ugrás a tartalomhoz

Port vezérlés

Petrusz · 2009. Júl. 3. (P), 16.38
Ezen már sokat gondolkoztam, hátha van valami megoldás PHP-ban. Hogyan tudom távolról neten keresztül vezérelni egy számítógép lpt portját. Régebben remek kis alkalmazásokat lehetett írni pascalban... most hogyan oldanátok meg?
olyanra gondolok hogy otthon be van kapcsolva a gépem rájelentkezve egy megadott oldalra ami egy időzítővel (JavaScript) frissítgeti önmagát. A vilám másik szegletéből meg egy másik oldalon keresztül utasításokat adok egy mysql adatbázisba amit az otthoni gépen futó oldal kiolvas és a leprogramozott utasításoknak megfelelően kapcsolgatja a port kimeneteit .....
 
1

Megirod pascal-bann, c-ben,

duplabe · 2009. Júl. 3. (P), 23.06
Megirod pascal-bann, c-ben, vagy amiben jol esik a programot, ami parancssori parameterekben varja az utasitasokat, es igy hivod meg php-bol. De ez csak egy otlet, lehet van ennel lenyegesen elegansabb megoldas is :)
2

Daemon

janoszen · 2009. Júl. 3. (P), 23.55
Valszeg kénytelen leszel egy minidaemont írni, amit PHPból basztatsz. Ez egyrészt nem annyira borzalmas. (Perlben vagy Pythonban pl., ez utóbbit ajánlom.) Ez azért is jó, mert tudsz akkor is dolgokat futtatni, amikor a PHPben épp nincs senki, PHPból meg mondasz neki config opciókat.
3

Egyszerű

vbence · 2009. Júl. 4. (Szo), 08.34
A legtöbb oprendszer támogatja a device-ok fájl alapú elérését. Unix környezetben erre valók a /dev/... fájlok, Windows esetén egyszerűen csak LTP1 nevű fájlkiolvasásával éred ela portot. (Bár win alatt ez dodos örökség, úgyhogy lehetséges hogy trükköznöd kell, hogy PHP-ból elérd, de biztos vagyok benne hogy működik).