ugrás a tartalomhoz

Űrlap, legördülő hivatkozás

ferenczijj · 2009. Szep. 3. (Cs), 16.15
Üdv!

Egy olyan okos módszert keresnék, amivel el tudom érni, hogy egy legördülő menüben lévő szövegek linkként működve ( minden sor máshova hivatkozik )és ezek a megnyíló oldalak a parent, szülőoldalra töltődjenek be.

ÉÉés most jön amit nem tudok :D

HOgy oldhatom meg mindezt úgy, hogy a legördülő menüből ha kiválasztom mondjuk a 3-dik sort(hivatkozást) akkor ne az kerüljön felülre a legördülőmenüben, hanem ami felül, elsőnek volt, az maradjon meg felül(az legyen a legördülőben látható sor) de az oldal töltődjön be a szülőoldalra :D

Köszönet!
 
1

nem sokat árultál el

Akron · 2009. Szep. 3. (Cs), 16.25
Hát írd meg úgy a kódot :)

De tényleg! Miért a "3. sor" kerül felülre? Mit írtál eddig? Hogy néz ki a kód, amin módosítani kell? Így nehéz lesz segíteni.
2

Túlbonyolítottam

ferenczijj · 2009. Szep. 4. (P), 10.30
<SELECT name=”legordulo 1” size=1>
<OPTION value=”weboldalcm 1”> link 1
<OPTION value=”weboldalcm 2”> link 2
<OPTION value=”weboldalcm 3”> link 3
<OPTION value=”weboldalcm 4”> link 4
</SELECT>

Ha egy kiválasztod valamelyik linket, akkor ugye elugrik a weboldalra és "összecsukódik" visszagördül a legördülőmenü :D és az kerül bele alapértelmezettnek vagy hogy máshogy mondjam az lesz látható benne szövegként, amelyik linket (sort) kiválasztottad.

Erre szeretnék egy működö megoldást, hogy a "legordulo 1" maradjon midíg az a szöveg, ami mindíg látható a legördülő visszacsukódása után is.

Ezenkívül, hogy egyes sorok (linkek) új lapon, mások pedig a szülő oldalon töltődjenek be.

Köszönöm!
3

selected="selected"

tiku I tikaszvince · 2009. Szep. 5. (Szo), 07.07
Ha már odáig eljutottál, hogy egy, általában másra való, űrlap elemet navigációs elemként használj, akkor utána is nézhettél volna a <select> és az <option> elem attribútumainak. Az <option> elemnek van egy selected nevű tulajdonsága. http://htmlinfo.hu/html-4/urlapok/#OPTION

A mindig pedig mindig rövid I.
4

Azért jó volt fiam...

ferenczijj · 2009. Szep. 13. (V), 01.26
Nofene, mindíg elrontom ezt a mindíg-et. Na nézd már most is!

A selected csak arra jó, hogy az első kattintásig marad alapértelmezett, aztán visszaugrik arra amelyiket utána kiválasztod.
Már megtaláltam ami Nekem kellett, de köszönöm szépen a válaszokat.
még ennek a második paprikajancsinak is ha már vette a fáradtságot.
5

Paprikajancsi?

tiku I tikaszvince · 2009. Szep. 13. (V), 07.20
A selected attribútumot nyílván szerver oldalon kell beállítani. De ha nem tudsz, vagy nem akarsz szerver oldali megoldást használni, akkor JavaScript-el is figyelheted, hogy mi az aktuális URL (document.location), és ennek megfelelően állíthatod kiválasztottra a kívánt <option>-t.

Már írtam korábban, hogy a select/option nem navigációra való. Az egy űrlap elem. Használj helyette listákat (ul), és hivatkozásokat (a), esetleg a HTML5 <menu> elemét. Ezeket egy kis CSS-el megtámogatva elérheted ugyanazt a legördülő effektet, és még akkor is működni fog a navigáció az oldalon ha nincs JavaScript.

A "paprikajancsira" írtam neked 3 bekezdésnyi választ, arról, hogy hogyan kellene egy új környezetben viselkedni, ha segítséget kérek valakitől, akkor azt megköszönöm, és nem hülyézem le, még ha nem is azt a választ kapom, amire gondoltam. Aztán újra olvastam a megnyilvánulásaidat, és arra jutottam, hogy nem fogok megsértődni egy önmagától elszállt tizenéves szavaitól