ugrás a tartalomhoz

Mozgatható DIV vagy cella.

rokkok · 2009. Dec. 6. (V), 18.22
Sziasztok!

A problémám a következő. Szeretnék egy 100% × 100%-os felületet készíteni vagy div-vel vagy táblával oly módon hogy 3 függőleges részre lenne bontva, és az egyes részek a 2 függőleges "border" segítségével mozgathatóak lennének vízszintesen. Ha elmozdítom az egyik blokkot akkor a másik nő vagy csökken.

Példa:

http://www.methvin.com/jquery/splitter/3csplitter.html

Ez jquery-s amit nem nagyon tudtam értelmezni. Ha js-t használna jobb lenne. :)

Kerestem a gugliba "resizable div" néven de egyik sem volt tökéletes kivéve a fentebb említett példa de azt ha lekaptam nem működött...

Esetleg ha valaki tudna ez ügyben segíteni azt megköszönném. :)
 
1

jQuery

Poetro · 2009. Dec. 6. (V), 21.34
A jQuery az JavaScript keretrendszer, azaz JavaScript-ben van írva. Azért járhatsz jobban vele, mint ha 0-ról kezdenél írni egy hasonlót, mivel elfedi a böngészők közötti különbségeket, és rengeteg egyéb segítséget nyújt.
2

Re: jQuery

rokkok · 2009. Dec. 6. (V), 22.05
Még mindig a netet bújom, és találtam még ASP-ben nah azt végképp kihagynám. A jQuery-ben amikor leszedtem egy dolgot nem értettem mégpedig az, hogy ha letöltöm miért nem fut mint a normál js. Illetve volt benne ilyen, hogy "accessKey: "|" " és barátai... Szóval egyenlőre nem nyálaznám át töviről-hegyire a jquery enciklopédiát. :) De egyenlőre a jquery látszik a legjobb megoldásnak. Csak tudnám megszelidíteni. :D
3

ha letöltöm miért nem fut

Poetro · 2009. Dec. 7. (H), 01.24
ha letöltöm miért nem fut mint a normál js

Attól még, hogy valamit letöltesz nem tudom, hogy mi változna ;). Mit értesz azon, hogy nem fut a normális JavaScript? A jQuery is normális, és ráadásul JavaScript is. Az accesskey-t nem tudom, hol láttad, az a HTML része, már a legalább a HTML 4 óta, ami már a 90-es évek végétől létezik, és alapvetően semmi köze a JavaScripthez.

Megszelídítés tekintetében pedig ajánlom a hivatalos dokumentációt. Későbbiekben igencsak hasznos lehet, ha a JavaScript keretrendszerek közül a jQuery-t fogod választani, mert ha komolyan gondolod, akkor valamelyik keretrendszert fogod használni, legyen az Closure, Dojo Toolkit, MooTools, ProtoType, YUI, vagy amiket még véletlen kihagytam.
4

Nem reagál

rokkok · 2009. Dec. 7. (H), 11.17
A MooTools-t illetve a prototype-t ismerem. A nem futon pedig azt értem, hogy nem hajtja végre a feladatát. Ergo nem tudtam húzni a cellákat letötlés után míg az eredeti helyén pedig ment. Köszi a doksis oldalakat, utána olvasok. A feladat roppant egyszerűnek tűnik mégis szegényes a kínálat e tekintetben...
5

egy javaslat

leone92s · 2009. Dec. 7. (H), 19.18
Sziasztok!

Lehet hogy primitív megoldás, de néha ezt szoktam alkallmazni:
Ha tetszik egy oldalon a kialakítás, akkor 1xűen lementem az egész oldalt (jelen esetben a js fájlokat + source kód). Aztán elkezdem kivagdosni a részeket (pl a htmlből ezt azt kitörlök stb.). Tesztelem h h működik. aztán egészen addig amíg ezt lehet ezt csinálom. Ha ez kész jöhet a js stb... megnézem meik függvény(eke)t használja, a többit törlöm stb... érted. És a végén megkapom (remélhetőleg) azt, amit kerestem :D (de ez a módszer akkor jó, ha nem tudok vmit értelmezni).

1 ötlet volt. bb sl