ugrás a tartalomhoz

php filefeltöltő

Hellhammer · 2010. Okt. 26. (K), 15.34
Üdv!

todom, nem ilyesmi kérdések helye e fórum, de gondoltam, egy próbát megér... szóval: nem tud valaki véletlenül egy olyan, letölthető scriptet mondani, linket ilyesmit, ami: fájlok feltöltésére alkalmas? Google-vel egy csomót találtam, de egyik sem az igazi, mert lenne egy olyan kritérium, hogy a tallózás ablakban lehessen ctrl+kijelölni = egyszerre több fájl is kiválasztható legyen.. nem tud valaki olyat, ami képes erre? se jelszavas védelem nem kell, semmi extra... / ill. nincs valakinek tippje, hogy hogyan keressem google-val? ilyesmi?

a cél az lenne, hogy macerás dolog emailben kapott csomó képet letölteni, és feltölteni tárhelyre.. ezért azt találtam ki, hogy az ftp-hez nem értő emberek miatt regisztrálok valami kamu névvel valami free tárhelyet, oda teszek egy ilyen php-t, aztán a felhasználók a tallóz-kijelöl-feltölt gombra kattintva elküldik amit akarnak, onnan meg tc-vel ftpről ftpre másolom...

köszönöm előre is!
 
1

YUI Uploader

Ajnasz · 2010. Okt. 26. (K), 17.08
http://developer.yahoo.com/yui/uploader/

Ezzel megoldhato, hogy tobb filet is ki tudj jelolni.
2

Én ezt nem tartom jó

neogee · 2010. Okt. 26. (K), 17.52
Én ezt nem tartom jó ötletnek.
Először is azért nem, mert ahhoz, hogy több filet tudj feltölteni, szerény tudásom alapján mindenféleképpen kell js. Az meg nem nagyon van mindenkinek. Továbbá azért sem tartom feltétlenül jó ötletnek, mert megfelelően nagy méretű, és ráadásul több file esetén csúnyán behal a kapcsolatod, ugyanis mind a http kérés elküldésének és feldolgozásának, mind pedig az ezt feldolgozó php szkript lefutásának van egy bizonyos limit ideje. És ha jól tudom, akkor ez az ingyenes tárhelyeken erősen korlátozott.
Ebből következik, hogy a gyengébb nettel rendelkező tudatlan felhasználóknál megnő az esélye annak, hogy meghal az egész alkalmazás úgy ahogy van, kap a felhasználó valami internal error vagy hasonló üzenetet, és ő meg csak néz majd hogy "mi a p*csa???". Aztán majd szépen nyomogatja neked az f5öt ezerrel és telihányja minden szeméttel az egészet. :)
3

Flash / Java

Poetro · 2010. Okt. 26. (K), 18.14
Jelen körülmények között csak Flash illetve Java megoldások tudják ezt. Flash megoldásnak ott az SWFUpload, ami elég jó. Java-s megoldást konkrétan nem tudnék ajánlani.
4

hát ez már nem teljesen

szabo.b.gabor · 2010. Okt. 26. (K), 20.27
hát ez már nem teljesen igaz..
html5-tel már lehet több file-t is kijelölni..

http://valums.com/ajax-upload/

nem cross-browser, de nagyon kecsegtető..
5

Köszönöm

Hellhammer · 2010. Okt. 28. (Cs), 22.53
köszönöm a linkeket, tanácsokat észrevételeket!!! akkor most utána is nézek ...