ugrás a tartalomhoz

melléklet küldése

Danonino · 2010. Okt. 22. (P), 17.27
üdv!

van egy html űrlapom és szeretném ha ezt elküldené az én e-mailomra, de szeretnék egy részt is benne, hogy tudjanak csatolni hozzá képet.
html-ben a csatolás az <input type="file"> ha jól tudom. de ezt az adatot hogy kell átkérni phpre? a többi hogy név, email, comment, ilyet át tudok kérni és el is küldi szépen, csak a melléklet nem megy. tud valaki segíteni?
szóval csak annyi kell hogy mit írjak a html-be mint csatoló tag, meg hogy a php-be mit írjak hogy azt meg is kapjam.
köszi előre is!
 
1

Ha eredményes kapcsolatot

kuka · 2010. Okt. 22. (P), 18.04
Ha eredményes kapcsolatot szeretnél kialakítani a Weblabor tagjaival, légy szíves olvasd el a Tippek, hogy biztos válaszoljanak a fórum kérdésedre ! írást, a hozzászólásokkal együtt.
  • Először illik elolvasni a dokumentációt, méghozzá a mail() függvényét, a megjegyzéssel együtt, ugyanis ott éppen ajánlanak egy PEAR csomagot a bonyolultabb levelek generálásához.
  • Először illik keresgélni a weben, például "php mail attachment" kifejezésre.

A formnak és az inputnak pedig semmi köze ehhez. Ugyanúgy csatolsz bárhonnan is származik az állomány.
2

bocsánat

Danonino · 2010. Okt. 22. (P), 18.07
jóvan na bocsánat, le ne harapd a fejem...
nagyon bonyolultat meg úgy se érteném de azért megnézem...
3

*mailer

janoszen · 2010. Okt. 22. (P), 18.08
A csatolmány küldése nem annyira triviális feladat. Először is meg kell tanulnod, hogy kell PHP-ben filet feltölteni. Ehhez a PHP doksiban a "Handling file uploads" címszó alatt találsz segítséget.

Ha ez megvan, érdemes elővenni a SwiftMailert vagy a PHPMailert. Mindkettőhöz részletes leírás van többek között a fájlküldésről.

--
Amit kérsz, az egy triviálisnál bonyolultabb programozási feladat. Ha nem érdekel, hogy működik és nem akarod megtanulni, hogy kell (PHP-ban) programozni, akkor nem jó fórumon jársz.
4

de meg akarom tanulni

Danonino · 2010. Okt. 22. (P), 18.19
de meg akarom tanulni hisz informatika suliba járok, csak még igen kezdő szinten tartunk, jó formán csak idén kezdtük el a php-t...
mi még csak if-eknél tartunk ahol össze kell adni két számot és kiírja:D
ok megpróbálom értelmezni a dolgokat.. köszi
6

Túl nagy falat

janoszen · 2010. Okt. 22. (P), 18.59
Ha meg akarod tanulni, akkor meg ne ilyesmivel kezdd, hanem először kezdd el itt.
7

Ha meg akarod tanulni, azt

kuka · 2010. Okt. 23. (Szo), 11.05
Ha meg akarod tanulni, azt javasolnám, hogy kezdd az elmélettel: hogyan is néz ki egy e-mail. Hogy megtudd, olvasd el az RFC2822-t és vele párhuzamosan elemezd néhány e-mail szövegét (arra gondolok amit például Thunderbird a Message Source paranccsal mutat meg).
5

megnéztem

Danonino · 2010. Okt. 22. (P), 18.32
megnéztem ahol csak tudtam de vagy nem értem vagy nem működik:(
lehet hogy akkor ez számomra megoldatlan marad:(
8

néhány tanács

Kubi · 2010. Okt. 23. (Szo), 18.07
Kezd elsőnek a fájl feltöltéssel. Ez egy egész jó kis oldal hozzá(remélem az angol nem okoz gondot): http://www.tizag.com/phpT/fileupload.php a számodra ismeretlen függvényekre keress rá a neten, olvasd el a leírásukat (php manual)

Ha a fenti oldalon írtak még nehezek számodra, kérj segítséget a tanárodtól. Itt az oldalon leginkább csak a helyes irányba tudunk beállítani, nem megtanítani programozni.

Ha meg valahol elakadsz, próbálkozz más megközelítésből. Pl.: nem muszály a képet csatolni, küld el csak a képre mutató linket az emailben :)