ugrás a tartalomhoz

weblabor redizájn, eszi-nem eszi

winston · 2008. Szep. 20. (Szo), 15.51
az imént klikkelek wl-re, hogy hátha van valami érdekes thread, és eléggé meglepődve láttam, hogy új design van. ami az igazat illeti, elég régi volt már az előző, szóval rosszat nem tett neki, de mégis megilletődtem. Főleg ezen a blogos feelingen. nos, nyilván még valamelyest béta, de gondoltam megosztom az első benyomásom, meg ez a téma jó lesz arra is, hogy mások is megosszák. tehát:

- nagyok a betűk, most is ahogy gépelek, elég kevés fér ki egy sorba
- a fő tartalomban kevés a hely, főleg a régi threades fórumnak, nagyon összenyomja a két jobboldali blokk
- zavaró, hogy nincs kiírva az aktív témáknál a válasszám, mert abból szoktam tudni, van e új, meg kell e nézzem (bár gondolom most a színek akarnak hasonlót jelezni, de nem tudom, lehet hogy az csak visited link színezés)
- meg sikerült tagokat listázni, ami régen úgy volt, hogy ne lehessen, különböző okokból

a negatívumokról elsőre ennyi, teljességgel építő szándékkal, hisz sokan vagyunk, akik nap mint nap nézik az oldalt, és jó, ha minél jobb érzés kezelni. ami pedig pozitív, azt az ember annyira nem szokta kiemelni, mindenesetre jó, a törekvés is nagyon tetszik, meg hogy a szerkesztőknek volt ideje, és ahogy hallom, még drupal is cserélődött. szóval részemtől köszönöm az igyekvést, és gondolom a többiek is örülnek :) szép napot. kiváncsi vagyok a többiek véleményére :)
 
1

Első gondolatok

Max Logan · 2008. Szep. 20. (Szo), 16.03
Nekem elsőre eléggé oldschool a kinézet és azt kell mondanom, hogy itt az oldschool sajnos negatívan értendő. Olyan érzésem van az egész designnal kapcsolatban, mintha egy a szárnyait próbálgató sitebuilder rakta volna össze kellő design ismeretek nélkül.

Túl sokféle szín, aránytalan betűméretek (és zavaró fontok – részemről vagy Verdana vagy Lucida Grande a nyerő), a header számomra kissé átláthatatlan (főleg a login form van rossz helyen és úgy általánban az egész header színvilága nem igazán tetszik).

Összeségében én úgy érzem, hogy az előző design letisztult, átlátható képi világához képest visszalépés történt – túl színes ez a design és ez nálam negatívan hat.

Szóval nem leszólni akarom azon ember munkáját aki ezt a design-t csinálta, de nekem kerek perec nem tetszik. És nem azért mert új és a régit már megszoktam. Egyszerűen számomra átláthatatlan és használhatatlan. Ettől függetlenül a szándékot értékelem.

Komolyan megfordult a fejemben, hogy ha ez az állapot marad, akkor vagy marad az RSS + levlisták vagy csinálok saját designt (amit vagy user css-sel vagy GM-val húzok rá az oldalra – kihávásnak sem utolsó).

Egyébként ha nem túl nagy macera, akkor kellene csináni egy választási lehetőséget, hogy a régi és az új közül lehessen választani a beállításoknál (magam részéről a jelenegi és a régi közül az utóbbira szavazok).
18

milyen design ismeretek?

gex · 2008. Szep. 21. (V), 15.29
egy a szárnyait próbálgató sitebuilder rakta volna össze kellő design ismeretek nélkül

mit értünk "design ismeretek" alatt? én nem vagyok grafikus, szóval komolyan érdekelnének azok az érveid, amik túlmutatnak azon hogy neked milyen betűtípusok és színek tetszenek.
19

Grafikusi ismeretek

Max Logan · 2008. Szep. 21. (V), 15.43
Tipográfia, színkeverés, layout (UI) tervezés, stb.

Például objektíven nézve a fejlécet zavaró. A menü és a login form összeolvad a háttérrel, ezen túlmenően a login form és a keresés form szintén összeolvad.

