ugrás a tartalomhoz

E-mailban leiratkozó kód

Kérésre törölve 18. · 2011. Júl. 9. (Szo), 00.54
Hello!

Az egyik online újságtól kaptam nemrég egy linket, hogy a hirdetésemet hosszabbítsam meg. A link olyan volt, hogy rákattintva be is jelentkeztetett.

1. Hogyan lehet olyan linket küldeni valakinek, hogy (ezek szerint) az egyben a felhasználónevet és jelszót is tartalmazza?

És lehet ezt biztonságosan, tehát kódolva, hogy ne lehessen visszafejteni?

És időkorláttal ellátni? Mert ugye így más is be tud lépni, ha az e-mailhoz hozzájut.

2. Hogyan lehet olyan linket csinálni, küldeni, amely egy asztali levelezőben, vagy webes levelezőben működne úgy, hogy ha rákattint a címzett, akkor az automatikusan elküld egy levelet nekem vissza, amelyben benne van a címzett e-mail címe és az, hogy melyik linkre (gombra) kattintott?
 
1

Egyszerű

janoszen · 2011. Júl. 9. (Szo), 01.10
Az első kérdésre a válasz rém egyszerű: per kiküldött hírlevél minden felhasználónak generálnak egy véletlenszerű kódot, amit hozzá kötnek. Ha a felhasználó erre kattint, a rendszer az adatbázisból kikeresi a felhasználó nevét és bejelentkezteti.

A második kérdésre a válasz kapcsolódik az elsőhöz, mivel felhasználónként egyedi linket kell gyártanod, valamint a linkhez mondjuk GET paraméterben hozzá kell fűznöd a gomb azonosítóját. A szerver oldali kódod elkapja a linket, elküldi Neked az e-mailt, majd a felhasználót egy HTTP átirányítással átdobja az általa kívánt tartalomra.
2

Na, eddig tudtam én is, csak

Kérésre törölve 18. · 2011. Júl. 10. (V), 15.50
Na, eddig tudtam én is, csak a hogyant nem.

Ilyen kódot honnan lehet szerezni, vagy telepítenem kell egy hírlevél dolgot?
3

Hogyhogy?

janoszen · 2011. Júl. 10. (V), 16.19
Ja értem! Hogy nem szeretnéd lefejleszteni, hanem kész megoldást keresel! Ezt nem ártott volna mondani. Van egy csomó open source hírlevélküldő, kezdd el azokat végig tesztelni. Vagy vásárolj egyet, ajánlani nem akarok, mert amivel eddig találkoztam, az egyik rosszabb, mint a másik. Szolgáltatásként a CampaignMonitort vagy a MailChipet ajánlom, viszont azért kiküldött levelek alapján kell fizetni. Ellenben megoldanak mindent helyetted, nem kell vele foglalkozni, szal szinte biztos, hogy jobban jársz velük, mint ha lefejleszted.
4

Szívesen lefejleszteném, ha

Kérésre törölve 18. · 2011. Júl. 11. (H), 19.42
Szívesen lefejleszteném, ha ennyire értenék hozzá. Sőt, ha találnék lefejlesztés oktatást, leírást, az is tök jó, mert tudni szeretném használni.
5

Könyvek

Poetro · 2011. Júl. 11. (H), 20.31
Rengeteg könyv van a PHP nyelvről és egyébként a témában, magyar nyelven is. Érdemes felkeresni a hozzád legközelebb álló nagyobb könyvesboltot, könyváruházat, könyvtárat, és kivenni 1-2-t, majd elolvasni. Jó esély van rá, hogy fogsz találni benne példát hasonló feladatok megoldására.
6

+1

janoszen · 2011. Júl. 11. (H), 21.03
+1, ez nem az a szakma, ahol valaki megfogja a kezedet és szépen megtanít mindenre. Meg kell tanulni önállóan tanulni.
7

Tehát nem lehet közvetlenül a

Kérésre törölve 18. · 2011. Júl. 11. (H), 21.30
Tehát nem lehet közvetlenül a mailba bekódolni, hanem kell hozzá egy honlap, egy pl. hírlevélképes szolgáltatással és a kettő együtt tudja ezt, ugye?

Mert php-t nem lehet egy e-mailban használni.
8

Alapfogalmak

janoszen · 2011. Júl. 11. (H), 22.06
Hűűűű, itt alapfogalmak hiányoznak. A PHP egy programnyelv. A PHP-ban írt kódot a PHP értelmező futtatja. A PHP értelmezőt legtöbbször egy webszerver (pl. Apache, LigHTTPd, stb), de sokszor akár a parancssor vagy a cron (időzítő) is futtathatja. A PHP program tud levelet előállítani és kiküldeni attól függetlenül, hogy webszerverben vagy parancssorban fut-e.
9

Elismerem: ebben még nem

Kérésre törölve 18. · 2011. Júl. 13. (Sze), 15.50
Elismerem: ebben még nem vagyok király.

Szóval akkor érthetőbben: én arra gondoltam, hogy egy e-mail megírok, beleteszek valamilyen kódsort, ami elvégzi ezt. De ez az, ami nem megy, ugye?

Mindenképpen kell egy kiszolgáló, amin futnak az indiánok :-) (Apache), rajta pl. a php és a levelet ez dolgozza fel és végzi el a feladatot, majd csinálja meg, amit akarok.

Tehát a válaszotok: nem :-)

De ha már ilyen jók vagytok php-ban, egy pár sor kódot (drupal téma) írnátok nekem pénzért? Egy alapmodulba kéne kicsit belenyúlni, pár sor kód tuti elég.

Mennyit kérnétek érte?

Vasárnap estig kéne.

UI: Ne javasoljátok a drupal.hu oldalt, az szinte halott, nyár van és ahogy nézem mások bejegyzéseire sem nagyon válaszol senki.