ugrás a tartalomhoz

Könyvek PHP-ról (alap, haladó, profi stb...)

Anonymous · 2006. Jan. 7. (Szo), 01.59
Hellósztok!

Nos tudok egy kicsit programozni php-ban. pl. fórum gyártás regelés stb.

De előröl akarom kezdeni és szeretnék venni egy pár könyvet.
Mindenképp magyar legyen.
Mysql adatbázis-ról se ártana ha lenne.

Nos milyet ajánlatok nem baj ha többet.
Legyen egy mindeképp olyan ami jól megtanít az alapokra tehát onnét kezdi h print "Helló világ!\n"; .
legyen egy olyan ami kicsit erősebb mint az alapok meg egy ollan ami már haladó vagy profi szal nagyon megakarok tanulni php-ban és mindenkép magyar kéne és ha lehet akkor olyan amit lehet rednelni webshopban is h házhoz szálítsák.
Kérlek segítsetek.
Előre is kössz.
 
1

Ertekelheto konyvek

Grandmaster · 2006. Jan. 7. (Szo), 09.28
Sajnos alap szintu konyvvel nem vagyok tisztaban, viszont ha mar kello tudassal rendelkezel, akkor majd erdemes beszerezned a George Schlossnagle fele PHP fejlesztes felsofokon cimu alkotast.

MySQL-hez en szemely szerint tudom ajanlani O'Really fele A MySQL kezelese es hasznalata cimu konyvet. Ez az alapokat is bemutatja, konnyen "fogyaszthato". (Persze messzemeno adatbaziskezelest nem fogsz belole megtanulni.)
2

Kezdő könyv

Anonymous · 2006. Jan. 7. (Szo), 16.59
http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=59818
3

kezdő

Gal Kristof · 2006. Jan. 7. (Szo), 19.31
PHP 24 óra alatt

nekem ez volt az első php könyvem, még a html-el sem voltam igazán tisztában akkoriban, sztem jópofa :)
4

Példák

tiny · 2006. Jan. 7. (Szo), 19.47
Bár én is ezt olvastam először, egyes példák nem mentek. Az alapokhoz mindenesetre jó, érthető, de el kell fogadni, hogy nem mindegyik példa működik :).
Mr.Tiny
5

Vallásháború ellen...

Pal_ur · 2006. Jan. 7. (Szo), 20.56
Szóval mielőtt kitör a vallásháború: a 24 óra alatt PHP-nak van egy régebbi kiadása, abban van jópár hiba, meg van egy pár dolog, ami korábbi PHP-verziókon megy csak (és az új kiadást csak láttam, de nem ismerem alaposan)... De egyébként szerintem is jó könyv, és alapozásnak megteszi...

Pál_úr
6

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 8. (V), 01.33
A php5 24ó alatt megvan, meg a php4 24ó alatt.
csak az 5-sel az a bajh egy csomó mindenre nem lenne szükségem és ezek a könyvek sajnos egy pár fontos dolgo elhanyagolnak, de mopndjuk ezek "kezdők" ugyh sokat nem is kell várni tőlük sztem.
Kösszi mindekinek.
a mysql 24 ó allathoz mit szóltok?
nekem azért kell mysql h regelés fórum meg stb. végülis tudom kezelni, csak hát ugyebár jó lenne arról is egy könyvecske és meg hát azt nem nagyon vágom a típusokat pl. char, varchar, date ... de azért onnét is tok 1-2-t.

Meg valami JavaScript könyv kéne.
Pl. annyit tok javascriptből h onmouseover meg stb.
ilyen alapok, de nekem több kéne pl. bbcode készítése gombokkal meg ...
7

Javascript könyv

Jano · 2006. Jan. 8. (V), 03.34
Javascript könyvről csak azt tudom, mondani, hogy a Nagy Gábor féle JavaScript 1.2 kézikönyv elavult, illetve a CSS és DHTML (ha jól emlékszem Dan Livingston) pedig abszolút rossz szemléletű és szintén elavult. Tehát ezeket biztos ne vedd meg.

