ugrás a tartalomhoz

GWT/Javascript ablakban rendelkezésre álló terület kiszámítása

zamek42 · 2012. Május. 22. (K), 22.06
hello,

Gwt alatt szeretném megtudni, hogy egy ablakban mekkora a rendelkezésre álló munkaterület nagysága, mivel svg-t megjelenítve benne, ki tudnám használni a teljes területet.

Az egyes képek egy tabpanelben jelennek meg, van még egy státusz sor, tehát gondoltam, megtudom mekkora az ablak belső területe (Window.innerHeight), majd levonom a státusz sor es a tabpanel magasságát (getOffsetHeight), a maradék szabad. Chrome alatt majdnem jó, de pl. Firefox es Opera alatt nem. A getOffsetHeight nagyon kicsi -hihetetlenül kicsi- értékeket ad vissza. A doksi szerint a getOffsetHeight a margókkal és paddingokkal együtt elfoglalt magasságot kellene hogy szolgáltasson, de nem teszi.

Hogy tudhatnám meg browser-függetlenül, vagy akár browserfüggően az igazi méretet? Elég a három nagy ff/chrome/opera alatt megoldanom, az svg miatt az ie amúgy sem játszik.

köszi,
Zamek
 
1

Nálam jó Chrome és Fx alatt

Poetro · 2012. Május. 22. (K), 23.18
Nálam jó Chrome és Fx alatt is a window.innerWidth és a window.innerHeight. Azt viszont nem tudom, mi nálad a Window, ugyanis a JavaScript, akárcsak a Java, case sensitive. Sőt, az offsetWidth / offsetHeight is jó, de nem számolja hozzá a margin, csak a padding és border értékét, de azt mindkettőben ugyanúgy csinálja, teljesen a dokumentáció szerint.
2

SOLVED

zamek42 · 2012. Május. 23. (Sze), 13.22
Ugy tunik megoldodott, volt egy felesleges div, annak a meretet talaltam meg.

Koszonom.
Zamek