Az új design túl színes, én sokkal letisztultabbnak érzem az előzőt. Egyszerűbb volt és nem vonta el a design a tartalomról a figyelmet. Sokkal könyebb volt a másodperc tört része alatt megtalálni a dolgokat. Az új design-on keresni kell, hogy mi hol van, mint hol találok. És ez nem az újdonság varázsa.

Már egy napja barátkozom az új design-nal, de még mindig elveszve érzem magam a túl sok és élénk szín miatt, valamint a nem következetesen kidolgozott font méretek miatt. Például az oldalsávban az archívumnál hangsúlyosabb a "szeptember 2008", mint az Archívum felirat. Mind a szín, mind a font kövérsége miatt. Ez pedig zavaró, nem az a hangsúlyosabb, aminek kellene lennie.
20

az én véleményem

gex · 2008. Szep. 21. (V), 16.13
Például objektíven nézve a fejlécet zavaró. A menü és a login form összeolvad a háttérrel, ezen túlmenően a login form és a keresés form szintén összeolvad.

az összeolvadásról annyit, hogy valaki itt említette az ajaxian.com-ot és ott jobban összeolvad. login form pedig nálam nincs a fejlécben.

Az új design túl színes, én sokkal letisztultabbnak érzem az előzőt. Egyszerűbb volt és nem vonta el a design a tartalomról a figyelmet.

a túl színest, mint szakmai érvet elfogadhatatlannak tartom. egyrészt ez a trend, másrészt a túl színes esetünkben annyit tesz hogy a régi oldal 3-4 színe helyett most 5-6-ot használnak. a design zavaró hatását ugyanekkora hülyeségnek - már bocsánat - tartom, hiszen design elemekről nem nagyon beszélhetünk.

valamint a nem következetesen kidolgozott font méretek miatt

a nagyobb betűk (szintén trend) határozottan javítottak a látványon és a szeptember 2008-on kívül nem nagyon látok hatalmas betűméretezési problémát az oldalon.

a fejlécben lévő keresést talán tényleg egy kicsit jobban el lehetne választani a mellette lévő szövegtől és az oldalsávnak talán lehetne más színe, de ezek még mindig elég messze vannak a zavarótól.

mindez az én véleményem és még mindig nem vagyok se grafikus se webdesigner. szerintem sem ez a világ legjobb design-ja de egész jó lett.
21

Konkrétumok

Max Logan · 2008. Szep. 21. (V), 16.43
A 18-as kommentem háttere #E1D4C5 színű, amire az új kommentet jelző kis bigyó #DEE039 színnel van/volt kirajzolva. Nem elég, hogy ez a régi cimkéhez képest csúnyább, a két szín kombinációja elég durva összhatást eredményez. Ezt leginkább úgy tudom leírni, hogy zavaró.

Aztán új komment írásakor az előnézet dobozát is meg lehet nézni. Az összhatás nálam megint csak a zavaró címet kapja, mert az alsó és felső sárgás keret elvonja a figyelmet a szövegről, így pedig nehézkes az olvasás.

A trendekről meg csak annyit, attól, hogy valami trendi még nem biztos, hogy követendő. Az ajaxian.com-on pedig engem felettébb idegesít a hatalmas fejlécszöveg, valamint a betűtípusát sem tartom túl jónak. Nem beszélve arról, hogy a szöveg meg túl kicsi betűvel van írva.

Ezért is csinálom azt, hogy ilyen esetben fogom a Firebug-ot és beállítom olyanra az értékeket, hogy egy hosszabb cikket kényelmesen el tudjak olvasni (a sokszor látogatott oldalon pedig user css-sel állítom be pl. a sorkizártságot, betűtípust, betű méretet, sorközt).
23

trendek

gex · 2008. Szep. 21. (V), 17.46
kommentem háttere #E1D4C5 színű, amire az új kommentet jelző kis bigyó #DEE039 színnel van/volt kirajzolva

szerintem ha az ilyen apróságokat összeírod akkor örülni fognak a szerkesztők és ha még javaslatot is teszel rá hogy a kis bigyó milyen színnel legyen kirajzolva talán még meg is csinálják.

a trendek meg azért trendek, mert látják az emberek hogy az úgy jó és elkezdik lemásolni. a táblázatos layout trendjét pár éve a css-es layout trendje törte meg. a pasztell színekre épülő designét a harsány színű oldalaké. a 10 pixeles hangyabetűkét a 14-16 pixeles betűké. persze lehet rosszul is trendeket másolni de ez az oldal egyáltalán nem olyan katasztrofális amilyennek lefestetted.