Ha tudsz angolul akkor ezt az oldalt ajánlom:
QuirksMode
8

php könyv téma

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 8. (V), 11.00
Ez itt egy PHP könyv téma, te adtad neki ezt a címet. Beszélgessünk akkor erről.

A könyvek célja alapvetően az, hogy elindítson egy úton, ahonnan aztán magad tudsz tovább haladni. Nem fogsz szerintem találni egy olyan könyvet, ahol egy korrekt fórum elkészítését leírják. Lehet, hogy példa szinten van valahol fórum fejlesztés, de azért azt éles webhelyre nem biztos, hogy ki kellene tenni. Szóval a könyv jellemezően nem a programozó helyett van, hanem a programozó adott témába történő bevezetése érdekében.

Különben tippek-trükkök típusú könyveket cookbook jeligére szoktak kiadni, magyarul nemigen találsz. Például a PHP Cookbook ilyen jellegű kiadvány.
9

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 8. (V), 13.02
Én nem is várom el hogy megtanítson fórum készítésére, hisz olyat már tudok.
Csak az alapkkat nem sajátítottam el nagyon pl. cookie-k, karakterláncok kezelése, dinamikus képek, stb...

mert én azért kezdtem el tanulni a php-t h legyen fórum rehelés stb.
ez most megvan, de most meg néha hiányzik az alap.
és mit szóltok a php fejlesztők könyvéhez?
http://www.konyvportal.hu/konyv.php?konyv_id=4392&kategoria_id=288&knsid=PvzMZQg9qwIsGBqBFAGWFV0hy6u3MXMhMDRlYMK6ehOSZ27K70
a php5 24ó alat megvan majd beszerzem a php4 24 ó alatott is.
meg azt a fekete könyvet meg az a másik ami haladóknak van és ti mondtátok.
10

én így

Gal Kristof · 2006. Jan. 9. (H), 09.22
az én karrierem a php24ó-val kezdődött, majd rá nem sokkal megvettem a fekete könyvet is, aminek semmi értelme nem volt így utólag. ha már ismered nagyjából a nyelvet (nem konkrétam minden függvényt, meg szabályt) akkor a php.net-et ajánlom további okosságokra, pontos függvényreferencia keresésre stb... a lényeg, hogy egy általános képed legyen a php-ról, az apró konkrétumoknak meg utána lehet nézni neten. így olcsóbb is :)
11

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Jan. 9. (H), 12.10
valaki hány éves korátol tud pl. php-ban programozni?
tehát menniy az ideális?
20év?
vagy 10év:)?
12

tizenéves

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 9. (H), 12.27
Ma már nem meglepő, ha egy tizenéves jól tud PHP-ben programozni, vagy akár a Zend Engine belső világát illető kérdésekben is kenterbever. Mondjuk jobb, mintha dragonballt nézne a tévében, bár annál nem valószínű hogy jobb, mintha focizna a téren a srácokkal, dehát ez van...
18

kor

Marcell · 2006. Szep. 6. (Sze), 11.37
Szerintem az átlagéletkor, ahol a minőségi - értsd nem írok egy gány admint, amire semmi szüksége a 2 lapból álló "portálomnak", azán kemény vagyok vele - programozást vki eléri, az a kezdetektől egy kb 5év. Mivel általában a programozást kamaszként kezdi az ember én olyan 20 év körül (vagy természetesen afelett) saccolom az átlagéletkort.
13

Php5 24 óra alatt

Anonymous · 2006. Szep. 5. (K), 16.13
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy lelehet-e valahonnan tölteni e-bookban a php5 24 óra alatt című könyvet. Ha nem akkor milyen tutor ajánlotok egy kezdőnek php tanulásához?
14

kiadó nem forgalmazza

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 5. (K), 18.26
A kiadó nem forgalmazza ezt a könyvet ebook formában, más letöltésre irányuló választ meg úgyis törölni fogunk, mert nem legális.
15

Tutorial

Anonymous · 2006. Szep. 5. (K), 19.01
Akkor milyen tutorialt ajánlotok kezdőknek a kézikönyvön kívül?
16

befektetés

Hodicska Gergely · 2006. Szep. 5. (K), 23.27
Szia!


