ugrás a tartalomhoz

SMS küldése saját webalkalmazásból

kalamona · 2009. Már. 8. (V), 21.45
Sziasztok!

Egyáltalán nem foglalkoztam még a témával. Hogyan lehetne ezt megvalósítani? Mi kell hozzá? Olvastam olyanról, hogy sms gateway... erre van szükségem? Tényleg úgy megy ez, hogy beüzemelek egy telefont amit rákötök az sms gatewayre és az küldözgeti az smseket? Vannak erre szolgáltatók? Vagy a három hazai nagy szolgáltató kínál erre megoldást? Létezik esetleg egy api amit php alkalmazásból tudok használni az sms-ek küldésére? (pl xml-rpc, vagy soap)

Két célra is felmerült az sms-ek hasznossága. Egyrészt smsben szeretnék alerteket kapni bizonyos eseményekről, másrészről pedig szeretnék nagyobb mennyiségű felhasználónak értesítést küldeni ilyen módon. Abban bízom, hogy a "lakossági" sms küldés tarifájánál kedvezőbb feltételekkel sikerül ezt megoldanom.

Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok?

Köszi szépen előre is.
 
1

seeme

Chupacabra · 2009. Már. 8. (V), 23.01
Mi rajtuk keresztül küldünk, bár nem olcsó, de nagyon kényelmes felülete van: http://www.seeme.hu/
Seeme gateway alatt nézd
2

fogsz egy mobilt, valasztasz

efpe · 2009. Már. 9. (H), 01.07
fogsz egy mobilt, valasztasz valami fasza dijcsomagot, radugod a gepre es valamilyen scripttet hivsz meg phpbol.
3

Hogyan készítsünk atomerőművet

fchris82 · 2009. Már. 9. (H), 02.49
Veszel vmilyen reaktort, mert az kell, feltöltöd uránnal, rácsatlakoztatod az elektromos hálózatra és megy. Fel kell venni még néhány embert, de alapjában véve egyszerű...

Webalkalmazásról van szó. Tehát egy szerver küldözgetne SMS-eket. Nem minden szerverteremben van ám térerő. Meg nem minden szerverre dugva néz ám ki jól egy rá celluxozott mobil. Meg nem biztos, hogy az a mobil beszélget mondjuk egy Unix szerverrel csak úgy simán, egyszerűen, mint ahogy te azt sugallod...

Szóval a hozzászólásod hagy némi kívánnivalót maga után.

Erre azzal válaszolni, hogy az enyém is, nem ér :P :D
5

El kell indulni

janoszen · 2009. Már. 9. (H), 10.53
Valahol el kell indulni. Nyilván egy flancos SunFire szerverhez az ember nem celluxozik mobilt, de egy salgós elhelyezésnél akár jó is lehet. Ami a térerőt illeti, ahol én jártam, nagyrészt volt, ha nem is sok. Egy dologra kell vigyázni, hogy a rezgő üzemmód legyen kikapcsolva. XD

Egyébként marad az SMS gateway használata.
6

celluxozott mobil ;-)

Thom · 2009. Már. 9. (H), 13.22
Pár éve láttam már ilyet - a webszervert otthonról üzemeltette (térerő legalább volt), a megpatkolt mobil, kanóc át a gépbe... Mit mondjak, nem volt valami bizalomgerjesztő látvány, az üzembiztonságától ránézésre nem vártam sok jót ;-) Tesztüzemben működött ugyan, de élesben szerintem sosem használta a srác.
Nem hiszem, hogy mernék ilyen megoldást felelős, éles környezetben bevetni.

Az említett cégnek írtam egyébként, amikor itt megjelent a neve, kíváncsi leszek a pénzügyi feltételekre. Egyelőre nem jött válasz.
7

celluxozott mobil ;-)

vastagl · 2009. Már. 10. (K), 04.30
Sajnos az előző hozzászólásaitok jó része nagyfokú hozzánemértésről tanúskodik ezzel a celluxos dologgal. A megoldás természetesen nem ez, hanem a szigetelőszalag. Erősebb, szinválasztéka bőséges és még SunFire szerverrel is kialakítható a kellemes színharmónia.

A legegyszerűbb a php program szempontjából valóban egy sms küldő szolgáltató, de ha mégis a celluxos megoldást kell választanod, akkor sem kell reaktor uránnal...

Előkotorsz egy régi mobilt, olyat aminek az adatkábelét rá tudod dugni a com portra és kész a hardver. A mobilokban van egy SMS modem, amit AT parancsokkal lehet vezérelni. Azaz például a windows Hyper Terminál ablakába beírod hogy AT+CPIN? és már kéri is a telefon a pin kódot, de nem ez a tökéletes megoldás.
(További részletek az SMS AT parancsokról pl. itt: http://www.developershome.com/sms/howToSendSMSFromPC.asp )

Ami a telefon ellen szólhat, inkább az hogy nem folyamatos adatüzemre tervezték. Én egy régi Siemens C30-at használok napi 30 -50 SMS-re, még nem volt gond vele. Programként linux alatt SMS server tools-t használok, (http://smstools.meinemullemaus.de/) egy outgoing könyvtárba bemásolt textfájlt azonnal elküld az első sorban megadott telefonszámra. Naplóz, archivál, a bejövő sms-eket elteszi egy incoming könyvtárba stb.
De van win alá ActiveX/COM components php-hez
Pl.:http://www.activexperts.com/xmstoolkit/howto/gsm/php/

Valóban "nem minden szerverteremben van ám térerő" , és tényleg nem is elegáns webalkalmazást futtatni és sms-t küldeni valami kunyhóból, de meg lehet próbálni :-)
4

seeme

SamY · 2009. Már. 9. (H), 07.50
Bár a seeme nem a legolcsóbb megoldás, de a legegyszerűbb, és talán még olcsóbb is mint mobilról küldeni akármilyen díjcsomagban. PHP -ban implementálni a küldést, kb 10 perc (egy gateway url -t kell hívogatni), az üzenet állapotáról (sikertelen, elküldve, stb.) kapsz értesítést, ha megadsz egy callback url -t (azaz meghív nálad egy php -t az üzenet azonosítójával, és állapotával). Egyszóval sztem is ez lenne neked a legegyszerűbb.