteágazó, és kontextusából kiragadva nincs sok értelme egy szálnak; volt pár ilyen kísérlet, és el is haltak hamar.
58

+1

Pepita · 2012. Szep. 16. (V), 21.53
Nekem meg veled egyezik a véleményem.

Kompromisszum: új téma link marad, de kicsit "arrébb", mégis jól láthatóan (több hely köztük). Vélemény?
59

Arányaiban milyen gyakran

tgr · 2012. Szep. 16. (V), 22.08
Arányaiban milyen gyakran szoktál a válaszra és az új témára kattintani?
61

Szerkesztők

Pepita · 2012. Szep. 17. (H), 00.20
Pontosan a szerkesztők esetleg meg tudják mondani, mostanában úgy saccolom, hogy kb. 200 komment / 1 új téma. Ha új témát nyitok, asszem eddig soha sem egy komment linkjével tettem. Ezzel együtt egyáltalán nem zavar a link (én nézem / látom, hogy hova klattyolok), sőt, főleg az "ifjú" WL-userek számára kifejezetten hasznosnak és szükségesnek tartom.

Szerk.: mostanában viszont (figyelmetlenség?) sűrűn klattyolok a szerkesztésre, látom, hogy ez van elöl. Á, nem jó középre tenni, mert nincs mindig ott...
65

Ha új témát nyitok, asszem

tgr · 2012. Szep. 17. (H), 17.36
Ha új témát nyitok, asszem eddig soha sem egy komment linkjével tettem.


I rest my case.
60

Szerintem meg, emberek

Karvaly84 · 2012. Szep. 16. (V), 22.34
Szerintem meg, emberek vagyunk és olykor kialakulnak beszélgetések, de nem olyanok amiknek helye lenne témaként a fórumon, és sztem legfőképp nem egy szakmai fórumon. Ezért a trollkodás teljesen elfogatható dolog amíg az a jó határon belül zajlik.
62

És az mennyi?

Pepita · 2012. Szep. 17. (H), 00.25
amíg az a jó határon belül zajlik.
Azt hiszem a WL-en a trolltűrés minimuma és maximuma közt bő 500-as szorzó van (komment db), így ez kissé nehezen behatárolható körvonal... :)
52

Nem ide tartozik, de az új

tgr · 2012. Szep. 16. (V), 20.02
Nem ide tartozik, de az új téma linket nem lehetne eldobni messzire? Teljesen értelmetlen, viszont idegesítő, mert néha véletlenül rákattint az ember.
43

Nem állandó

Pepita · 2012. Szep. 16. (V), 01.33
Egyrészt választhatónak kell lennie, másrészt a fő lényeg az összecsukás-kinyitáson van. Ez utóbbit mivel oldanád meg js helyett? (Csak nem szerveroldalon.)
39

Feltettem a user scriptet,

inf · 2012. Szep. 15. (Szo), 12.50
Feltettem a user scriptet, amit heggesztettem ide: https://github.com/inf3rno/weblabor

Ha valakinek van kedve leránthatja, esetleg javíthat rajta. Most csak firefox-ra van kipróbálva...
42

Kipróbáltam nekem bejön

Karvaly84 · 2012. Szep. 15. (Szo), 22.18
Kipróbáltam nekem bejön :)

Én bele raknám azt a funkciót, hogy a kód blokkok megnyithatóak legyenek nagyban, hogy jobban olvasható legyen, ha nincs kedved hozzá megcsinálom és átküldöm, aztán sztem userscripts.org-ra fel is lehet tolni.

UI.: Most, hogy bele néztem a kódba, nem lett volna könnyebb a jQuery API-t használni? Úgy tudom benne van a Drupal-ban, minden esetre én lementettem.
45