Rossz a hozzáállás. Ha meg akarsz tanulni valamit, főleg olyan dolgot, amiből profitálhatsz, akkor ne sajnálj egy pár ezer forintos könyvet. Ott a fekete könyv, ott van számtalan külföldi kiadó is, ahol féláron lehet kapni PDF formátumban a könyveket. Miért gondolja mindenki, hogy ezek járnak ingyért? [1] Ha pedig pénzt nem akarsz befektetni, akkor meg marad a net, találj ki magadnak feladatokat, nézd meg mások megoldásait, ebből lehet a legtöbbet tanulni. Ha programozás maga is új, akkor lehet, hogy nem árt pár régi könyv elolvasása (Pascal, C), de van nagyon jó online PHP könyv is. A zend honlapján is rengeteg cikk van, kezd el olvasni őket, mostanában az IBM-nél is rengeteg PHP tutorial jelenik meg, az Oracle is külön szekciót tart fent neki. Szóval ne várd A Tutorialt, ilyen nem lesz, neki kell állni, utána menni a dolgoknak.


Felhő

[1]: Az ilyen hozzáállás miatt nem nagyon lehet szinvonalas oktatást csinálni, mert erre mindenki sajnálja a pénzt, pedig egy alapos tudással lényegesen jobb munkahelyet tudsz szerezni magadnak.
20

könyvtár

erenon · 2006. Okt. 3. (K), 17.06
Ha nem vagy biztos benne, hogy megéri befektetni egy könyvbe, használd a könyvtárakat, egyre jobb a felhozatal. Ha pedig megtetszik/referenciaként akarod használni, akkor megveszed néhány ezerért, ugyanis megérdemli az író.
17

PHP5

juhasztibi · 2006. Szep. 6. (Sze), 10.49
Én nem nagyon javaslom a 24 óra alatt könyveket. Ha már értessz valamilyen szinten a PHP-hez akkor nincs szükséged rá, hogy ennyire az elejéről kezd, inkább fejleszd magad! De ha előről akkor PHP5 című könyvet ajánlanám, nem csak kezdőknek:)
19

Az én szemléletem, illetve egy kérdés :)

xdragon · 2006. Okt. 3. (K), 16.27
Sziasztok!

Nekem mint tanulónak, aki még csak most ismerkedik a PHP -vel, az a szemléletem, már amennyire ilyenkor ez ki tud alakulni, hogy először elolvasom a PHP4 24 óra alatt c. könyvet, illetve annak segítségével megtanulom a PHP szintaktikáját,alapjait, utána a php.net segítségével eljutok (remélhetőleg) a haladó szintre, ahol pedig előveszem a PHP Fejlesztés Felsőfokon című könyvet, hogy további érdekességekkel, tudással legyek gazdagabb, és ebben a formában szeretnék is segítséget, kérni, hogy mivel sajnos 14 éves vagyok, és még ált. iskolás, az angol annyira, nem megy :(,na most az lenne, hogy a php.net doksija nagyobb rész angol, hogy akkor én hogyan tudnám hasznosítani mégiscsak, hogy ne kelljen feladnom a PHP tanulását, mert nagyon nem szeretném, a pénzt abszolút nem sajnálom, még mindig jobb mint Jugio-s kártyákra pazarolnám :)

Válaszaitokat előre is köszönöm!
További szép napot.
Üdv.: Xdragon - Szabó Gergő
21

vagy mégse

Marcell · 2006. Okt. 3. (K), 19.02
a php.net doksija nagyobb rész angol
Ez nem igaz, a nagyobb része le van fordítva magyarra. Lásd: http://hu.php.net/manual/hu
22

Hoops, bocsi :)

xdragon · 2006. Okt. 3. (K), 19.11
Szia!
Ok bocsi, annyira nem néztem, át, így akkor szerintem már menni fog, köszi a korrigálást
23

PHP5, milyen?

xdragon · 2006. Okt. 4. (Sze), 09.11
Sziasztok!

