ugrás a tartalomhoz

Gordiuszi probléma Drupal 6.x alatt egy nyelvi beállításnál

tiburi · 2009. Már. 26. (Cs), 17.10
Sziasztok!

Egy olyan problémám adódott, hogy létrehoztam egy kétnyelvű Drupal oldalt. Minden tartalom szépen le van fordítva.
Ennek menete, hogy node-nak adtam nyelvet, és a menüpont a node nyelvéből tudja, hogy mikor jelenjen meg. Így az angol verzión csak az angol, a magyaron csak a magyar menüpontok jöttek le, ahogy kell. (Nincs "language neutral" vagy "all language" sehol véletlenül se!)

Beállítottam két db. nézetet. (Pályázatok és Hírek), ami kilistáz egy-egy (Pályázatok és Hírek) tartalom típust. Az angol menüpont és a magyar is ugyanoda mutat (mert ott elég kevert, vagy kevert lesz a tartalom), ettől függetlenül mindig magyarul jelenik meg a menüpont az angolon is!

Kipróbáltam az i18n menu modult, ami tud menüpontokra nyelvet adni, de akkor ha angolra állítom a menüpontot már meg sem jelenik az angol oldalon egy angol link se, csak a két view-es magyar link.

Kaptam egy egyszerű tippet, hogy készítsek két blokkot majd a blokkoknak adjak nyelvet, és az abban levő menüpontok a megfelelő helyen jönnek le. Félsiker lett. Megjelent angolul a helyén a két menüpont a magyar helyett, de ettől függetlenül a magyar verzió is megjelent, ráadásul a magyaron az angol verzió is bejött!

A következő lehetőség hogy készítsek két node-ot (a két nyelvhez), és a node-okba beillesztem a viewt (pl insert_view modullal), ezzel az a gond, hogy nem tudom hogy kell, de nem is biztos hogy megoldás, mert tök mindegy milyen linkeket adok meg ez a két menüpont állandóan rotálva megjelenik a legrosszabb helyen...

A kérdéses honlap itt érhető el. Ha angol zászlóra kattintasz látod a hibát...

Előre is köszi a válaszokat!