ugrás a tartalomhoz

TEXT típus mérete

guile · 2008. Okt. 2. (Cs), 14.47
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne, egy leendő fórummotorom sql adattípusain gondolkodom, /értsd hozzászóló, hozzászólás szám, szöveg../ S nem szeretném az sql szervert megterhelni, ezért kérdezni hogy a fórumozó álltal írt szöveget csak a TEXT típusban érdemes tárolni,hiszen ennek mérete 16K s számomra nem egyértelmű, hogy mindenképpen lefoglalja ezt a mennyiséget, vagy a bevitt szövegmérethez idomul dinamikusan...
Előre isköszönöm
 
1

http://dev.mysql.com

DonPepito · 2008. Okt. 2. (Cs), 15.59
Itt a
Storage Requirements for String Types
bejegyzésnél található egy ilyen:
BLOB, TEXT : L + 2 bytes, where L < 2^16 (L represents the actual length in bytes of a given string value).

Remélem segít.;)
2

Text mező

vbence · 2008. Okt. 2. (Cs), 16.21
Annnyit tennék hozzá, hogy ezen (nem fixen lefoglalt) mezők picit lassítják a táblán való lekérdezéseket (nam tudom, hogy a legújabb storage type-oknál is ez-e helyzet). Néhány fórum motor úgy gyorsítja alekérdezésket, hogy van egy post tábla apostok adataival (tulajdonos, thread, dátum stb), és egy post_text tábla, ahol a poszt id és a text a két mező. (Így 1:1 kapcsolat áll fenn a két tábla között).

Minazonáltal érdemes a beidézett dokumentumot elolvasni. (Mellesleg én nem találtam az idézett szöveget benne :-/ )
3

Pedig

DonPepito · 2008. Okt. 2. (Cs), 18.37
ott van az!
De itt a teljes:
Storage Requirements for String Types
In the following table, M represents the declared column length in characters for non-binary string types and bytes for binary string types. L represents the actual length in bytes of a given string value.

Alatta pedig a táblázat.