ugrás a tartalomhoz

HD 4350 vagy HD 3450

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 3. (Cs), 18.39
Sziasztok!

Már pár napja kutatom a webet, hogy lecseréljem a gépemben az alaplapi VGA kártyát, de sajnos korlátokba ütközök, mert állítólag 260 W-os a táp, és lévén ez egy márkás gép, a support ezt a kártyát ajánlotta, pontosabban a hivatalos szervizek sincsenek egyező véleményen, így még ezek is benne vannak az ajánlatokban:

VGA ATI RADEON HD3450
VGA GEFORCE 7300LE 128MB TM
VGA GEFORCE 7300LE 256MB TM
VGA GEFORCE 9500 512MB TM
VGA NVIDIA QUADRO_NVS290 256MB PCI-E 16
ASUS EAH5570 SILENT/DI/1GD2

Hát igen, érdekes, hogy még az FS se tudja mi is kell a saját gépéhez.

És utánajártam, de ezek 300 W-ot igénylő kártyák. Ha én szerelem be és baj lesz, oda a garancia, ha ők, akkor meg közel duplájából jövök ki.

Szerintetek melyik, milyen erős kártya és milyen veszélyei vannak a passzív hűtésnek (nagyon halk a gépem és ezt szeretném ha így is maradna, ezért a passzív.

Logikusan a 3450 gyengébb, mivel a 4350 nagyobb szám, de mégis drágább a 3450-es.

Ha tudtok linket, hogy ezzel az egész szaharával tisztában legyek (számozás, főbb márkák, irányvonalak, mi mire való), az totál jó lenne. :-)

Elsősorban munkára kell, de néha egy Sims 3, vagy újabb Need for Speead is jó lenne a családban, mert az utóbbi el sem indul az alaplapi kártyán, pedig nemrég vettem ezeket a játékokat és a gyerekek már szeretnének játszani is vele...

Ami most van a gépben: Intel Q35 Express Chipset Family (GMA 3100)

Vajon ennél ezek mennyivel jobb kártyák?
 
1

TDP

Poetro · 2011. Már. 3. (Cs), 19.10
Talán ez a táblázat segít. A TDP oszlopot érdemes nézni, és hogy ne legyen a maximális érték 40W felett (persze lehet, hogy kicsit még lejjebb érdemes menni). Amennyiben Nvidia párti vagy, abból is létezik hasonló táblázat.
2

Kösz, semmilyen párti sem

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 3. (Cs), 20.29
Kösz, semmilyen párti sem vagyok, legutóbb amikor párti voltam, akkor ATI-s volt a "jobb", de aztán mindkét céget már megvették és már nem követtem a dolgokat.

Nem idevág, de most jött ki: mitől függ az, hogy pl. a linkedre kattintok és ebben az ablakban nyílik meg az új tartalom, de vannak weboldalak, ahol egy új lapon és ez is megmarad, mármint a kiinduló, szülő ablak? Igaz nyomhatok Ctrl-t és akkor új lap, de...

Szerintem az utóbbi a jó, mert így elveszti az ember a navigációt.

Szóval ha ez egy Drupal alapú oldal, akkor a sminkben, vagy hol?
4

target

Poetro · 2011. Már. 3. (Cs), 20.42
Az <a> elem target attibútumával lehet átirányítani új ablakra. Azaz az
<a href="#" target="_blank">Link</a>
új ablakban / fülön nyitja meg a tartalmat. Egyébként nem csak a Ctrl gomb nyomva tartásával, hanem középső gombbal kattintással is új fülön nyílik meg a tartalom.
Az alapértelmezett működés az, hogy egy link ugyanazon a fülön / ablakban nyílik meg.
5

Kösz! Ezt az alapbeállítást

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 4. (P), 10.18
Kösz!

Ezt az alapbeállítást lehet változtatni, vagy minden egyes linknél kell?

Csak mert egy CMS-nél nem írunk linket, hanem automatikusan működik, tehát valahol csak meg lehet adni, nem?
7

<base>

Poetro · 2011. Már. 4. (P), 11.23
A <base> elem segítségével lehet módosítani a linkek pár tulajdonságát.
8

Kösz! És ez pl. egy Drupal

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 4. (P), 11.54
Kösz!

És ez pl. egy Drupal rendszerben valahol egy php-ban kell keresni, van egy file, ami az összes linkre vonatkozó részt beállítja?
9

Mit szeretnél?

Poetro · 2011. Már. 4. (P), 12.23
Inkább írd le, hogy mit szeretnél, és utána tudok segíteni.
10

Konkrétan ezt már a drupal

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 4. (P), 13.04
Konkrétan ezt már a drupal fórumon kérdeztem, de nem értették miért akarom, szerintük úgy jó, ahogy van.

Bármilyen linkre kattintáskor ez történik, tehát ha egy tartalomra való hivatkozásról van szó, amit egy cikkbe teszünk, vagy egy kép linkjére kattintunk, a szülő oldalba teszi bele és ez totál hülyeség, mert utána a visszanyíllal kell navigálni a forrás oldalra, ahelyett, hogy csak bezárnánk az új lapot.