Azt kérdezném, hgy az előbb említett PHP5 c. könyv mennyire jó, lletve, hogy mondjuk, ha a php alapjaival "PHP4 24 óra alatt" akkor ebbe a könyvbe belefoghatok, mint PHP ismereteim haladó szintig való fejlesztése?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
További szép napot!
Üdv. Szabó Gergő - Xdragon
24

kezdésnek

Bazsi7 · 2008. Jan. 11. (P), 14.14
Sziasztok!
Most szeretnék elkezdeni PHP-ban programozni. Engem különösebben az apache-mysql-php érdekelne, ezt szeretném így együtt jól érteni, és használni. (apache, és mysql-ben is kezdő vagyok eléggé). Egyik kérdésem az lenne, hogy php4, vagy 5-el érdemes kezdeni, vagy mindegy? Mert van egy könyv amiről itt is olvastam sok jót (Julie C. Meloni - A PHP, a MySQL és az Apache használata), de ebben még a php4-ről van szó, meg a könyv is régebbi. Hasonló könyvet találtam ami ugyanúgy ezt a hármas tárgyalja, 2005-ös kiadás: Naramore/Gerner/Scouarnec/Stolz/Glass: Beginning PHP5, Apache, MySQL, Web Development. Ez angol nyelvű, persze jobb lenne magyar, de nem vészes.
Köszi!

Balázs
25

Szerintem kezdd ott a programozást, hogy elfelejted a...

Fraki · 2008. Jan. 11. (P), 19.09
Szerintem kezdd ott a programozást, hogy elfelejted a könyveket. Az én véleményem az, hogy előbb tanulj meg releváns ismereteket szerezni online, elvégre ez itt a 21. század...
26

meg is van az eredménye

Hodicska Gergely · 2008. Jan. 12. (Szo), 01.06
Kb. pont ennek az eredménye, hogy elég sokan nem rendelkeznek átfogó tudással akárcsak a PHP-ról. Nem véletlenül vannak a könyvek sem. Egy adott témáról adhat egy jó, átfogó alapot, amit utána tudsz szépen bővíteni. Ezenkívül vannak könyvek, amik olyan tapasztalatokat halmoznak fel, amelyeket nem fogsz tudni csak úgy online megszerezni, vagy lényegesen nehezebbn, több idő alatt. Plusz itt sem mindegy, hogy x blogból, manuál darabkákból szedsz össze valamit, vagy pedig egy jól felépített struktúrában találkozol vele.


Üdv,
Felhő
37

könyv

Fraki · 2008. Jan. 20. (V), 04.19
Hát itt talán pontosítani kéne, mit értesz „átfogó” tudás alatt. És hogy pontosan minek is az oka, hogy „elég sokan” (mennyien? mihez képest?) nem rendelkeznek ilyennel.

Egyébként nem vagyok könyvellenes. De szerezhetsz átfogó tudást az interneten is, és specifikus anyagokat is, amik mögött tapasztalathegyek halmozódnak. Annyi a megjegyzésem, de ez talán vitatható, hogy a programozói (pláne webfejlesztői) képességet meg kell előznie a keresőrutin kifejlődésének. Ahogy valaki írta egy webisztán-poszt kommentjében: „információbróker” – előbb legyél ez, utána programozó.

Azt hiszem, akkor jó, ha egy debugolás vagy más hasonló probléma megoldása ugyanazt a rutint mozgatja meg, mint mondjuk utánanézni a tervezési mintáknak.

„Plusz itt sem mindegy, hogy x blogból, manuál darabkákból szedsz össze valamit, vagy pedig egy jól felépített struktúrában találkozol vele.”

