ugrás a tartalomhoz

Sor törés/hossz táblázatban

hunge · 2005. Nov. 12. (Szo), 18.39
Sziasztok!

Egy nem túl nehéz de annál idegesítöbb gondom van a táblázat oszlop szélességével kapcsolatban.-Elég sokat keresgéltem itt a weblaboron de semmi hasonló jellegűt nem találtam így úgy találtam legjobbnak ha nyitok egy új topicot.-

Van egy elég széles táblázatom 11 oszloppal. A gond az, hogy az egyik oszlop szélessége miatt a táblázat szélessége meghaladja az oldal teljes szélességét.
A véleményem szerint a következő a gond forrása: ebben az oszlopban (email cím) található mező értéke egy egybefüggő szó pl: vezeteknev.keresztnev##kukac##sajatdomainnev.internetszolgaltatodomainnev.hu
ez itt természetesen csak példa de valós email címek is simán elérhetik a 25-35 karaktert. Ami így ebben a formában teljesen hazavágja a szerkezetet.

Kérdés: meglehet valahogy szabni hogy a cella tartalmat bár összefüggő de x mondjuk 10 betünként új sorba törje? Illetve ha ugy könyebb megvalósítani akkor úgy, hogy az oszlop szélessége ne haladjon meg x pixelt?
Én próbálkoztam azzal hogy a css-be a a #table elemnek width:1000px; értéket állítottam a td elemmel is próbálkozttam hasonló módon csak kissebb értékkel, sikertelenül. Az is biztos, hogy nem a css hivatkozással van a baj mivel a szín paramétert minden gond nélkül be tudtam állítani. Valami öröklödés vagy ilyesmi a probléma.

Minden építő jellegű hozzászólást hálás köszönettel veszek.
 
1

Feldolgoz

Bártházi András · 2005. Nov. 13. (V), 12.22
PHP-vel feldolgozod a kérdéses oszlopot, beszúrsz egy
<span class="wrap"> </span>
HTML kódot minden 20. karakter után, CSS-ből pedig beállítod ennek a .wrap osztálynak, hogy 0px széles legyen. Ha jól értettem a problémát. :)

-boogie-
2

Érted!? ;-)

hunge · 2005. Nov. 13. (V), 12.40
Ha jol értem, akkor jólértetted, hogy mit értettem, én, probléma alatt ;-)

Köszi a választ!
Délután kipróbálom.