ugrás a tartalomhoz

Hozzászólás saját oldalon tárolva

kataiandi · 2011. Ápr. 10. (V), 22.20
Sziasztok!
Újabb segítségre szorulok :P
Hogyan lehet megoldani, hogy a hozzászólást ne egy külső program tárolja, hanem csak az én honlapomon legyen? Tehát nem egy beillesztett vendégkönyvet szeretnék. Lehetséges ezt megcsinálni?
Köszi
Andi
 
1

Lehetséges

Poetro · 2011. Ápr. 11. (H), 06.40
Természetesen lehetséges, de ahhoz már a HTML + CSS ismeret már kevés lesz. Szükség lesz valamilyen szerver oldali programozási nyelv ismeretére, valamint valamilyen formában adatbázisra, és természetesen egy szerverre, ami ezeket támogatja. Ráadásul egy használható hozzászólás megírása nem kevés programozói ismeretet igényel, hacsak nem használsz egy már kész megoldást, amire én a tartalomkezelő rendszereken kívül pillanatnyilag nem tudok példát.
Amíg megismerkedsz és megtanulsz valamilyen programozási nyelvet, addig ajánlom a Disqus nevű hozzászólás rendszer oldalba való beágyazását.
2

(off)

zzrek · 2011. Ápr. 11. (H), 09.37
...egy használható hozzászólás megírása nem kevés programozói ismeretet igényel...

Legalábbis itt a weblaboron, LOL :-)
5

Megnéztem

kataiandi · 2011. Ápr. 12. (K), 15.28
Köszi a tippet, megnéztem :) Nem rossz, még emésztem a dolgokat ;) Te használtad már ezt ?
3

Poetro válaszához csak annyit

kuka · 2011. Ápr. 11. (H), 09.50
Poetro válaszához csak annyit tennék még hozzá, hogy az ilyen tartalom beküldésre alkalmas eszközt szeretik az űrlap spammelő botok. Tehát az ellenük való védekezésre is kell gondolni és jobb előbb mint utóbb.

Ha készen kapható megoldást üzemelsz be, abban lehet van valami védelem, de lehet egy mafla kezdő írta és semmit sem ér. De az is lehet, hogy viszonylag jó védelem van beépítve, de annyira széles körben használják, hogy a spambotokat már beidomították a kijátszására.

Ráadásul a készen kapható megoldások néha nehezen szabhatóak testre és rondán elütnek az oldaltól.

Egy elemi képességű hozzászólás kezelő megírása nem nagy ügy, ha nem azonnali hatállyal akarod üzembe helyezni akár te is megírhatod. Bár lényegesen bonyolultabb mint a HTML+CSS és összetettem mint amit itt Weblaboron alaptól el tudunk magyarázni.

Csak hogy legyen még pár gondolat amin rágódj. :)
4

Rágódok :)

kataiandi · 2011. Ápr. 11. (H), 13.59
Egyfolytában rágódok :) és nem azonnal akarom üzembe helyezni ;), csak mint lehetséges lehetőségeket vettem/venném számításba :) De ha sokkal bonyolultabb mint amit eddig írtam, akkor talán ezzel még várnom kell :(
6

CMS

therest · 2011. Ápr. 13. (Sze), 01.19
Esetleg tényleg elgondolkodhatnál egy népszerűbb CMS rendszerre való áttérésre, pl wordpressre, elég sok mindent megold, könnyedén bővíthető (akár vendégkönyvvel), de ha belemélyedsz webszerkesztőként, akkor át is lehet alakítgatni (frissítéseknél vigyázni).
Sajnos az átállás az nyűgös, a már meglévő adatok átmozgatása miatt, de ha már megvolt, akkor könnyebben adsz új elemeket a honlapodhoz.