Egy sokoldalas tutoriál, egy wiki, egy manuál vagy akár egy blog mennyiben kevésbé „jól felépített” struktúra, mint egy könyv?
38

könyv komplexebb

Szekeres Gergő · 2008. Jan. 20. (V), 09.07
ha a netről tanulsz általában azokat a részeket futod át, amire szükséged van. Ez így rendben is van, sokkal gyorsabban megtalálsz a neten bármit, mint könyvekben, DE:

pont ez a hátrány is: ha van egy normálisan felépített könyved, akkor - még ha nem is olvasod el az egészet - azért nagyjából tudod mi van benne. Egy átfogó tudást ad, pont arra ahhoz, hogy tudd mit hol kell keresni. Amennyiben ha már kezdőként netról, nem felépített anyagokból tanulsz elképzelhető, hogy nagyon sok minden kimarad, olyan szinten, hogy nem is tudsz az adott lehetőségről.
39

IT könyvekről, vasárnap reggeli elmélkedés

toxin · 2008. Jan. 20. (V), 11.21
Erről az jutott eszembe, amikor Fedora linux disztribúció alatt, próbáltam a wifi kapcsolatot beállítani a laptopomon, a netről összegyűjtött információk alapján ( átfogó linux rendszeradminisztrátori tudás hiányában), olyan mintha úszás tudás híján bevágnának a duna közepébe, és csak süllyednél egyre lejjebb a zavarosba.

Idézet Ivor Horton’s Beginning Java™ 2,JDK™ 5 Edition c. könyvének elejéből
In this book, the sequence in
which you learn how the language works and how you apply it has been carefully structured so that
you’ll gain expertise and confidence with programming in Java through a relatively easy and painless
process. As far as possible, each chapter avoids the use of things you haven’t learned about already. A
consequence, though, is that you won’t be writing Java applications with a GUI right away. While it may
be an appealing idea, this would be a bit like learning to swim by jumping in the pool at the deep end.
Generally speaking, there is good evidence that by starting in the shallow end of the pool and learning
how to float before you try to swim, you’ll minimize the chance of drowning, and there is a high expectation
that you’ll end up being a competent swimmer.


vagy az Eclipse for Dummies-ből

The fact is, human thought is like a big high-rise building. You can’t build
the 50th floor until you’ve built at least part of the 49th. You can’t talk about
spam until you have a word like e-mail.


Az egészből annyit akartam csak kihozni, hogy a (jó) könyvek erős alapot, és azt folyamatosan tovább építő tudást adnak ill. átadják egy adott programozási nyelv elsajátításához szükséges szemléletet is. Természetsen a könyvek között is vannak különbségek, én személy szerint a tanulás fázisában jobban kedvelem a Learning by xxx pl. http://www.amazon.com/Learning-JavaScript-Shelley-Powers/dp/0596527462 stílusát mint a száraz magolós definitive guide http://www.oreilly.com/catalog/jscript5/?CMP=AK -ét, ezért az elsőt tanuláskor a második tipusút - a cookbook ill. referencia stílusúakat - már tanulás után ha vmi konkrét megoldást ill. ismeretet keresek használom. A netről összegyűjtött info-k, meg inkább egy adott problémára nyújtanak megoldást ill. egy adott területről már megszerzett ismereteket árnyalják, bővitik, egészítik ki ill. aktualizálják.

szvsz, üdv Csaba

ui : Másrészt nyílván a netről kell info-t gyűjteni, keresőkbe: ebook kifejezés sűrű használatával.
40

könyv szerepe

Hodicska Gergely · 2008. Jan. 20. (V), 13.25
Átfogó tudás alatt azt értem, hogy ismered nagyjából az egész problémateret. Veled is többször előfordult, hogy nem ismertél PHP jellegzetességeket. Egy jó könyv az megfelelő sorrendben, teljesen lefedi az adott témát. Pl. elolvashatja valaki a manualt, de nem fog biztonságos PHP programot írni, viszont ha elolvassa a Pro PHP Security könyvet, akkor már elég jó esélye van erre. És ott hibázik a logikád, hogy keresni arra fogsz, amiről tudod hogy létezik, de amiről nem tudsz, abba ily módon kisebb eséllyel fogsz valahol belebotlani. Olvass el pl. egy Pro MySQL könyvet, majd próbáld meg a benne lévő infókat összegyűjteni. Nem lehetetlen, de azért pár dolgot nem fogsz megtalálni, illetve nem is keresnél rá. De rengeteg pótolhatatlan könyvet lehetne még felsorolni.

