ugrás a tartalomhoz

Egy weblap felso resze

zoliky · 2009. Ápr. 22. (Sze), 14.47
Grafikai terv alapjan szeretnek egy weblapot osszerakni. Az oldal hossza 940px es a felso resz itt lathato: http://img11.imageshack.us/img11/9202/felsoresz.jpg

A felso resznek a hettere viragokkal van diszitve, es a kozepen egy atlaszo resz lathato (header) amelyre egy logot/szoveget akarok helyezni.

A problema: Hogy tudnam a felso reszt szeletelni ? Gondoltam, hogy a viragos reszt berakom BODY hatternek de ra kene helyezni az atlaszo "header" reszt is

Egy masik modszer: A viragokat berakom *body* es *header* hatternek, de szerintem nem fognak rendesen osszeolvadni (CSS repeat-el akarom a body hatteret megadni).

Gondolom, hogy letezik egy megoldas amely elegans es talan browszer kompatibilis. Ha tudnatok segiteni par tanacsal nagyon halas lennek. Elore is koszonom!
 
1

ötlet

erenon · 2009. Ápr. 22. (Sze), 15.07
Én a legtisztábbnak azt érzem, ha logikusan csinálod (...:))
Tehát egy header wrapper kapja a virágos hátteret, aminek a közepére bepozícionálsz egy dobozt, aminek átlátszó a háttere. Így nem kell szenvedni a virágok darabolásával, és jóval flexibilisebb, ezentúl könnyen ráépíthető a következő menüsor.
2

Virágok háttérnek

Poetro · 2009. Ápr. 22. (Sze), 15.09
Berakod a virágot háttérnek vízszintesen ismételve, és fölé rakod a lekerekített fehér átlátszó téglalapot. Ha IE6-ban is akarod, akkor ott meg alkalmazod az Alpha filtert az átlátszó téglalapra.
6

a atlatszo teglalapot le kell

zoliky · 2009. Ápr. 25. (Szo), 13.36
a atlatszo teglalapot le kell gyartani. Melyik lenne a legjobb megoldas ? leszedem a viragos hateret es a feheret opacity: 0-ra rakom azutan pedig PNG formatumba mentem ? Ha jol tudom a GIF nem fog mukodni. Ugye?
7

Legyártani

Poetro · 2009. Ápr. 25. (Szo), 15.37
Az mondjuk nem tudom miért kell legyártani, egyszerűen lemásolod a layer-t amit a designer adott, és elmented 32 bites PNG-be. GIF-be is mentheted, ha akarod szivatni magad, de akkor még több trükközés kell az opacity miatt.
3

miért nem?

gex · 2009. Ápr. 22. (Sze), 15.35
A viragokat berakom *body* es *header* hatternek, de szerintem nem fognak rendesen osszeolvadni (CSS repeat-el akarom a body hatteret megadni).
miért ne olvadna össze? ügyesen kell kivágni és középre igazítani. 1px eltérés lehet, de az nem észrevehető, főleg ha nincs ott virág.

szerk: megnéztem a képet, lesz ott virág, viszont nem fog sokat zavarni szerintem.
4

Gondolod, hogy nagyobb

zoliky · 2009. Ápr. 22. (Sze), 19.10
Gondolod, hogy nagyobb felbontasnal kb. 1px az elteres? A weblap 1024x768-ra van terveze de a viragos resz es a fenti menu nyulik olyan hosszura amekkora a kepernyo.

Egyebkent koszonom a tanacsokat!
5

középre

erenon · 2009. Ápr. 22. (Sze), 19.31
Középre kell pozícionálni, és akkor lényegtelen a szélső rész, ami nyúlik. Az 1px eltérés a különböző kerekítési eljárásokból adódhat.