tudsz mondani egy olyan oldalt ami szerinted úgy ahogy van tökéletes? elrendezésben, design elemekben, színekben, betűtípusokban és betűméretekben. mindenféle személyeskedés nélkül a te oldalad és a te blogod ilyen? vagy te is egy "szárnyait próbálgató sitebuilder" - ami alatt bizonyára grafikust/designert értettél - vagy? ezt csak azért kérdezem mert nem ismerjük egymást és nincsenek fent a referenciáid a "webdesign munkáim" menüpont alatt, tényleg semmi sértést vagy személyeskedést ne olvass a soraimba.
24

Re: trendek

Max Logan · 2008. Szep. 21. (V), 18.27
Szerintem ha az ilyen apróságokat összeírod akkor örülni fognak a szerkesztők és ha még javaslatot is teszel rá hogy a kis bigyó milyen színnel legyen kirajzolva talán még meg is csinálják.

Ez jó ötlet, amint lesz egy kevés szabadidőm össze is írom.

A trendek meg azért trendek, mert látják az emberek hogy az úgy jó és elkezdik lemásolni. a táblázatos layout trendjét pár éve a css-es layout trendje törte meg. a pasztell színekre épülő designét a harsány színű oldalaké. a 10 pixeles hangyabetűkét a 14-16 pixeles betűké. persze lehet rosszul is trendeket másolni de ez az oldal egyáltalán nem olyan katasztrofális amilyennek lefestetted.

Értem amit mondasz, csak pont az ajaxian-nél nem érvényesül a dolog, mert ott hangyabetűk vannak és a fejlécek hatalmasak. Figyelemfelkeltésnek jó, de ekkora méretben már zavaró, a szöveg meg olvashatatlan ilyen piciben.

Lehet, hogy túldramatizálom a dolgot és túlzottan kritikusnak hat amit mondok. Az újításnak nem vagyok ellene, mert az kell időnként. Viszont úgy érzem, hogy az előző design egy egyszerű, letisztult grafika volt, míg a jelenlegi egy az újdonság varázsával élni akaró kb. 50%-ig kész design, amin még van mit finimítani.

tudsz mondani egy olyan oldalt ami szerinted úgy ahogy van tökéletes? elrendezésben, design elemekben, színekben, betűtípusokban és betűméretekben.

Hm, jó példát most hirtelen nem tudnék mondani, de számomra hasonlóan negatív változás volt a T-mobile oldala. A régebbi számomra kellemesebb hatást kelt (meg lehet még nézni a régit is, ha egy telefon részletes adatlapját nézed, ott még a régi design van).

Mindenféle személyeskedés nélkül a te oldalad és a te blogod ilyen? vagy te is egy "szárnyait próbálgató sitebuilder" - ami alatt bizonyára grafikust/designert értettél - vagy? ezt csak azért kérdezem mert nem ismerjük egymást és nincsenek fent a referenciáid a "webdesign munkáim" menüpont alatt, tényleg semmi sértést vagy személyeskedést ne olvass a soraimba.

Nem gondolnám, hogy a honlapom design-ja vagy a blogom kiemelkedően jó lenne.

A honlap grafikája kb. 2 éve született, amikor próbálgattam, hogy a PhotoShop-pal, mit hogyan lehet, tehát ez igazából csak egy sandbox munka. Viszont történt egyszer, hogy valaki behúzta az oldalamat egy frameset-be. Ez én a statisztikából vettem észre. Írtam is az oldal tulajának, akik behúzták az oldalt. Azt a választ kaptam, hogy azért csinálta a srác a saját domain-jükön egy frame-ben a megjelenítést, hogy tanulmányozhassa a design-t a grafikus, mert tetszik neki. Ezek szerint annyira nem lett rossz; saját vélemény, hogy a szövegek megjelenítése nem éppen a legjobb, mert nekem egy idő után káprázik a szemem a fehér szövegek és a nem teljesen sötét háttér miatt.