Eleve egy blog más műfaj (egy könyv mögött sok esetben éves méretű kemény munka áll), mind terjedelemben, mind szerkesztettségben nem várhatod tőle azt, mint amit egy könyv nyújthat. Szerintem ez elég egyértelmű, és az is, hogy a blogok általában konkrét dolgokról szólnak. Nyilván van kivétel is, pl. egy OWASP wikiben felbecsülhetetlen infó van összegyűjtve.

Plusz vannak olyan témák is, ami blog szinten kevésbé népszerűek, pl. módszertanokról kevésbé lehet olvasni. Meg vannak olyan emberek is óriási tapasztalattal, akik nem blogolnak, viszont megírnak egy könyvet, lásd pl. Schlossnagle testvér párt, vagy mondjuk Jeffrey Friedl. És vannak komplexebb témák is, ahol nem árt, ha egy a témát ismerő mutatja be az alapokat. Blogoknak is meg van a maguk szerepe persze, sokszor (általában azért konkrét esetekben) nélkülözhetetlen segítség.

De szerezhetsz átfogó tudást az interneten
Valahogy nekem nem ez a tapasztalatom, és azt látom, hogy a könyveket olvasók nagyobb tudással rendelkeznek. Eleve van egy olyan attitüd is benne, hogy ez magában hordozza, hogy az illető áldoz a szabad idejéből a szakmai ismeretek növelése érdekében, mert fontosnak tartja ezt. (Mielőtt belekötnél, ez nem azt jelenti, hogy egyértelmű a kapcsolat a kettő között, csak a feltételes valószínűsége nagyobb.) Sok fejlesztő esetében láttam azt, hogy kb. a szabadidő az szent, max munkaidőben olvasgatnak el pár írást itt-ott, és ez meg is látszik a tudásukon.

És még véletlenül sem szeretném ha az jönne le számodra ebből, hogy nem szeretem a blogokat, rengeteg hasznos infót lehet ezekből is megszerezni (egy-egy guru esetében akár olyat is, amit pont egy könyvben nem fogsz megtalálni), csak nem alkalmasak arra jellegüknél fogva, hogy egy témát átfogóan lefedjenek.


Üdv,
Felhő
27

én annó..

Szekeres Gergő · 2008. Jan. 12. (Szo), 10.16
a PHP 24óra alatt könyvből kezdtem, azonban az már akkor is elavult volt. Viszont ha jól tudom, van már újabb kiadása, ami kifejezetten PHP5 környezetről szól. Ha jól emlékszem ebben vannak alap szintű mysql queryk is. (egy php könyvtől azért ne várd, hogy nagyon pro leszel tőle adatbázisokban, hisz ebben a témában önmagában is elég vastag könyvek vannak). Ha a könyvben szereplő dolgokat már tudod, akkor már vagy olyan szinten, hogy magadtól is tudj tanulni. Ha ez megvan, akkor ajánlom a php fejlesztés felsőfokon című könyvet, ez szerintem alapmű, viszont kezdőnek eleinte még sok.

eleinte szerintem majdnem mindegy, hogy php4 vagy 5 alatt kezdesz, ha komolyan gondolod, és oopban programozol, akkor viszont mindenképpen érdemes php5-el foglalkozni.

apacheról számtalan könyv van, de elég jó a netes dokumentációja, szerintem egy webfejlesztőnek elegendő, ha azt jól tudja használni.
28

php4 halott

Hodicska Gergely · 2008. Jan. 12. (Szo), 17.42
eleinte szerintem majdnem mindegy, hogy php4 vagy 5 alatt kezdesz
Azt érdemes azért figyelembe venni, hogy a PHP4 hivatalosan is halott.


