ugrás a tartalomhoz

Nem működik a ContactForm WordPress plugin

thamas · 2005. Nov. 8. (K), 16.05
Webhelyemen WordPresst használok. Ebben a korábban már próbáltam üzenetküldő oldalt létrehozni a PhrixusMail pluginnal. Azonban az nem kezelte az ékezetes karaktereket. Most a Contact Form-mal próbálkozom, de ez meg elszáll az alábbi hibaüzenettel:

Warning: mail(): SAFE MODE Restriction in effect. The fifth parameter is disabled in SAFE MODE. in -----------/public_html/wp-content/plugins/wp-contactform.php on line 156

A jelölt sor az alábbiakat tartalmazza:

<?php
mail($recipient, $subject, $fullmsg, $headers, "-f $from");
Tudnátok segíteni?

Köszönettel:
Hajas Tamás
 
1

Nem WordPress függő

Török Gábor · 2005. Nov. 8. (K), 17.05
A problémának nincs köze a WordPresshez. Ha utána olvasol a SAFE MODE-nak az interneten, láthatod majd, hogy ez egy biztonsági lehetőség, amellyel a szolgáltatód élt. A szigorítás jelen esetben pedig abban áll, hogy ötödik paramétert nem adhatsz át a mail() függvénynek, másként fogalmazva a feladót nem állíthatod be szabadon.

(A hozzászólásodba idézett komplett kódot kitöröltem, mivel az teljesen felesleges jelen esetben.)
2

Köszönöm a választ, még kérdeznék!

thamas · 2005. Nov. 9. (Sze), 14.26
Talán sejthető, hogy a php-ben (sajnos) nem vagyok járatos. Időm se sok, ezért választottam a keresgélés helyett az itteni kérdésfeltevést.

Mindegy melyik paramétert veszem ki, csak ne legyen öt? Vagy kimondottan a feladót tiltja le a safe mode? Az nem lenne jó, azt hiszem. Mit kéne módosítanom a kódon, hogy egy használható verziót kapjak?

Vagy beszéljek a szolgáltatóval?

(A beszúrt teljes kódért elnézést, nem tudtam, hogy nem kell-e...)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu
3

ötödik

Hojtsy Gábor · 2005. Nov. 9. (Sze), 14.43
Az ötödik paramétert tilja le a szolgáltatód ez áll a hibaüzenetben. Használj From fejlécet, az legalábbis részben megoldja a feladó beállítás gondját, ez szerver beállítástól függ. Küldj magadnak egy próba levelet, és meglátod, mi lesz benne.
4

Mit jelent, hogy használjak From fejlécet?

thamas · 2005. Nov. 9. (Sze), 15.01
Bocs, hogy tök láma vagyok, de mit jelent, amit írtál? S a próba levelet honnan küldjem, a kontakt lapról? Onnan nem megy el!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu
5

próba levél, from fejléc

Hojtsy Gábor · 2005. Nov. 10. (Cs), 21.13
A from felécet a $headers karaktersorozatba tedd. Ami abban van, azt ki kellene egészíteni egy sorral, ami a "From: ...." értéket tartalmazza. A próba levél azt jelenti, hogy az adott parancs segítségével magadnak küldj egy levelet. Mit jelent, hogy nem megy el? Ha nincs safe_mode korlátozás, akkor mi a következő hibajelenség, amit tapasztalsz?
6

Megoldódott...

thamas · 2006. Feb. 2. (Cs), 13.12
Köszönöm a válaszokat, sajnos nem volt érkezésem kipróbálni! Viszont a WP2 és a hozzá készült új ContactForm plugin már hiba nélkül működik nekem is.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu