ugrás a tartalomhoz

Jelszó "mysql nyelven"

lost815 · 2011. Jan. 9. (V), 22.30
Üdv,

Egy olyan problémába ütköztem, hogy egy Aardvark Topsites oldalt üzemeltetek, és meg szerettem volna változtatni az admin jelszavát, de ezt sehol nem találtam, csak phpMyAdmin-ban. (És tényleg nem lehet admin felületen megváltoztatni, csak egy külön php oldallal, de az pont nem kompatibilis az én verziómmal.) Megtaláltam tehát phpMyAdmin-ban, ahol a jelszó helyén ugyebár egy betű-szám-kombináció volt. Egyszer már kódolnom kellett egy megadott jelszóra egy ilyen számsort, de az az oldal már eltűnt. Kerestem egy újat, le is kódoltam, de nem jó! :(
Ilyenkor mit tudok tenni? Tud valaki esetleg egy ilyen jelszó konvertáló oldalt?

Köszönöm előre is!
 
1

Hogy van kódolva

Poetro · 2011. Jan. 9. (V), 22.47
Teljesen attól függ, hogyan van a jelszó kódolva. Amennyiben valamilyen hash algoritmussal (sha1, md5), akkor a jelszót nem tudod visszafejteni, legfeljebb tudsz olyan jelszót generálni, melynek ugyanaz lesz a kódolt értéke, és ezáltal tudod használni mint jelszó.

Amennyiben tudod a jelszó kódoló algoritmust, akkor generálsz vele egy újabb jelszót, majd a MySQL adatbázisban felülírod a jelszót a frissen generált jelszóra. Ha nem tudod az algoritmust, akkor megkérdezed azt az Aardvark Topsites szerzőitől, illetve ha van, akkor fórumán, levelezési listáján stb.
2

... bakker XD

lost815 · 2011. Jan. 9. (V), 22.52
A kötőszavakon kívül ebből semmit sem értettem! Bár mondjuk pont ilyen válaszra számítottam! :P

Ha valakit azért érdekel: https://www.amnic.net/password/converter/
Legalábbis ez nekem segített!

Köszi azért!

Minden jót!
3

A script

janoszen · 2011. Jan. 9. (V), 23.39
Nem tartokzik a témához, de az említett scripttel az a tapasztalatom, hogy képes akkora terhelést rakni a szerverre, hogy ne csodálkozz, ha kivágnak érte.
4

Az Aardvark?

lost815 · 2011. Jan. 9. (V), 23.50
Mármint melyik script? Az Aardvark?