A blog design már egy saját koncepció eredménye. Egy hosonló színvilággal rendelkező oldal ihlette, hasonló elredezéssel. A fő cél egy egyszerű, letisztult, de szines (a kék a kedvenc színem) design létrehozása volt. Itt van még rengeteg dolog, amin lehetne javítani. De mivel rájöttem, hogy bár kreatív vagyok a grafika készítés egy egészen más kreativitást igényel, ezért nem is próbálok design-t készíteni. Már van ember, aki ezzel foglalkozik. Megbízom benne, mert ez a szakmája.

Webdesign munkák azért nincsenek fent, mert a technikai megvalósítások (főként sitebuild) nem tükrözik a lejenlegi tudásomat. Két oldal van, aminek én csináltam a design-ját, de azok sem éppen a legjobbak (de mivel low-budget munkák voltak, nem is fizették volna meg a minőségi grafikát). Meg hamarosan beindul egy másik oldalam, és már csak oda kerülnek fel a munkák. Egyébként most folyamatban van egy honlap fejlesztése, amihez már egy 10 éves webdesign tapasztalattal rendelkező webdesigner-t "alkalmazok".

Az említett észrevételek az új design-nal kapcsolatban felhasználói szemmel születtek, nem pedig azért, mert én qrva jó grafikus vagyok és fikázom a másik munkáját.
25

köszi a választ

gex · 2008. Szep. 21. (V), 18.37
Az említett észrevételek az új design-nal kapcsolatban felhasználói szemmel születtek, nem pedig azért, mert én qrva jó grafikus vagyok és fikázom a másik munkáját.

oké, köszi a válaszod, reméltem hogy nem lesz félreértés.
27

ide bekerul meg par valasz,

ksgy · 2008. Szep. 21. (V), 20.00
ide bekerul meg par valasz, es 1 szo/sor lesz :)
amugy a trendekrol annyit: oke, hogy vannak, de egy szakmai portalon biztos, hogy kovetni kell? :) gondolom paran vannak itt is akik olvassak a hup-ot... (hup.hu) - no ott valahogy minden kezreall, nincs tulcsicsazva, de megis szep...

ps: egyszeruen ez az oldal nincs egyben... ha csak bizonyos reszeit nezem, akkor talalok jokat, de egyben egy nagy osszevisszasag, mig pl ajaxian-rol ez nem mondhato el - hiaba ott a nagy fontok :)
28

:(

ksgy · 2008. Szep. 21. (V), 20.05
ez igy szerintem valahogy nagyon nincs jol, foleg egy webes, szakmai oldal kapcsan...
30

Nem érv

Török Gábor · 2008. Szep. 21. (V), 20.33
Ez nem érv. Azért, mert te széleskijelző mellett teljes képernyőn használod a böngésződ, az a te gondod. Azt elfogadom, hogy hosszú oldalak esetében az oldalsáv nem megfelelően kiaknázott terület.
31

1280x1024 ezt az oldalt

ksgy · 2008. Szep. 21. (V), 20.40
1280x1024

ezt az oldalt leginkabb fejlesztok olvassak - szerintem - akik nemhinnem, hogy 800x600-ban neznek az oldalt...
32

Laptop...

NetBandita · 2008. Szep. 21. (V), 21.00
Laptopon nézem 1024*768-as felbontáson és a sötétszürke rész csak kb. 10-15px szélességben látszódik. Oké, hogy fejlesztők látogatják a portált, akiknek otthon van egy nagyfelbontású monitorja, de nem csak asztali gépek vannak...

Bár az feltétlenül igaz, hogy a menü majdnem olyan hangsúlyos, mint a tartalom.
33

Oke, csak ez pont az a fajta

ksgy · 2008. Szep. 21. (V), 21.56
Oke, csak ez pont az a fajta oldal design, amit siman meglehetett volna csinalni %-osra, nem pedig fix szelessegure, igy az is tudna nezni, aki kis felbontason nezi es az is, aki nagy felbontason nezi :)
... es pont a weblaboron "ego" szerintem ilyet csinalni... aminek valamifele "referencianak" kene lenni, hogy ne kispistike stilust tukrozzon az oldal...
35

Már hogyne lenne érv?

Fraki · 2008. Szep. 21. (V), 23.05
Már hogyne lenne érv? Van felbontásstatisztikátok, kíváncsi lennék, hányan nézik 1024 alatt.

