ugrás a tartalomhoz

Meg lehet ezt így oldani?

Pallosi Péter · 2012. Júl. 6. (P), 16.48
Sziasztok készítettem egy oldalt,és az lenne a kérdésem,hogy vannak az oldalon lekerekítések stb..dolgok amit az IE nem tud megjeleníteni,hogy tudom azt megvizsgálni,hogy milyen böngészővel lépet fel az oldalra,és ki írni egy ablakba,hogy ez a böngésző elavult és egyéb szöveggel az ablakot meg tudom csinálni avval nincs gond csak azt,hogy hogyan lehet le ellenőrizni,hogy milyen böngészővel van az illető a honlapon,erre azért van szükségem mert nem nagyon értem IE re a css-t tehát nem nagyon tudom úgy megoldani a dolgokat,hogy IE-ben is lássák a változást!
Remélem érthetően fogalmaztam :)
 
1

A border-radius nem meggy

Karvaly84 · 2012. Júl. 6. (P), 17.29
A border-radius nem meggy IE-ben, a 9-esben már igen azt hiszem, az userAgent tárol pár adatod, de pl ez módosíható is. a navigator objektum tárol a böngészöről adatokat.

Egyébként érdemes (ha mód van rá) böngésző képességeket ellenőrizni, és nem böngészőt, de néha elkerülhetetlen.

Pl a prototype.js keretrendszer így oldja meg: https://github.com/sstephenson/prototype/blob/master/src/prototype/prototype.js#L76
2

jQuery.support.borderRadius

T.G · 2012. Júl. 6. (P), 18.17
Az előző hozzászólást kiegészítve:

http://www.cssnewbie.com/test-for-border-radius-support/
3

Feature Detection

complex857 · 2012. Júl. 6. (P), 18.46
Konkret bongeszo tipus + verzio tesztelesere jquery tartalmaz egy $.browser es $.browser.version -t, de ez altalaban nem jo otlet konkret verziokra tesztelni. Ehelyett erdemesebb egyes supportalt feature-oket vizsgalni, amire egy remek eszkoz a Modernizer

Ha csak ie -re akarsz tesztelni (egeszen ie10 -ig) akkor hasznalhatsz un. conditional comments -eket pl valahogy igy:

<!--[if lt IE 7]> <html class="lt-ie9 lt-ie8 lt-ie7"> <![endif]-->
<!--[if IE 7]>    <html class="lt-ie9 lt-ie8"> <![endif]-->
<!--[if IE 8]>    <html class="lt-ie9"> <![endif]-->
<!--[if gt IE 8]><!--> <html> <!--<![endif]-->
Ezutan css-bol hasznalhatod a ".lt-ie8" -hoz hasonlo classokat szelektorokban.

Egyebkent ha csak konkretan border radius hianyzik az IE -ben valo teljes elmenyhez vess egy pillantast CSS PIE nevu projectre, kis szerencsevel egesz ie6-ig visszamenoleg megkaphatod ives kereteket es meg nehany masik css3 featured.
4

CSS PIE, $_SERVER

szabo.b.gabor · 2012. Júl. 6. (P), 22.26
a CSS PIE tényleg nagyon jó cucc. ha nem akarod conditional commentekkel nyomorítani a html forrásodat, akkor a $_SERVER változó segítségével szerver oldalon is ki tudod szűrni az explorer-t (igen tudom át lehet írni, hogy mit küld a böngésző, de aki annyira májer hogy átírja, az így járt..)
5

Design

Pepita · 2012. Júl. 7. (Szo), 01.48
Az előttem szólókhoz képest nagyon mást javasolnék.
A kedves Júzer ha szeretne border-radius-t, stb. látni, akkor majd olyan böngészőt használ, ami ezt tudja. Te pedig építsd fel úgy a design-t, hogy ne ezeken a tulajdonságokon múljon, hogy jól néz ki. Az, hogy pl. IE alatt kicsit fapadosabb a kinézet még mindig jobb, mintha mindenféle js-trükkökkel próbálod a böngészőt arra megtanítani, amit nem tud. Ez nagyon erőforrásigényes, és látogatót is veszthetsz amiatt, mert pl. mobilinternetet használ és "fél óra", amíg letöltikézi a fél megányi js-eidet. 10 mp-nél többet nemigen fog várni akkor sem, ha sávszélessége 50 kbit/s.
6

Abszolút egyetértek

iddqd · 2012. Júl. 7. (Szo), 11.40
Abszolút egyetértek Pepitával! A lekerekített élek nem minden, a használhatóság és a sebesség értekében sokkal inkább érdemes kompromisszumokat kötni, mintsem ragaszkodni a "minden böngészőben ugyanúgy nézzen ki" célhoz. Esetenként a drágább a hús mint a leves probléma áll fent. Akkor, ha meg esetleg még a js is ki van kapcsolva, még csak eredménye sincs a munkádnak.