ugrás a tartalomhoz

Javascript tömb küldése php-nek ajaxal

Castor87 · 2009. Már. 14. (Szo), 14.23
Hello!

Javascriptes tömböt szeretnék átadni php-nek. Nézegettem különböző ajaxos könyvtárakat. Azt vettem észre hogy mindenhol "get" szerűen kell összeállítani a feltölteni kívánt adatokat. Még most tanulom, ezért lehet én értelmezem rosszul. Az világos hogy post és get-ként is át lehet adni php-nak. Kérdésem, hogy van olyan módszer, ahol egyszerűen megadom az átadni kívánt tömb nevét, vagy csak úgy lehet hogy szépen összeállítok egy karakterláncot a tömb alapján? Ezzel együtt kérnék ajánlatot ajaxos könyvtárra is, mert nekem kb ugyanolyan jó/rossz (még) mind..:)
 
1

Karakterlánc

s_volenszki · 2009. Már. 14. (Szo), 15.30
Annyira nem kell strapálnod magad a karakterlánc létrehozásával, mert léteznek erre beépített függvények mint például a toString() (Complete Array Object Reference). Ha van egy tömböd és vesszővel elválasztott karakterláncot akarsz belőle:

karakterlanc = tomb.toString();
a szerveren meg egy php függvénnyel újra tömbösítheted:

$tomb = explode(",",$_POST["karaterlanc"]);
Azt, hogy "get" szerűen, ez alatt bizonyára azt érted, hogy nincs különbség a szerverre küldendő adatstruktúra összeállításában akár GET, akár POST metódussal utaznak azok a szerverre. Érdemes azért odafigyelni a karakter kódolási problémákra, valamint az escape-elésre.

Itt találsz egy kis olvasni valót arról, hogyan vélekedik egy webfejlesztő a POST és a GET lehetőségeiről AJAX-os adatküldés esetén: http://weblogs.asp.net/mschwarz/archive/2006/12/04/post-vs-get.aspx. A személyes tapasztalatom az, hogy nekem még nem merült fel olyan körülmény, ami miatt a GET-et választottam volna.

Én jQuery-t használok, számomra minden tekintetben megfelelő. Amióta ezt használom a kliens oldali funkciókban, nem kellett feladnom elveket a megvalósítás során (ami fapadosan a tudásom és tapasztalatom hiányossága miatt bekövetkezett volna).
2

JSON

szabo.b.gabor · 2009. Már. 15. (V), 11.15
én a json-t tudom ajánlani, mint megoldás.