A linkelt gif-en a weblabor dizájn egy nagyon jellemző glitch-e látható. A bal oldali piros nyilat még meg is lehetne hosszabbítani a hozzászólás dobozáig. Jól látszik, hogy a behúzásos thread-megjelenítés miért is bukó, amire még rá is erősít a dupla oldalsáv. Limitálni kellene a behúzást, mint a failblog.org-on, csak itt szerintem kb. 3-4 válasz után.
36

Van felbontásstatisztikátok,

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 22. (H), 09.57
Van felbontásstatisztikátok, kíváncsi lennék, hányan nézik 1024 alatt.
Van felbontás statisztikánk (Google Analytics), az sajnos a használt képernyőméretet mondja meg, nem pedig a használt böngésző méretet. A képernyőméret alapján az 1024x768 alatti méret nagyon elenyésző, böngésző ablak méretet illetően fogalmunk sincs.
37

sidebar minusz

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 22. (H), 10.03
Szóljatok, és hangotok meghallgattatik :) Lett is egyel kisebb sidebar oszlopszám a belső oldalakon. Meglátjuk ebben mi lesz a bibi, hol nem kellene, és hol kellene még javítani.
39

Ez határozottan jót tett. Most, hogy belül egy oldalsáv van,

Fraki · 2008. Szep. 22. (H), 13.34
Ez határozottan jót tett. Most, hogy belül egy oldalsáv van, én lejjebb rangsorolnám a Címkék szakasz, hogy följebb jöhessenek az újdonságokról szóló dobozok.
40

+1

Hodicska Gergely · 2008. Szep. 22. (H), 14.19
Üdv,
Felhő
41

Más valaki +1?

Török Gábor · 2008. Szep. 22. (H), 14.35
Csatlakozom, én sem tartom túl értékesnek a Címkék dobozt. (Jelenlegi pozicíója is viszont – ha jól emlékszem – már kompromisszum eredménye.) Ha többen is úgy gondoljátok, tegyük lejjebb.
42

máris lentebb van

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 22. (H), 14.45
Máris lentebb van, a fórum témák felette vannak (eddig nem így volt). A blogmarkoknak kellene persze ideálisan még feljebb kerülniük, de most egyelőre egymás alatt van a bal és jobb oldalsáv, úgyhogy az több trükközést igényel.
51

dobozok átpakolása - színes-nemszínes..

EL Tebe · 2008. Nov. 25. (K), 10.16
Sztem csináljatok egy eszközt amivel személyreszabható néhány elem.

Gondolok itt első sorban a dobozokra/oldalsáv elemekre.. Persze legyenek fix elemek, de a fejlécnél ugyan ez a helyzet: ha valakinek nem tetszik a jelenlegi, egy kis gombbal/linkkel válthat egy kompaktabbra.

Lehet, hogy egy sor vackolás, de legalább nem lesz ennyire megosztott a közösség az új design-nal kapcsolatban és nem alakulnak ki olyan viták, amiknek semmi értelme:
a tetszik/nem tetszik témakör teljesen relatív - ki hogy látja..
(Azt hozzáteszem, hogy használhatóság más kérdés)
52

Ha nem tetszik

Poetro · 2008. Nov. 25. (K), 13.36
Akkor Greasemonkey-val, vagy User CSS-el felülbírálod :) Végül is ez az oldal a fejlesztésről szól, és ha megvan a GM scripted, vagy a User CSS-ed, akkor linkeld be ide.
38

éljen!

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 22. (H), 10.08
Ez jó ötlet, amint lesz egy kevés szabadidőm össze is írom.
Hajrá! A hozzászólás előnézet doboz zavaróságát (amivel egyetértek) már javítottuk is. Szintén egyetértek az új hozzászólások jelző színével magukon a hozzászólásokon. Ide olyan szín kellene, amit egységesen tudunk használni (pont elkerülendő a túl sok színt). A jelenlegi színeket az RSS és hozzászólás RSS ikonok színeiből vezettük le (lásd http://weblabor.hu/weblabor/terkep) és a hozzászólásokon magukon valamint a követőben is alkalmazzuk. Ezek összetartozó relációját jelzi az azonos szín. Valószínű, hogy egy kis grafika jobban működne, az kiemelné magát. Várjuk a javaslatot a konzisztens és színben is illő megoldásra; az összes többi észrevételt is beleértve.