Szándékosan nem használtam

inf · 2012. Szep. 16. (V), 05.09
Szándékosan nem használtam keretrendszert hozzá, hogy ne kelljen még egy libet betölteni ehhez. Nem tudom, hogy alapból mik a lehetőségek wl-on...
A commentFolder package-t lehetne még egy kicsit jobban átdolgozni, a commentReader-ben is vannak olyan részek, amik általánosak, meg vannak olyanok, amik nagyon esetlegesek, pl hogy a textnode-ok miatt csúszhat, hogy hányadik element-ben van a comment id-je. A másik meg, hogy a változókban sem lehet elnevezésből megmondani, hogy mi van bennük potosan. Az van, hogy a node-oknak alapból van egy id-je, meg a controllereknek is. Az előbbieknek automatikusan generált létrehozáskor, az utóbbiaknak meg az anchor id-je, ami a commenthez tartozik. A kettőt kötik össze a gyűjtemények. Nekem nem sok időm lesz rá, hogy foglalkozzak vele, ha úgy gondolod, akkor belefejleszthetsz, aztán vagy kiteszem én a git-re, vagy felteszed máshova, nekem mindegy... Pár dolog van csak: összecsukás, szétnyitás, újak szétnyitása, a hash-ben lévő szétnyitása. Amit ezen felül lehetne, az pl a nagyon mélyen lévőknél az, hogy pár szülő node-ot becsukni (ez azért zűrösebb, mert a comment blokkokat kell eltüntetni hozzá, nem a gyerekeket tartalmazókat, szóval valamivel komolyabb bejárási forma kell hozzá.


szerk:
Ja most nézem, tényleg van hozzá jquery is, jobb lenne átírni arra, és akkor esetleg be lehetne tölteni magában az oldalban is, nem csak userscriptben, meg nem lenne akkora para azzal, hogy egyik böngésző beveszi a sortörést külön textnode-nak, a másik meg nem...
47

Lehetne olyat is

inf · 2012. Szep. 16. (V), 14.00
Lehetne olyat is belefejleszteni, hogy egy ágat teljesen lenyit meg összecsuk, hogy ne kelljen egyesével végigmenni rajta, ha olvastad, de később vissza akarod nézni...

Még arra gondoltam, hogy az egy-egy comment-hez berakott linkek helyett lehetne inkább egy toolbar-t csinálni, ami position fixed, és egy-egy kattintással kijelölni az ágakat, aztán a toolbarral lenyitni meg összecsukni őket, meg esetleg ugyanígy megszüntetni egy-egy ágon a behúzásokat...

Majd ha lesz egy kis időm, akkor még refaktorálom kicsit a kódját, meg átteszem jquery alá, hogy cross-browser legyen... (Utána akár magába az oldalba is bele lehetne ágyazni.)

kód blokkok megnyithatóak legyenek nagyban

Ez alatt mit értesz pontosan?
Persze, te is megcsinálhatod, ha van kedved hozzá. Szívesen feltöltöm... Ha átkerülne jquery alá, akkor esetleg magába az oldalba is be lehetne ágyazni...
54

A kódblokk nagyításán azt

Karvaly84 · 2012. Szep. 16. (V), 20.59
A kódblokk nagyításán azt értem, amikor kevés helyre ír valaki egy példa kódot, és hosszúak a sorok, akkor egy modal box-ban megnyíljon az oldal szélességében, és akkor nem kel használni az oldalsó görgető sávot, ahhoz, hogy végig lehessen olvasni egy sort. Nyilván el van az ember ha pár sorról van szó, de azért elő fordulnak néha hosszabb példák is. Mondjuk lehet egyedül vagyok evvel a problémával, mert még egy oldalon sem láttam ezt a funkciót, csak azt tudom, hogy mikor olvasnom kel egy példát valahol, általában sose fér bele a blokk-ba a kód teljes szélességében, és személy szerint engem ez nagyon idegesít mindig.
64

Hát ez elég szimplán

inf · 2012. Szep. 17. (H), 13.33
Hát ez elég szimplán megoldható, csak átmásolod a kód blokkban lévő DOM objectet egy position absolute-os div-be, aminek 100%-ra rakod a szélességét...
63

Közben azt nézem, hogy ezzel

inf · 2012. Szep. 17. (H), 13.30
Közben azt nézem, hogy ezzel a fajta öröklődéssel működik az instanceof:

var A = Function.create({});
var B = A.extend({});
alert(new B() instanceof A); //true
Szóval az egész cucc egyszerűsíthető lenne úgy, hogy a Controller-ek nem Node-okat tartalmaznának, hanem a Node-októl örökölnének, az új Node-ok létrehozásánál meg egy IdGenerator-t kellene injektálni a Tree-be, ami az anchor id-jét állítaná be...

