ugrás a tartalomhoz

Cégkereső

Saliva · 2011. Aug. 8. (H), 15.49
Sziasztok!

Kezdő PHP programozó vagyok. Összesen pár hónapja foglalkozom a nyelvvel. Az OOP alapjaival nagyjából tisztában vagyok, de tanulása még folyamatban van. Kisebb nagyobb feladatokat már megoldottam és úgy gondolom, hogy mostanra eljutottam arra a szintre, hogy valami komolyabba is belefogjak. Arra gondoltam, hogy megpróbálok készíteni egy cégkeresőt (cég-gyűjteményt, cég-katalógust). Szétnéztem a neten a témában és eddig ez az oldal nyerte el legjobban a tetszésemet: http://www.cegwebtar.hu. Szerintetek mennyi idő lehet egy hasonló oldal elkészítése? Érdemes belefogni? Várom a véleményeket! Előre is thx!
 
1

Inkább mást (vagy máshogy)

pkadam · 2011. Aug. 8. (H), 16.12
Cégkeresőkből már egy raklapnyi van a neten, és bár az általad linkeltnek a lefejlesztése max. egy hét, szerintem nem a legszerencsésebb választás. Mégpedig azért, mert:
1. Gondolom, gyakorlásra nem akarsz saját domaint venni ill. reklámozni, így...
2. ...feltölteni sem fogják rá magukat a cégek, tehát...
3. ...Neked kéne csinálni, ami eléggé unalmas dolog, és a programozáshoz sincs sok köze.

Azt javaslom (bár ehhez nem kevés kreativitás is szükséges), próbálj kitalálni valamiféle startupot, ami egyedi, újdonság. Abban több a kihívás, és még az is elképzelhető, hogy bejön (százból egyszer, persze).

Ha mégis a cégkeresősdi vonz, akkor jó ötlet lenne valami extra szolgáltatást beletenni, ami kiemeli a többi oldal közül. Például (persze nem tudom, van-e ilyen), a látogatók véleményezhetnék, értékelhetnék az ott szereplő cégeket, így ha keresek egy vállalkozást, akkor rögtön látom, mit mondtak róla mások. De ehhez megint csak az szükséges, hogy legyen saját domain, reklám, sok-sok cégadat feltöltve, és rengeteg látogató.
2

van ilyen

_subi_ · 2011. Aug. 9. (K), 16.32
Például (persze nem tudom, van-e ilyen), a látogatók véleményezhetnék, értékelhetnék az ott szereplő cégeket, így ha keresek egy vállalkozást, akkor rögtön látom, mit mondtak róla mások.


Véletlenül ismerek egy ilyet:
neked8.hu

:)
3

egyedi dolog

Bodi · 2011. Aug. 19. (P), 11.58
Szerintem meg érdemes lenne avval kezdened ami téged a legjobban érdekel.Ha cégkereső hajrá...