ugrás a tartalomhoz

XAMPP - XML probléma

whiteman0524 · 2011. Dec. 24. (Szo), 19.49
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. XAMPP-t használok fejlesztésre, és most úgy adódott hogy szükségem lenne a PHP XML "kezelő eszközeire". A probléma az, hogy amikor például példányosítani akarom a DOMDocument vagy a XMLReader osztályt akkor hibaüzenetet kapok hogy nem találhatóak, pedig elméletileg benne kéne hogy legyenek az XAMPP csomagban. A legújabb 1.7.7-es XAMPP verziót használom és abból is a kicsomagolós megoldást. Az az érdekes számomra, hogy a phpinfo szerint az XML támogatás az él, viszont mégse működik szóval nem értem a dolgot...

Már körbenéztem jó párszor a Google segítségével, de sehol se találtam erre megoldást, sőt magát a problémát se, vagy ha igen, az nagyon régi volt, és az XAMPP egy sokkal korábbi verziójáról volt szó benne.

Hálás lennék a segítségért, és előre is köszönöm.
 
1

php.ini

tiku I tikaszvince · 2011. Dec. 24. (Szo), 20.22
A php.ini-ben az extension=php_domxml.dll ugye nincs deaktiválva (nincs ; a sor elején)?
És a extension=php_xmlreader.dll?
2

Jah igen ezeket én is néztem,

whiteman0524 · 2011. Dec. 24. (Szo), 22.42
Jah igen ezeket én is néztem, mármint hogy véletlenül nincs-e kikapcsolva valami szükséges dll, de kapaszkodjatok meg abszolút nincsenek ilyen nevű dll-ek a php.ini fájlban. Se kikommentezve se sehogy! De az még csak hagyján hogy ilyenek nincsenek, mert egyetlen azaz egyetlen extension van aminek a nevében szerepel az xml szó és az a php_xmlrpc.dll. Ezen kívül semmi sincs. A phpinfo szerint meg minden működik. Nah erre varrjon valaki gombot :)
3

felejtsük el

Poetro · 2011. Dec. 24. (Szo), 23.02
Felejtsük már el ezeket az XAMPP és társait. Csak a probléma van velük. Kb 10-20 perccel bonyolultabb a komponenseket külön-külön felrakni, és utána nincs velük ilyen szívás. Egyébként a DOMDocument alapértelmezetten bele van forgatva a PHP-ba, csak külön kérésre (--disable-dom kapcsoló) nem kerül bele. Hasonló a helyzet az XMLReader-rel, amit a --disable-xmlreader kapcsolóval lehet kikapcsolni fordításkor.
4

Lehet hogy az lesz amit

whiteman0524 · 2011. Dec. 25. (V), 01.16
Lehet hogy az lesz amit mondasz. Mindenesetre örülnék neki ha mégis be lehetne üzemelni xampp alatt is.
5

Nem akar összejönni...

whiteman0524 · 2011. Dec. 27. (K), 01.20
Nos, megfogadtam a tanácsot és felraktam szépen külön külön a dolgokat. A PHP telepítésénél minden extensiont megjelöltem telepítendőnek, hogy még véletlenül se maradjon ki semmi se ami kellhet. (A PHP-t telepítős formában telepítettem)

Apache indít, szerver működik. Remek. PHP kipróbál, működik remek. PHP infó megnéz, az összes létező XML szolgáltatás aktív és (elméletileg) működik. Remek. DOMDocument osztály példányosít éééééés... Még mindig nem jó! Fatal error : DOMDocument not found in...

Nem hiszem el, hogy nem akar működni. Egyéb ötlete esetleg van valakinek ?
6

Példa

Poetro · 2011. Dec. 27. (K), 17.48
Esetleg megmutatnád a példakódot, amivel próbálkozol? Nem lehet, hogy valami mást rontasz el?
7

De igen, valami mást rontottam el :)

whiteman0524 · 2011. Dec. 27. (K), 20.04
De igen, valami mást rontottam el :) Éppen az előbb jöttem rá a turpisságra. Symfony-ban ügyködök éppen és hát itt ugye szinte minden file valamilyen névtér alatt van. A konkrét fájl is egy ilyen névtérben volt amiben példányosítani akartam a DOMDocument osztályt, és nyilván az adott névtérben meg nem talált ilyesmit, ezért az osztály neve elé kellett rakni egy \-t, hogy a gyökér névtérben keresse. Tehát így : $domdocument = new \DOMDocument;

Nem tudom hogy ez miért nem jutott előbb az eszembe, pedig annyira nyilván való az egész, de néha nem látszik a fától az erdő. Már ezzel szenvedek nem is tudom hány napja. Most már nem is csodálom hogy nem találtam hasonló problémákat a neten :)

Mindenesetre ismét köszönöm a segítő készséget. És bár ezek szerint nem az XAMPP volt a ludas, de jelentem hogy leszokok erről és társairól. Ezen túl inkább felrakom külön-külön az egyes komponenseket.