ugrás a tartalomhoz

Php konzulens

Tátrai Sly · 2012. Aug. 29. (Sze), 11.10
Sziasztok


Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hol lenne érdemes php diplomamunkához konzulenst keríteni? Sajnos az iskolám nem tud konzulenst közvetíteni :-(

Ha esetleg ebben a témában valaki tudna segíteni nagyon megköszönném
 
1

Furcsa

Pepita · 2012. Aug. 30. (Cs), 00.04
PHP-ból diplomázol és most (fél napja) érkezel a Weblaborra?
Így azt sem tudod, hogy ki lehet alkalmas a feladatra az itteni guruk közül (én nem).
Van egy olyan érzésem, hogy kicsit nagyon elkéstél a dologgal. Semelyik programnyelven sem a diplomamunka az első "valódi" feladat, az azt megelőzőekhez meg egy csomó idő kell.

Szerintem ez úgy menne (ment volna?), ha itt vagy kb. 1-2 éve a különféle "hogy tudnám megoldani" kérdéseiddel a kisebb-közepeske gyakorló projektjeid kapcsán, közben megismered/felméred a válaszolók tudását és "hozzádállását", majd mikor eljön a diplomamunka ideje, valamelyiküket (akár többet) privát megkérdezed, vállalná-e.

De sok sikert.
2

Furcsa re

Tátrai Sly · 2012. Aug. 30. (Cs), 09.39
Nem értem minek írsz ilyeneket... Nekem olyan emberre lenne szükségem aki ezen a vonalon diplomázott(php programozás), van szakmai tapasztalata és segíteni tud olyan állapotba hozni a diplomamunkát hogy elfogadják... Kifejezetten konzulenst keresek... csak egyszerűen senki nem vállalja el.. Rendelkezem megírt diplomamunkával sok ötletet innen vettem a diplomamunkámhoz... Kérdezz mielőtt hülyeségeket írsz! Én nem ingyen kérem, mivel az idő pénz...
3

Ha nem ingyen kéred, akkor

hunkris · 2012. Aug. 30. (Cs), 10.02
Ha nem ingyen kéred, akkor ide fáradj.
13

Ez jött le

Pepita · 2012. Aug. 31. (P), 01.51
Ne haragudj, de nekem ez jött le mindabból, amit olvastam tőled/rólad. Simán lehet, hogy tévedtem, mivel nagyon kevés volt "az input". Valószínűleg benne volt valami "rossznapféleség", ennyi alapján még nem szoktam döntést hozni, de a véleményem azóta még erősödött.
Rendelkezem megírt diplomamunkával...
Én ezt - ha az az én munkám, "szenvedésem" - valahogy úgy írnám, hogy "megírtam már...", továbbá biztos, hogy nem "sok ötletet vettem volna innen", hanem nagyon sokat kérdeztem volna a fórumokon, amíg megírom. De nem vagyunk egyformák.
Nem értem minek írsz ilyeneket...
Mert ez a véleményem. Elnézésedet kérem, mert le mertem írni.
4

Attól hogy

gabesz666 · 2012. Aug. 30. (Cs), 10.45
PHP-ból diplomázol és most (fél napja) érkezel a Weblaborra?

Attól, hogy fél napja regisztrált még nem jelenti, hogy nem járt a weblaboron, belépés nélkül is lehet olvasni a fórumokat.

Van egy olyan érzésem, hogy kicsit nagyon elkéstél a dologgal. Semelyik programnyelven sem a diplomamunka az első "valódi" feladat, az azt megelőzőekhez meg egy csomó idő kell.

Tehát azért, mert nem regisztrált a weblaborra egészen biztos, hogy nem írt/látott egy sor php kódot és nem olvasott el egy könyvet sem?
14

Hűha

Pepita · 2012. Aug. 31. (P), 01.58
Nagyon kisarkítottad a véleményem. Semmit nem írtam, ami "biztos". Azt írtam, ami nekem furcsa. Örülök neki, hogy nem te határozod meg, mi lehet a véleményem és azt hol írhatom le.
12

Ugyan a kolléga láthatólag

tgr · 2012. Aug. 30. (Cs), 23.33
Ugyan a kolléga láthatólag nem konzulenst kerest, hanem valakit, aki megírja helyette a diplomát, de ha nem így lenne, akkor ez egy elég bunkó reakció lenne. Egyrészt miért kéne fél évet eltölteni egy fórumon csak azért, hogy utána kereshessen ott konzulenst? Másrészt miért ne lehetne a diplomamunka az első valódi feladat? Én pl. node.js-ben (amit akkor használtam először) írtam a diplomamunkámat, mert az egy érdekes nyelv, és munkahelyen sose lett volna alkalmam kipróbálni, így meg valami haszna is volt a diplomamunkára fordított időnek (a végterméket úgyis beteszik egy fiókba és ott marad).
15