Üdv,
Felhő
29

de a könyvek nem

Szekeres Gergő · 2008. Jan. 12. (Szo), 18.22
a két verzió nagyjából megegyezik, kivéve az oop támogatottságot, ezért is írtam, hogy ha abban fejleszt, akkor php5. Függvényreferenciának pedig ott a manual. Ugyanakkor attól még lehet jó egy könyv, hogy 4-es példákat tartalmaz.
30

php5 != oop++

Hodicska Gergely · 2008. Jan. 12. (Szo), 22.29
a két verzió nagyjából megegyezik, kivéve az oop támogatottságot
Azért a PHP5-ban van egy csomó egyéb újdonság is, nem csak a plusz OOP lehetőségek.

Ugyanakkor attól még lehet jó egy könyv, hogy 4-es példákat tartalmaz.
Persze.


Üdv,
Felhő
32

kezdőnek nem kell újdonság

Szekeres Gergő · 2008. Jan. 13. (V), 11.48
Azért a PHP5-ban van egy csomó egyéb újdonság is, nem csak a plusz OOP lehetőségek.

mondj egy példát, amit egy kezdő használat. Nekem max. a mysqli függvények ugranak be, de még azt sem fogja eleinte kihasználin. Vagy netán a FILTER, XML osztályok? inkább írjon egy sajátot, addig is gyakorol..
33

autoloader

winston · 2008. Jan. 13. (V), 13.11
első pillanatban az ugrik be, hogy pl. az autoloader tipikusan olyan dolog, amit az ember könnyen megszokik. (kezdő is, szerintem). de úgy azért általánosságban érdemes mostmár php5-re készülni szvsz
35

PDO, kivételkezelés

Hodicska Gergely · 2008. Jan. 13. (V), 18.39
De jó példa az általad említett mysqli. Elég sok függvény kapott plusz lehetőségeket, pl. egy rekurziv mkdir is jól jöhet bárkinek. Lényegsen egyszerűbb XML kezelés, SQLite/Tidy támogatás, sokkal könnyebb webserviceket használni. Ezenkívül gyorsabb is mint a PHP4. Nem kell objektum referenciákkal szórakozni.


Üdv,
Felhő
31

fekete könyv

winston · 2008. Jan. 13. (V), 10.15
ugyan php4-es, de ezt szem előtt tartva is, a magyarul kiadott könyvek közül -ha tényleg befektetsz egy könyv megvételébe- érdemes szerintem a Peter Moulding féle PHP Fekete könyv-et beszerezni. a "haladóknak" felirat ne riasszon el, elég szájbarágós, az ára viszont annál inkább borsos, 7-8 ezer forint körül mozog. kezdőknek szerintem kifejezetten jó, ráadásul több olyan perifáriális témát is körbejár, ami később fog kelleni, így alkalmadtán később is előveszed. mégegyszer kiemelném: nem elfelejtve, hogy php4 (ami ugye halott). így kénytelen leszel a könyv anyagát más forrásból kiegészíteni. amit még esetleg érdemes lehet megnézni, az a "Bevezetés a php5 programozásba". (egy piros könyv, sok íróval) személyes tapasztalatom nincs vele, viszont állítólag jó, és php5 (az ára szintén 7 ezer forint körül jár)
36

php5 mysql programming for absolute beginner

toxin · 2008. Jan. 13. (V), 20.54
http://www.amazon.com/gp/reader/1592004946/ref=sib_dp_pt/103-9182374-1139821#reader-link

elég jó kritikákat is kapott

üdv Csaba
34

Köszi

Bazsi7 · 2008. Jan. 13. (V), 14.40
Köszi szépen az ajánlásokat! Valamit összekombinálok ezekből! :)