ugrás a tartalomhoz

Facebook megosztás egyszercsak elromlott

EdgarPE · 2012. Május. 21. (H), 20.46
Furcsa gondom van. Az egyik siteon van facebook megosztás, ami eddig tökéletesen működott. Azonban egyszer csak a facebook nem látja jól a cikkeket, ha megpróbálunk megosztani valamit (akár adminként akár független usernként) csak az url-t mutatja, a hír címét és képét nem.

És most jön a csavar: ha beírom a hír címét a facebook debuggerbe (http://developers.facebook.com/tools/debug) akkor ott szépen látja a címet, képet, mindent. Sőt ezek után, ezt és csakis ezt az url-t meg lehet rendesen osztani.

Mi lehet ez, tapasztalt már valaki hasonlót? Hajlok rá hogy a cukorhegyék az ipo és az esküvő között félúton elszúrtak valamit :) De az is lehet, hogy nálunk van a hiba. Több szem többet lát, hátha ti kapásból kiszúrjátok mi a gond.

Update: az lemaradt, hogy az f1vilag.hu-ról van szó
 
1

The Share button has been

Joó Ádám · 2012. Május. 21. (H), 21.53
The Share button has been deprecated in favor of the Like button, and will no longer be supported.
2

Félreérthetően fogalmaztam. A

EdgarPE · 2012. Május. 21. (H), 23.43
Félreérthetően fogalmaztam. A probléma akkor jön elő, ha a facebook.com-on page adminként a page status üzenetben vagy mezei userként státusz üzenetben megosztok egy url-t. Tehát semmi köze a facebook share gombhoz.
3

Beleszaladtam

janoszen · 2012. Május. 22. (K), 12.05
Beleszaladtam en is, meg nem sikerult kidebuggolni. A mediabirodalom bloggal vannak ilyen gondjaim, ha rajovok, megosztom.
4

Nekem ez segített

phpista · 2012. Május. 22. (K), 15.22
Ugyanezzel a problémával küzdöttem én is, és a következő kód segített megoldani a problémát.

<html xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml " xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml " xml:lang="hu-hu" lang="hu-hu" xmlns:og="http://ogp.me/ns# ">


<?php

$sharetitle = urlencode($Title);
$shareurl = urlencode($Pageurl);
$shareimgurl = urlencode($image);
$sharesummary = urlencode($description);

echo '<a href="#" title="Megosztás" onclick="window.open(\'http://www.facebook.com/sharer.php?s=100&amp;p[title]='.$sharetitle.'&amp;p[summary]='.$sharesummary.'&amp;p[url]='.$shareurl.'&amp;&p[images][0]='.$shareimgurl.'\', \'sharer\', \'toolbar=0,status=0,width=626,height=436\');">Megosztás a Facebook-on</a>';
?>
5

Nem Share, Like.

EdgarPE · 2012. Május. 23. (Sze), 18.14
Nem Share, Like.
6

Megoldódott, félig. Az Apache

EdgarPE · 2012. Május. 23. (Sze), 18.19
Megoldódott, félig. Az Apache webszerver azt hitte DOS-olják a facebookos szerverek lekérései, ezért nem szolgálta ki azokat. A Facebook debugger másik címről jött, vagy másik referert használt, ezért azokat beengedte. Sikeres "debug" után az FB-nek már megvoltak az adatok, ezért lehetett like-olni rendesen.

Az már egy másik kérdés, hogy az Apache miért hitte azt, hogy DOS-olják, erre semmi alapja nem volt. Van fent ugyan egy ilyen Apache modul, ami ezt automatikusan végzi, de ekkora forgalom szerintem nem jött FB felöl. Legalábbis napokig biztosan nem. Mindenesetre, egy apache újraindítás "megoldotta" a problémát.