Update: lettek cuki kis narancs meg zöld csillagok egységesen a követőben és a hozzászólásoknál / node-oknál. Ezek *szerintem* jobban illeszkednek színben és formában (és jobban is néznek ki). Reméljük ez is segít.
2

redesign

toro · 2008. Szep. 20. (Szo), 16.16
En FFben nezem, egy CTRL es ket kattanasnyi a gorgon es maris elfogadhatobb a fontmeret, bar tagyuk hozza, hogy manapsag az orias font a trendi

Ezzel a megoldassal csak annyi most a gond, hogy a szelesseg bezuhant a 800x600-as kategoriaba, amin a regebbi oldal mar szerencsesen tullepett.

Ma, mindegy, az info a lenyeg, majd behunyom a szemem es akkor nem latom az uj designt :)
3

hajrá designerek!

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 20. (Szo), 16.28
Hajrá, ha ti tudtok jobbat, jöhetnek azok a Greasemonkey szkriptek! Csinálhatunk design versenyt is, én egy csomag túrórudit fel tudok ajánlani (na nem azt, amit a Drupalkonon kaptunk PP-től, nemnem, az már jól elfogyott :). Aki tud jobbat jöjjön és nyomassa a tutit.

Nekünk most az első és legfontosabb egy három éve megjelent Drupal alaprendszerről egy pár hónapja megjelent Drupal alaprendszerre váltás volt, hogy jobban tudjunk alkalmazkodni a kor igényeihez (és ne törjenek fel bármely nap :). Ez pont azt jelenti, hogy nem vagyunk megelégedve az eredménnyel, de nem akartunk még egy évet várni az új webhely indulására.

Bejelentés a blogban: http://weblabor.hu/blog/20080920/ujweblabor
6

bögre és póló

Bártházi András · 2008. Szep. 20. (Szo), 17.45
Amennyiben csinálunk egy design versenyt, azt három-három original Weblabor pólóval és bögrével megtámogatom. Személy szerint nekem sokminden tetszik az új változatban.
4

Lehet, hogy én vagyok béna...

Velias9 · 2008. Szep. 20. (Szo), 17.22
..., de nem tudok belépni az egyes fórumtémákba.

Konkrét témákat meg tudok nézni, de a témacsoportokat (pl.: html-ajax) nem tudom megjeleníteni => ugyan oda jutok, mint ahol voltam: a témacsoportok felsorolásához.

Remélem érthető, amit írtam, mert a fogalmakat kissé keverem.

Nem tudjátok, hogy ez hogyan működik?
13

nem vagy béna

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 21. (V), 08.30
Nem vagy béna, én voltam béna, a kódban volt a hiba. Javítva.
5

Hangos ováció

janoszen · 2008. Szep. 20. (Szo), 17.29
Én csak gratulálni tudok hozzá. Nagyon bejön a határozottabb sidebar és úgy általában a karakteresebb dizájn. Talán pici negatívum, hogy nekem a Linuxos Firefox alatt a naptár kicsúszik a helyéről, de egyébként csak így tovább.
10

Nálam is

NetBandita · 2008. Szep. 20. (Szo), 20.29
Nálam is kicsúszik a naptár a helyéről, és én windows-os vagyok.
7

Meglepodes + rajovetel

ksgy · 2008. Szep. 20. (Szo), 19.35
Elsore enis meglepodtem... ugy mindenen... a hatalmas fontokon, a szemet szuro szineken... nezegetem ugy 10perce az oldalt es farad a szemem. Nem vonzza a tartalom, keresgelnem kell mi hol van, elhuzza a sok szin es design elem. Ha ez egy design portal lenne, azt mondanam oke, de nem az :) Ilyen oldalaknal (en legalabbis) jobban szeretem a minimal designokat, mert ott tenyleg lehet a tartalomra fokuszalni, nem kell keresgelni a design elemek kozt, hogy mi-hol talalhato - lasd alistapart, ajaxian, stb :)

Mikozben irtam ezt a postot, rajottem mi az ami zavar: a fuggoleges vonalak ketoldalt.. kiszedtem firebuggal, es betettem egy hatterszint: #CCCCAA-t es maris mintha megvaltottak volna :)) + kisebb betuk + %-os oldalszelesseg (40px jobb es baloldalt szabadonhagyva) es maris nagyon popec :)
29

ajaxian

gex · 2008. Szep. 21. (V), 20.20
az ajaxianos példára tényleg csak annyit tudok mondani, hogy a jobb oldalsáv annyira hangsúlyos, hogy hangsúlyosabb már nem is lehetne. :) görgess le addig, hogy ne látszódjon a fejléc és meglátod.

szerk: http://gex.hu/weblabor/ajaxian.png

szerk: ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenben lehet hibát találni. ;)
8

És a tartalom?

