ugrás a tartalomhoz

Összes frame görgetése egyszerre

Kocka199 · 2011. Már. 5. (Szo), 19.31
Sziastok.
Segítséget szeretnék kérni.
Avval van problémám hogy ugye a HTML weblapom felosztottam framekre és azokban ha hosszab a tratalom mint amit látni lehet akkor annak a framnek előugrik egy görgető .Nos én azt szeretném , hogy ne framenként lehessen görgetni hanem az összes framnek ha hosszab a tartalma akkor az legyen kiírva és együtt lehessen az összes framet görgetni.
Előre is köszönöm.
 
1

Ne használj frameket

Poetro · 2011. Már. 5. (Szo), 21.15
Ne használj frameket és akkor ez a probléma nem fog előjönni. Többek között ez a probléma sem.
2

Frameset valid

zenoe · 2011. Már. 8. (K), 09.55
Sziasztok!

Egy viszonylag régebbi (2002) sablonból szeretnék weblapot szerkeszteni(kezdő vagyok, ezért is használok sablont). A régiségével még nem is lenne gond, de frameset-et használ. És ugye időközben (2011) már kissé elavultnak tűnhet a frameset. Már ha jól olvasgatom a leírásokat. A kérdésem tulajdonképen a következő?
1. Hogyan tudok egy framet validdá tenni?
2. És hogyan tudom megoldani, hogy olyan legyen mint az én sablonom:
A bal oldali html fix (az szolgál menüként). A jobb oldali html pedig változó (aszerint hogy melyik html re van szükségem)
Az oldalam itt nézhető meg: http://zenoe.site88.net/webbolt/index.html

Köszönök minden segítséget előre is:
z
3

Ne használj frémeket

stan · 2011. Már. 9. (Sze), 10.09
Először is ha legközelebb kérdést teszel fel akkor hozz létre új témát, és ne egy meglévőben tegyed fel. Szerintem te sem örülnél, ha feltennél itt egy kérdést, és valaki feltenne egy teljesen más kérdést, ahelyett, hogy válaszolna az eredeti kérdésre. Használd a fórum / beküldés menüpontot:
http://weblabor.hu/forumok/bekuldes

De most már mindegy, akkor válaszolok itt.
Megnéztem a weblapodat, és úgy láttam, hogy ez tulajdonképpen egy egyszerű webshop. Ha nem csak gyakorlásnak csináltad, hanem szeretnéd, hogy rendeljenek is tőled, akkor egyáltalán ne használj frame-eket, mert a felhasználókat el fogja riasztani a kőkorszaki megoldás.

Ha egyszerű és gyors megoldásra vágysz, és nem tudsz programozni, akkor használd pl. a Joomla! nevű tartalom kezelő rendszert:
http://www.joomla.org.hu/

Hozzá a VirtueMart komponenst, ami egy egyszerű és könnyen kezelhető webshop, és fel lehet telepíteni a Joomla! rendszerbe:
http://virtuemart.net/

Nekem nagyon bevált, mert 2-3 nap alatt létre lehet hozni működő webshopot, mindenféle programozási tudás nélkül. Még a Joomla! alapértelmezett sablonja is sokkal szebb és korszerűbb mint bármilyen 10 éves frame-es szörnyeteg.
4

válasz

zenoe · 2011. Már. 29. (K), 10.21
Elnézést amiért így írtam, de nem tudtam a helyi szokásokat :)
Legközelebb figyelek :)
Köszi az ötletedet, de mint írtam volt, nagyon kezdő vagyok, ezért is gondoltam, hogy egy meglévő sablont próbálok ki. Illetve alakítgatok.
Nem is a "frameset" a lényeg, hanem hogy ez a megoldás kikerüli a php-t illetve más magasabb szintű programozási készségeket :). (már ha valaki saját webshopot szeretne)
S mivel még az xhtml 1.0 -ásban is van framesetes változat, gondoltam, hogy megpróbálom korszerűsíteni (már amennyire a frameset engedi :).
Mivel a tervezett webshop csak pár tucat terméket szeretne forgalmazni (a jellege miatt). Ezért is nem törekedek egy php-s megoldásfelé. Ha azt szeretnék, akkor én is vagy a joomlát, vagy pedig más hasonló rendszert (prestashop, stb)választanék (talán fogok is). Itt inkább a javascript alapúságra helyezném a hangsúlyt.
Nah szóval ebben szeretnék pár segítséget, de azt már majd egy külön, saját magam által nyitott témában folytatom :)
Sziasztok :)
z