Majd valamikor átírom ilyenre, és akkor sokkal emészthetőbb lesz az egész. Mondjuk így sem rossz, csak van egy kicsit kavarodás a Node - Controller mapping miatt... A legnagyobb gond, hogy nincs semmi garancia arra, hogy a getElementsByClassName-nek milyen a rendezése. Szóval könnyen lehet, hogy előbb hozom létre a gyerek csomópontot, és csak utána a szülőt, ami miatt nem tudom beállítani a gyerek szülőjét a létrehozás után közvetlenül, mert az még nem létezik... Végülis ki kell próbálni jquery-vel, és ha rendezett pl msie alatt is ilyen szempontból, akkor úgy még tovább egyszerűsíthető az egész... A jquery-ben az a jó, hogy megszűnteti a sortörések miatti TextNode-okból fakadó kellemetlenségeket, szóval sokkal biztosabb lesz vele a kód... (Most nagyon érzékeny arra, hogy van e sortörés vagy sem, el is száll néha, ha olyanja van, szóval mindenképp át kell tenni legalább jquery-re.)
66

Chrome-ra

deejayy · 2012. Szep. 18. (K), 11.50
Én krómra dobtam össze egy ilyet, lehet, hogy foxiban is megy:

https://gist.github.com/3742305

jQuery-t behúzza netről, mert a króm ilyen buta, hogy hiába van az oldalon jquery, nem tudja használni azt a script.
67

Láttam pár napja leírást

inf · 2012. Szep. 18. (K), 11.56
Láttam pár napja leírást arról, hogy hogyan kell gm-ben jquery-t használni, szerintem chrome alatt is meg lehet oldani... Mondjuk nekem firefox, ami számít, később meg ha igény van rá, akkor fel lehet tenni magára az oldalra is. Ezt nyilván nem én döntöm el. Egyelőre elég elfoglalt vagyok azzal, hogy hozzátákoljam eclipse-hez, hogy indexelje a javascript osztályokat akkor is, ha függvénnyel hozom létre őket. Ha az megoldódott majd rászánok egy napot erre a gm scriptre, aztán helyreteszem. Mármint sajátot, mondjuk ha a tiédben is van valami hasznos feature, akkor azt is belefejleszthetem...

Az igazán érdekes az lenne, ha weblabor csak egy API-t adna, amin keresztül el lehet érni a megfelelő commenteket, és amivel mindenki saját gm scriptet vagy hasonlót tudna csinálni :-)
68

Gyakorlatilag innen

deejayy · 2012. Szep. 18. (K), 11.58
69

Elég ciki, hogy ez 2010-es,

inf · 2012. Szep. 18. (K), 12.04
Elég ciki, hogy ez 2010-es, és azóta nincs változás ezen a téren...
70

Kipróbáltam, ez se rossz, bár

inf · 2012. Szep. 18. (K), 12.09
Kipróbáltam (megy ff alatt is), ez se rossz, bár nekem egy kicsit szokatlan. A kódja viszont sokkal egyszerűbb....

Én mögé raktam a teljes comment fát, aztán pl az újakat meg a location.hash-ben lévőket automatikusan kibontottam. Mondjuk úgy is meg lehet mindent, hogy nem csinálsz fát a háttérben, csak a DOM-on mászol körbe... Úgy egyszerűbb, csak kevésbé követhető egy laikusnak, hogy mi mit csinál. (Az enyém a jquery nélkül elég esetleges, hogy mikor működik, és mikor nem... :D)
41

Ötlet a túl keskeny

Joó Ádám · 2012. Szep. 15. (Szo), 15.09
Ötlet a túl keskeny hozzászólások kezelésére: amikor a szál mélysége okán a hozzászólás szélessége átlépné a meghatározott legalsó korlátot, onnantól a jobb széle a behúzás mértékével belóg az oldalsáv alá. Az egér fölé vitelére kicsúszik balra, hogy a takarásban lévő szöveg is olvasható legyen.

A dolog természetesen tele van határesetekkel, például mi legyen azokkal a hozzászólásokkal, amik teljesen takarásba kerülnének.
44

Mobil

Pepita · 2012. Szep. 16. (V), 01.40
Nekem mobilon volt gond a "két centi", ott viszont nem / másképp műxik a hover. (Persze kéne mobilverzió is - oldalsávok nélkül, de ez más téma.)

Szerintem simán jó lenne adott szint / szélesség után elvenni a bal margót, csak kapcsolható legyen. Így a user eldöntheti mit akar. De leginkább ebből a kettőből kéne gyúrni egy harmadikat, mindkettőnek van haszna/hátránya.
46

Hosszú témák mobilon

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Szep. 16. (V), 08.02
Jut eszembe: nem lehetne tenni valamit annak érdekében, hogy mobilon is csak az utolsó pár hozzászólás jelenjen meg?
Nekem úgy tűnik, jelenleg az összes hozzászólást kirakja a "/koveto" alatt. (pl. az "Érdemes belevágni..." c. témának valamennyi hozzászólása látszik és kicsit sokáig tart átlapozni)