Azt szeretném, ha minden esetben egy új lap nyílna meg (nem új böngésző ablak, hanem új lap).
11

kényelmetlen

Poetro · 2011. Már. 4. (P), 13.33
Ez igazán kényelmetlenné teszi majd az oldalon való navigációt, elvégre a menü is mindent új fülön / ablakban fog megnyitni. Azaz az oldal navigációját teszed ezzel tönkre. Amennyiben csak a tartalom linkjeit szeretnéd, ha új fülön / ablakban nyíljanak, akkor arra létezik Drupal modul, még az is előfordulhat, hogy több is, én elsőre az External New Tab-ot és az External Links-et találtam találtam.
12

Igazad van, erre nem

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 4. (P), 13.42
Igazad van, erre nem gondoltam.

Ezek a modulok menüből lehetővé teszik, hogy megadjam a linkek működését?
13

Nem próbáltam

Poetro · 2011. Már. 4. (P), 15.04
De mi lenne, ha elolvasnád a leírásukat, és kipróbálnád őket, és elmondanád, hogy megfelelnek-e az igényeidnek.
3

szerintem

ironwill · 2011. Már. 3. (Cs), 20.37
Szerintetek melyik, milyen erős kártya és milyen veszélyei vannak a passzív hűtésnek (nagyon halk a gépem és ezt szeretném ha így is maradna, ezért a passzív.

Hogy pontosan milyen erősek, azt nehéz megmondani, ajánlom figyelmedbe a Prohardver fórumát.
A passzív hűtés hátránya, hogy ha nincs külön hűtés a házban, akkor mivel saját ventilátora sincs, ami elvigye a hőt, ezért a környezetét jobban terheli. (nem beszélve a "megülő" porról)

Logikusan a 3450 gyengébb, mivel a 4350 nagyobb szám, de mégis drágább a 3450-es.

Az első szám a generációra vonatkozik, a második a generáción belüli kategóriára, az utolsó kettő, a kategórián belüli helyére. (30, 50, 70, 90) Tehát, a 3450 régebbi, de erősebb.

Ami most van a gépben: Intel Q35 Express Chipset Family (GMA 3100)
Vajon ennél ezek mennyivel jobb kártyák?

Az a 3100-as elég régi, de új korában sem volt egy sebesség bajnok. :)
Nem hiszem, hogy érdemben össze lehet őket hasonlítani.. :) azt tudom mondani, hogy sokkal jobbak. Viszont ők sem játékra teremtettek.

De csak újra a Prohardver-t tudom ajánlani, ott részletes leírásokat találsz és rengeteg tapasztalatról olvashatsz hardver témában.
6

A házban nincs proci hűtő,

Kérésre törölve 18. · 2011. Már. 4. (P), 10.37
A házban nincs proci hűtő, hanem egy nagy borda, Inteles a gép (dual 8400-as, 2GB RAM), Fujitsu, és elöl van egy kb 10-12 cm-es nagy ventilátor és hátul megy ki a meleg, írják a géphez, hogy ez egy újszerű megoldás és ezért ilyen halk a gép és nem kell külön hűtés a procinak.

Jut eszembe: akkor a 8400-as processzor is gyengébb, mint egy pl 7500-as, vagy 6600-as? Ha van egyáltalán ilyen).

Na most ide fog belemenni egy passzív kártya, mert nem akarok zajt, annyira csöndes ez a gép, bár pár éve amikor vettem még halkabb volt, de hát minden nap megy, 8-10 órát.
Nemrég kifújtam a port, most megint jobb.

Szóval bírhatja ezt a plusz hőt?

Kösz, ez a szám-tan jó, ezt vártam, így már értem, először a Nokiára gondoltam, de ott az első szám is magasabb tudást jelent, azt hiszem.

A Prohardvert nézegettem már korábban, csak vagy nem pont az a kártya volt tesztelésen, vagy nem olyan szempontból vizsgálták.

Állandóan a multimédiával, meg hdmi-vel jönnek, ami engem totál nem érdekel egy számítógép esetében, hanem azt akartam kideríteni, hogy a mostani kártyámnál jobb lesz-e (pl. grafikai szerkesztésnél sokszor vontatódik a kép, nem frissíti elég gyakran a változást, ezért Illustrátorban pl. csinálnom kell egy képrenyővontatást, hogy kirajzolja rendesen a dolgot.

Elsődlegesen ezt kellene jól tudni az újnak, illetve játékban elég ha a SIMS3 jól megy és elindul a Prostreet 2007-es változata, ami most el sem indul és valamilyen shaderre hivatkozik, azt hiányolja.

Ja és a 2004-es FIFA játék, azt nem próbáltam, régebbi gépen még ment.

Tehát nem valami eget verően erős gépet igénylő játékokról van szó, nem is nagyon játszunk rajta, csak néha, de ha már megvettem ezeket a játékokat, akkor menjenek.