Tome · 2008. Szep. 20. (Szo), 20.00
Oké-oké, hogy redesign, de egy kicsit az az érzésem, hogy minek!? Visszanézve a feedolvasómba, az utóbbi 3 hónapban volt ~15 új post. Cikk lassan egy éve.

Vagy már csak fórumként funkciónál WL?
11

Ez van

Bártházi András · 2008. Szep. 20. (Szo), 22.08
Ennyi amit beküldtök, és ennyi amennyit a szerkesztők fordítani tudnak a Weblaborra. Ha van ötleted, hogy hogyan lehetne változtatni, írd le! :)
16

http://devportal.hu/blogs/

toxin · 2008. Szep. 21. (V), 10.52
-hoz hasonló módon, weblabor összefoghatná, megjeleníthetné a témába vágó hazai szakmai blogszférát, előbbieknek szvsz úgyis az egyik fő problémáját jelenti hogyan csatornázzák le tartalmukat a célközönséghez

üdv Csaba
22

web.miner

Török Gábor · 2008. Szep. 21. (V), 17.12
26

http://honlapkeszites.bloghirek.com/

toxin · 2008. Szep. 21. (V), 19.08
jobban bejön, csak ez túl van seo-zva :) vagy a többiek nem frissülnek elég gyakran , mindenesetre egy hasonló kezdeményezést tudnék értékelni azaz egy Gregarius jellegű beleregisztrálhatós feed aggregátor itt is futkorászhatna

üdv Csaba
9

Winstonnal értek egyet

NetBandita · 2008. Szep. 20. (Szo), 20.28
Winstonnal nagyon azonosak voltak az első benyomásaink, bár nekem első pillantásra csak a hatalmas betűk és a fórumlistában a válaszok száma, illetve ennek a hiánya tűnt fel. Az előbbit semmibe se telne megváltoztatni, az utóbbit nem tudom, de érdemes lenne szerintem.

Mindezek ellenére gratulálok! Szép és eredményes munka!
12

vélemény

Fraki · 2008. Szep. 21. (V), 00.27
* Palatino + Tahoma páros valahogy nem harmonizál, és ezek az óriás hozzászóláscímek sem tetszenek.
* RSS hozzászólás szerzője látszik, ez örvendetes.
* Sok a két sidebar, ha még csak címlapon lenne így, oké, de így, minden oldalon, elnyomja a tartalmat.
14

Taps és várakozás

s_volenszki · 2008. Szep. 21. (V), 09.11
Sziasztok!

Először is gartulka a dizájnernek, a mi csapatunkban is jól jönne egy hasonló kreatív szellemisség!

Összességében tetszik, nekem inkáb funkcionális problémák merültek fel, mint megejelnési, mondjuk, a tartalmat valóban "fenyegeti" a sidebar, és nem csak linux+ff alatt úszik ki a naptár belőle.

Nem tudom miért, de fél órát kellett kardoznom a bejelentkezéssel. Annak ellenére, hogy kiírta a fejlécben: bejelentkezve, mésem volt jogom tartalmat megjeleníteni (még egy emailt is dobtam info-ra)! Most jónak tűnik de nem tudom, hogyan értem el...

Nagyon kellenének azok a kis zárójalak az Aktív és Új fórumtémák címei után, ugyan is az egy nagyon jó támpontot biztosított az új hozzászólásokról.

