ugrás a tartalomhoz

Http státus kódok

micimacska · 2010. Júl. 24. (Szo), 20.10
Segítséget kérek! Regisztráltam egy domain nevet co.cc végződéssel a http://www.co.cc honlapon.
Szerver nevét beállítottam
Name server 1 :YY57.host.com
Name server 2 :YY58.host.com

A tárhelyre feltelepítettem Aardvark toplistát, ahogy a leírása van róla. A szerver fizetős és korlátlan php kódok engedélyezettek, a tárhely mérete is korlátlan. Több Aldoman-t is nyitottam a tárhelyen, szintén raktam fel toplistát. A Cpanelen előtte nyitottam email fiókokat és ftp tárhelyeket elosztottam 100 mb.-okra. Msql adatbázisokat nyitottam meg részükre. A könyvtárak attributma 755 a file-ok 644-re. A telepítésnél 666-ra egy file-t. Majd vissza 644-re. Próba képen telepítetem sikeresen Fantastico felkínált blogot és CMS-t egyebet. Ment mindegyik körülbelül egy hónapig, majd a következő hibaüzenettel találkoztam.

HTTP Error 500 Internal server error
Introduction
The Web server (running the Web Site) encountered an unexpected condition that prevented it from fulfilling the request by the client (e.g. your Web browser or our CheckUpDown robot) for access to the requested URL.
This is a 'catch-all' error generated by the Web server. Basically something has gone wrong, but the server can not be more specific about the error condition in its response to the client. In addition to the 500 error notified back to the client, the Web server should generate some kind of internal error log which gives more details of what went wrong. It is up to the operators of the Web server site to locate and analyse these logs.
500 errors in the HTTP cycle
Any client (e.g. your Web browser or our CheckUpDown robot) goes through the following cycle when it communicates with the Web server:
• Obtain an IP address from the IP name of the site (the site URL without the leading 'http://'). This lookup (conversion of IP name to IP address) is provided by domain name servers (DNSs).
• Open an IP socket connection to that IP address.
• Write an HTTP data stream through that socket.
• Receive an HTTP data stream back from the Web server in response. This data stream contains status codes whose values are determined by the HTTP protocol. Parse this data stream for status codes and other useful information.
This error occurs in the final step above when the client receives an HTTP status code that it recognises as '500'.
Fixing 500 errors - general
This error can only be resolved by fixes to the Web server software. It is not a client-side problem. It is up to the operators of the Web server site to locate and analyse the logs which should give further information about the error.
Fixing 500 errors - CheckUpDown
Please contact us (email preferred) whenever you encounter 500 errors on your CheckUpDown account. We then have to liaise with your ISP and the vendor of the Web server software so they can trace the exact reason for the error. Correcting the error may require recoding program logic for the Web server software, which could take some time.
500 Belső szerver hiba ???
Ahogy e hiba keletkezet, tőröltem az aldomainból, mert valamelyik jó volt, valamelyik meg nem. De később már mindegyiknél jelenkezet e hiba. Az ftp egyszer beenged, majd pár perc múlva meg nem.
A fődomainrre egyszerű html-t tettem, de ugyan úgy van, hol hiba, hol meg nem. A public html könyvtárba és a www könytárba maradt vissza CMS, valahogy, nem tudom. Nem lehet sehogy sem törölni a Cpanelen a file manager- en se és ftp sem. Ugyan ez van 4 email cimmel. Az Error log meg nem mutat hibát.
Valaki bővebben leírná mi az a
Edit / Add Zone Records ( A, MX , NS , CNAME , TXT )
-Házigazda TTL Típus / prioritás Érték
és mikor kell a domain regisztrációnal megadni?
- A netten már összebolyongtam, de nagyon kevés az információ a http status kóddokkal, pontosan mikor mi idézheti elő?
Kérdésem mit tegyek?
 
1

beszélj a szolgáltatóddal

ironwill · 2010. Júl. 24. (Szo), 21.22
Az 500-as hiba azt jelenti, hogy nem megy/nem elérhető a szerver.
A szolgáltatóddal kellene felvenned a kapcsolatot, hogy mi lehet a gond.

OFF
Ajánlom figyelmedbe a google-t. Nagyon hasznos tud lenni.. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes
/OFF
2

Korlátlan

janoszen · 2010. Júl. 24. (Szo), 23.51
Az 500-as HTTP hiba általában akkor szokott jelentkezni, vagy elkonfiguráltál .htaccess-ből valamit, vagy pedig a FastCGI nem kapott elég gyors választ a PHP scriptedtől.

Tekintve, hogy toplistát futtatsz, elég valószínű, hogy az utóbbi. Ezek a toplista szoftverek elég szarul vannak megírva (tapasztalat), és elég gyorsan fölzabálnak akár egy komplett gépet is. Simán lehet, hogy a tárhelyen futó szoftver a scriptjeidre behúzta a kéziféket és nem tud 30 másodperc alatt értelmes kimenetet gyártani, tehát elhasal. Persze az is lehet, hogy rajtad kívülálló okokból pusztul meg az egész.

Én is csak azt tudom javasolni, hogy keresd meg az ügyfélszolgálatot, mert ők tudnak konkrétabban utánanézni, mi is történt pontosan.

Általánosságban: A toplisták üzemeltetéséről óva intenék mindenkit, mert a fizetős szolgáltatók sem szokták túl sokáig tolerálni azt a terhelést, amit ezek mérnek a szerverekre.