ugrás a tartalomhoz

Drupal - elképesztő

maxwell · 2009. Ápr. 2. (Cs), 22.04
Elképesztő, de 1 hete próbálok létrehozni a nyomorult drupalban egy rendkívül primitív táblázatot, melybe a felhasználók vihetnek fel sorokat (pl termék adatai) és aztán kereshetnek is ebben a táblában.
2 megoldhatatlan problémába ütköztem:
- a keresés nem működik. CCK-val felviszem a node-kat, view-al megjelenítem de hiába teszek be search mezőket, semmi nem történik nem működik a keresés. bármit írnék be a keresőmezőbe semmi nem történik.
- indexelés nem működik. bármit teszek , mindig azt írja ki h a webhely 0%-a indexelve, 4 elemet kell még indexelni. akárhogyan nyomkodom, futtatom a cront, bármit teszek semmiképpen sem változik.

Ennyi idő alatt, mióta ezzel foglalkozom már 3 tartalomkezelő rendszert megírhattam volna kompletten. A drupal ilyen béna vagy nagyon belefutottam valamibe???
 
1

off

Castor87 · 2009. Ápr. 2. (Cs), 22.27
Elég egy saját tartalomkezelőt írni (nem kell 3) és minden ok. :)
2

valamit félreérthettél

Poetro · 2009. Ápr. 2. (Cs), 22.56
Valamit valószínűleg félreérthettél, ha szükséges, akkor kérd szakember segítségét, és akkor biztosan nem tart ennyi ideig. Ezen kívül érdemes lehet elolvasni a Views dokumentációját, vagy kézzel megírni, amit Views-zal próbálsz most megoldani.

A másik dolog, hogy egy kiegészítő, nem a Drupal csomag részét képező modul alapján azt mondani egy tartalomkezelőről, hogy béna.
3

megoldódott

maxwell · 2009. Ápr. 2. (Cs), 23.30
Hosszas nyomogatás után megoldódott a dolog, most sem tudom mitől.
Mindenfélét végignyomkodtam és kb amikor a frissítések keresése lefutott utána rázódott helyre (amúgy a szerver nem is enged külső fileokat letölteni tehát semmit nem tudott csinálni).
Talán vmitől beragadt az indexelés, és emiatt a keresés sem tudott működni.
4

Drupal & indexelés

yaanno · 2009. Ápr. 3. (P), 00.12
Ha tudsz cron-t igénybevenni a szerveren, akkor könnyebb lesz az életed. A kereséshez - jól írtad - indexelni kell, ami nem megy le egy futásra (többnyire), hanem meg kell hívogatni a cron.php-t vagy böngészőből, vagy beállított cron ütemezőből. Utóbbit a rendszergazdától kell kérni.
5

Picit pontosabban kéne leírni a hibát.

pp · 2009. Ápr. 3. (P), 08.23
A Drupal egy elég összetett rendszer számos beállítási lehetőséggel. Amit írtál igaz, lehet tovább tart beállítani, mint írni egy sajátot. Sőt én gyakran előbb lekódolok egy lekérdezést egy saját modulba, mint összekattintgatnám. Legalábbis így volt amíg nem ismertem a Viewst eléggé. Most már egyre kevesebb lekérdezést kódolok magam és egyre nagyobb sebességgel kattintgatom össze azokat. Amíg az ember nem ismer egy rendszert addig ne várja el tőle, hogy hatékonyan tud vele dolgozni. Egy általános célú tartalom kezelőtől meg pláne ne várja el, hogy egyből azt fogja tudni, ami neki akkor, ott, abban az időpillanatban kell.

Többször kérdezik tőlem, hogy alkalmas-e a Drupal egy adott feladat megoldására. Én mindig azt szoktam mondani, hogy a feladatot nem a Drupal fogja megoldani, hanem a webfejlesztő csapat. Ha van egy jó csapat akik nem ismerik a Drupalt akkor vagy rászánják azt az egy-két intenzív tanulással töltött hónapot(vagy megfelelő iránymutatás nélkül évet) a Drupal megismerésére, vagy ne vágjanak bele a feladatba mert kudarc lesz a vége.

Ha nem megy valami akkor is inkább a megoldást érdemes keresni, nem pediglen a bűnöst. Vajon ki ilyenkor a béna merül fel a kérdés ugye. A válasz az, hogy értelmetlen a kérdés. Itt kérem senki sem béna. Van egy jó rendszer és van egy jó szakember. A jó szakembernek hiányzik a képzettsége a nagyszerű rendszer használatában. Ez itt a probléma. Vagy megszerzed tehát a szükséges ismereteket, vagy hagyd inkább a fenébe, mert csak kínlódni fogsz.

Azt írod kereső mezőt tettél valahova, de hova? A CCK-val vettél fel ilyen mezőket, vagy a Views-zal? Ha egyikkel vagy másikkal akkor pontosan milyen mezőt? (mert van azokból is számtalan.) Az alap Views és CCK kereső mezőknek közük nincs a Drupal search moduljához, nélküle is működnek. Tehát az indexelésnek és a cronnak ehhez semmi köze. Nagyon nem mindegy, hogy a views-al mit kattintgattál össze. Hatványozott lehet a különbség egy két katt között.

pp