ugrás a tartalomhoz

mysql php gondok

lacaaa · 2010. Okt. 22. (P), 20.21
Sziasztok lenne egy kis gonodom php es mysql teren.
Az lenne a gond hogy kellene keszitsek egy kepgaleriat ami ugy nez ki hogy feltoltok egy kepet es a kepnek a nevet szepen beteszi az adatbazisba azutan megjeleniti a kepet ugyanazon az oldalon ahol a feltoltes megtortent es kirakja a belyegkepet az osszes feltoltott kepnek ami az adatbazsiba van.

Szoval az lenne a gonodm hogy ez eddig rendebn is van de azt szeretnem hogy amikor rakattintok egy belyegkepre akkor kitegye nagyban a kepet es utanna egy tovabb vagy egy vissza link-el tudjak navigalni a kepek kozott. A nagyitott kepet ki is teszi de ott a probleam hogy csak addig kene navigajak a kepek kozott amig van az adatbazsiba kep .De ha az adatbasiba pl torlok egy kepet es az id je megvaltozik es nem lesznek sorban az id akkor nem tudok vegig navigalni a kepek kozott.

Segitseget szeretnek kerni hogyan lehet az megoldani hogy ha az adatbazisba torlok egy kepet es navigalni akarok a kepek kozott a weboldalon akkor tudjak navigalni es ha hianyzik egy id az adatbazsi id mezojebol akkor se legyen gond hagya ki a hianyzo id szamot es menjen a kovetkezore. Ugyanis nem tudom sehogyse megkapni a kovetkezo illetve az elozo id azonositot hogy a kovetkezo illetve az elozo kepre menjek.

udv laci
 
1

Lekérdezés

Poetro · 2010. Okt. 22. (P), 20.26
Lekérdezed adatbázisból a galériához tartozó képek azonosítóit, és a lapozást ez alapján csinálod meg. Kicsit részletesebben: lekéred az összes azonosítót, mondjuk sorrendben, és letárolod egy tömbbe. Kikeresed ezek közül az aktuálisat. Az előtte illetve az utána levő azonosító lesz az előző illetve következő kép.
2

hello

lacaaa · 2010. Okt. 22. (P), 20.39
Koszi a valaszt ezzel amit leirtal ez is megvan beraktam egy tomb ben megkerestem a tombben azt az ellemet ami az aktualis ellem amugy azt minidg tudom mert egy amikor rakattintok a belyegkepre akkor az atmegy egy masik oldalra es egy link el atadom az id valtozott es a masik oldalon get metodussal megkapom igy minidg tudom mi az aktulai s de ha nincsenek seorba az id akkor nem megy csak egy darabig.

pl :mondjuk igy vannak az id 1,2,3,5 ebben az esetben elmegy 1,2,3 kepekig es utanna bead egy nagy ures kepernyot es ha tovabb megyek viszater az elkso kepre.holott van egy meg kep csak eppen nincs sorba az id .
3

Valószínű, hogy nem jól

ironwill · 2010. Okt. 22. (P), 21.05
Valószínű, hogy nem jól listázol a tömbböl, vagy már eleve nem jól szeded ki adatbázisból.. (valószínű, hogy van egy ciklus változód, ami folyamatosan növekszik és addig megy amíg talál elemet a megfelelő id-val, sorszámmal.. mivel egy id hiányzik a sorból, ezért ott megszakad)
Ha mutatsz kódot, akkor többet tudunk segíteni.
4

Keresés + tömbök + indexek

Poetro · 2010. Okt. 22. (P), 21.10

$id = 3; // Aktuális elem azonosítója
$ids = array(1, 2, 3, 5); // Az azonosítók listája
$index = array_search($id, $ids);
$next = FALSE; // Következő id
$prev = FALSE; // Előző id
if ($index !== FALSE) {
  if ($index < count($ids) - 1) {
    $next = $ids[$index + 1];
  }
  if ($index > 0) {
    $prev = $ids[$index - 1];  
  }
}
5

koszi

lacaaa · 2010. Okt. 23. (Szo), 10.01
Sziasztok koszonom a segitseget es a sok hasznos hozzaszolast.

udv laci