Részben köszi

Pepita · 2012. Aug. 31. (P), 02.19
Azért remélem a továbbiakban "feltételes bunkót" sem kapok tőled. Vissza szoktam fogni magam, de ha ez nem így lesz, remélem szólsz.
Ha már te is konkretizáltad, én sem rejtem véka alá, "feketén-fehéren": szerintem konzulenst keres, egy másvalaki kezéből való diplomához, ami vagy nem jó, nincs teljesen kész, "át kell írni", stb.
miért kéne fél évet eltölteni egy fórumon csak azért, hogy utána kereshessen ott konzulenst?
Egyáltalán nem kell, csak valószínűleg így lenne, ebben az esetben. Azért furcsa, mert nem így van.
miért ne lehetne a diplomamunka az első valódi feladat?
Én meg azért szurkoltam, hogy még írhassam Delphi-ben, mert abban volt jócskán gyakorlatom, az oktatás viszont már nagyon "Java-sodott" (aztán a diplomázás már "elmaradt"). Legjobban valódi feladatokkal lehet gyakorlatot szerezni és - remélem - kell gyakorlat egy diplomamunka megírásához.
5

Én sajnos

gabesz666 · 2012. Aug. 30. (Cs), 10.50
Én sajnos nem tudok segíteni, mert nem érzem magam elég profinak, de esetleg kérdezz rá náluk, mindegyikük nagyon segítőkész: Tyrael, Janoszen, Poetro
6

köszi

Tátrai Sly · 2012. Aug. 30. (Cs), 12.34
köszi srácok :-)
8

Diploma

janoszen · 2012. Aug. 30. (Cs), 14.27
Nekem nincs diplomám, így konzulens sem lehetek. ;)
9

Pedig én teljesen

gabesz666 · 2012. Aug. 30. (Cs), 15.16
Pedig én teljesen abban a hitben voltam, hogy a BME-t és az ELTE-t is kivégezted :)
11

Nem

janoszen · 2012. Aug. 30. (Cs), 18.02
Nem, az osztott képzésre való átálláskor azok között voltam, akinek a csúszó tárgyait 1-2 tanszék nem folytatta, az ELTE meg alig vett át krediteket, ami persze csak a tandíj kicsengetése után derült ki, szal hiányzott a motiváció a folytatáshoz.
10

szinten, de azert koszi hogy

Tyrael · 2012. Aug. 30. (Cs), 17.53
szinten, de azert koszi hogy gondoltatok ram. :)

Tyrael
16

??

Pepita · 2012. Aug. 31. (P), 02.21
Egyrészt én is "néhány" diplomát feltételeztem volna rólad, másrészt konzulensnek feltétel a diploma? Lektorál is, vagy csak segít?
17

Témavezető a kar oktatója,

Joó Ádám · 2012. Aug. 31. (P), 14.23
Témavezető a kar oktatója, kutatója, illetve tanszékvezetői engedéllyel más felsőfokú végzettségű szakember lehet.


– BME TVSZ 20. § (2).
18

Köszi!

Pepita · 2012. Szep. 1. (Szo), 01.08
Ez mindenütt hatályos, vagy csak BME? (Ez nekem sajnos 'syntax error': BME TVSZ 20. § (2).)

És bocs az offokért.
19

Ez a BME szabályozása,

Joó Ádám · 2012. Szep. 1. (Szo), 01.19
Ez a BME szabályozása, feltételezem, hogy máshol is így megy.
20

Szokas

janoszen · 2012. Szep. 1. (Szo), 10.34
Legjobb tudomasom szerint a konzulens az, aki segit a diplomamunka kicsiszolasaban. Tanacsokat ad, bakikat kijavit es felkeszit arra, ami a vedeskor var. Ugyszinten legjobb tudomasom szerint a konzulensnek diplomas embernek kell lennie, legalabbis ahol en lattam, ott kellett a diploma.

Ami a kerdezot illeti, szivesen segitek online (akar itt, akar privatban), de szemelyesen nem fog menni, mert Becsben elek. Azt is hozza kell tegyem, hogy szerintem egy picit azert az uzemeltetoi oldalam erosebb, mintsem a fejlesztoi.
7

Hojtsy Gábor többnyelvű

Joó Ádám · 2012. Aug. 30. (Cs), 13.33
Hojtsy Gábor többnyelvű webalkalmazásokhoz felhasználható nyílt forrású megoldásokról írta a diplomamunkáját. Gyakorlatilag PHP-s rendszerekről, és kifejezetten a Drupal megoldásáról szól.

Rajta kívül Tyraelt javaslom, aki maga is közreműködik a PHP fejlesztésében.
21

köszönet

Tátrai Sly · 2012. Szep. 5. (Sze), 17.59
küldtem emailt a srácoknak:-) köszi mindenkinek aki segíteni tudott, remélem pozitív visszajelzést kapok