ugrás a tartalomhoz

Katalógus

Pozo · 2008. Szep. 29. (H), 12.02
Sziasztok !

Szeretnék csinálni egy adatbázist és érdeklődni szeretnék milyen technológiát ajánlatok. Az oldalt úgy képzeltem el hogy kereső listázza a találatot és onnan egy adatlapra irányítja a látogatót, mivel lehet ezt megoldani ? Mysql PhP ban gondolkodok , de melyek azok a funkciók amelyeket használnom kell ? Az adatlap egy sablon lenne és oda kellene az adatbázisból kiiratni az adatokat. Ajánlataitokat előre is köszönöm.
 
1

Ez olyan, mint

N0r3i · 2008. Szep. 29. (H), 12.32
Szaisztok!

Szeretnék venni egy autót, és érdeklődni szeretnék, hogy mit ajánlatok. Úgy képzelem el, hogy 4 kereke lesz, és kormány is lesz benne, melyik típus felel meg ezeknek a feltételeknek? És Személygépjárműben gondolkodok, de milyen legyen? Mire figyeljek? A feladat az lenne, hogy egyik pontból a másikba eljussak vele. Ajánlataitokat előre is köszönöm.
2

MySQL + PHP

Poetro · 2008. Szep. 29. (H), 13.43
[off]
Szerintem gondolkodj MySQL + PHP-ban, de lehet Ruby on Rails-ben is hasonlóan jól meg lehet oldani. Persze PostgreSQL is jó adatbázismotornak. Ha mégis Python mellett döntenél akkor használhatod a Google webszolgáltatását is, és ráadásul a Python szerintem pár léptékkel gyorsabb is mint a PHP. Tiszteletdíjamat előre is köszönöm :)
[/off]

Igazából amit akarsz, azt akármiben meg lehet valósítani, főleg mivel nem tudunk továbbra se semmit az egész projektről, akár még csak a léptékéről sem. Persze ha még semmiről nem tudsz semmit, akkor mi se tudunk semmiben segíteni.
3

Jogos

Pozo · 2008. Szep. 29. (H), 17.31
Igaz most hogy így végigolvastam :D De egy nagyon egyszerű adatbázis , tegyük fel autók , van mondjuk egy alap oldal , van róla egy leírás alatta egy másik kis ablakban táblázat az technikai adatairól , lentebb pedig szervizek stb stb. Átfogalmazom a kérdést , hogy lehet megoldani mysql php val azt hogy van egy kereső és az adatbázisból linkekkel kilistázza a találatokat , tegyük fel Search : Audi találat TT A4 A8 stb. egymás alatt azt tudom hogylehet keresőt csinálni adatbázis is megvan de azt nem tudom hogylehet dinamikus vagyis , olyan oldalt létrehozni hogy ezek a találatok hivatkozások legyenek és ha rákattint az illető akkor a megfelelő adatokkal megtölti a sablont az adatbázisból. Tehet nem akarok 20000 html csinálni külön minden autónak.

Előzőben a megfogalmazásért sorry, majdnem elkéstem aztán siettem :)
4

CMS

Poetro · 2008. Szep. 29. (H), 17.58
Igen, adatbázisban kell tárolni az adatokat, azokat PHPvel lekérdezni. Szépen megformázod a találatokat HTML-ben valami sablonkezelővel (pl Smarty) és visszaadod a böngészőnek.

nagyon egyszerű adatbázis , tegyük fel autók

Mitől lesz pont az autók adatbázisa egyszerű? Persze szemlélet kérdése, de szerintem csöppet se tűnik annak a probléma, mert gondolom lesznek képek, műszaki adatok ilyesmik az autóról, nem csak a neve.
azt tudom hogylehet keresőt csinálni adatbázis is megvan de azt nem tudom hogylehet dinamikus vagyis

Ha tudod, hogy lehet akkor tudod hogy lehet dinamikus. Mert amit fent leírtál az a dinamikus.

Használj valamilyen tartalomkezelő rendszert, az megoldja minden irányú problémádat, és valószínű összeszedi számodra a hasonló számodra megfogalmazhatatlan kérdéseket.

Én részemről a Drupal-t ajánlom, de lehet csak azért mert már 3 éve azzal foglalkozok, mások biztosan valamely más tartalomkezelőt ajánlanának a feladatra.

Amennyiben konkrétabb kérdésed adódna a későbbiekben, nem csak amolyan
"Kell valami, adjatok valamit" dolog, akkor várunk vissza.
5

Ok :D Eddig csak cms-eket

Pozo · 2008. Szep. 29. (H), 18.31
Ok :D Eddig csak cms-eket használtam aztán nem bonyolódtam bele annyira a dolgokba azért is ez a felszínes fogalmazás :) thx a válaszokat