Hajrá, támogatom a változást!

s_volenszki
15

live debug

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 21. (V), 09.16
Voltak hibák az éles rendszerben, (és még lesznek is, haha), azért nem tudtál tartalmat olvasni. Nem csak neked volt rossz :)
17

dejó!!!

sotetbarna · 2008. Szep. 21. (V), 11.45
nekem ez tetszik. a nagyobb betűk meg kifejezetten.
34

nekem hiányoznak a könyvjelzők

balazsgabi · 2008. Szep. 21. (V), 22.53
Gyakrabban olvasom a WL-t, ritkábban használom az itt megszerzett tudást. Viszont amikor használom akkor sokszor jó volt a saját linkekre csak rábökni. :(

Ennek (új design) olyan nagyonsablon íze van. Sok szakmai oldal próbál "letisztultnak" látszani, de eddig kevés olyannal találkoztam ahol olyan professzionálisan megoldották mint a weblabor nyugdíjas verziója. Tisztzában vagyok vele, hogy mindenkinek a szabadidőből van a legkevesebb, és a szerkesztőknek is meg kell élni valamiből, ezért ezúton is köszönet mindenért amit csináltok, de nekem a régi jobban tetszett.

gábor
43

Web2

gabesz666 · 2008. Szep. 23. (K), 22.55
Mindenképpen jó dolog a design váltás, főként ennyi idő után, de valahogy mégsem nyert meg az új oldal. A színek még csak hagyján, de én úgy gondolom, hogy struktúrájában sem a legátgondoltabb. Többen panaszkodtak a tartalom helykitöltésére. Engem is érint a probléma, ugyanis 1280×800-as felbontásban nézem az oldalt és a tartalom körülbelül felét teszi ki az oldalnak, továbbá a két jobb oldali sáv (menü, könyvajánló, stb...) ennek a felét elfoglalja. Tehát jelenleg a számomra legfontosabb információk az oldalon 25%-ot tesznek ki. Megoldás: profilba esetleg lehessen kiválasztani a felbontást és eszerint alakítani a dolgokat, így mindenki igényét ki lehetne elégíteni!
44

Követő túl szellős lett

Jano · 2008. Szep. 23. (K), 23.26
Ezzel a nagy betűmérettel a követő túl szellős lett.
Túl hangsúlyosak a hozzászólások cimei is.

(Vicces, hogy milyen kerek id-t kapott el a téma :)
45

100.000

gex · 2008. Szep. 23. (K), 23.33
igen ezen én is mosolyogtam, mintha szándékos lett volna. :)
46

szűkebb

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 15.44
Most már szűkösebbek lettek a margók, a listák közelebb kerültek a témákhoz, kisebb betűből lettek és közelebb is kerültek egymáshoz. Csupa romantika.
48

Thx!

Jano · 2008. Szep. 24. (Sze), 23.44
Thx, nekem legalábbis jobban tetszik.
47

Blogmark beküldés

yaanno · 2008. Szep. 24. (Sze), 21.17
Talán (biztosan) nem ide jön, de a blogmark beküldése számomra nehézkessé vált. Egyrészt nagyon szerettem az FF xtensiont, bár megértem, hogy a böngésző verziókra való frissítése nehézkes, meg az xmlrpc alapú beküldés (ha az volt), nem túl biztonságos. A korábbi webes beküldő felülethez képest a mostani megoldásban (címkék hurrá, de tényleg) az előnézetkor az input mezők közül néhány (cím és leírás) egyszerűen nem töltődik vissza, így előfordult, hogy a címet újragépelve kifelejtettem a leírást. Gondolom, majd belejövök, de azért örülnék ha ez a funkció jól használható maradna/lenne.

A Drupal upgrade nagyszerű, a dizájn is tetszetős; tipográfia szempontjából az olvashatóság csökkent a cikkek tartalmánál (a Tahoma, konkrétan). Összességében szép munka, köszi :)
49

ismert bug

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 25. (Cs), 09.24
Igen, mi is tapasztaltuk a blogmark beküldő mező üresedő bugot, ezen még dolgozni fogunk, egyelőre nem jutott rá időnk. Az FF extensionről azért is kellett dobbantani, mert az az Opera, Safari, Google Chrome, stb. klienseket nem tudja segíteni, a címkézéses autocomplete visszacsatolást, stb pedig szintén nem volt energiánk még külön FF-re is megvalósítani, amikor egy cross-browser megoldást tudunk adni egy sima popup ablakkal.
50

Blogmark beküldés

yaanno · 2008. Szep. 25. (Cs), 10.24
Nagyszerű, köszönet érte. A megoldás hátteréről lehet olvasni valamit (drupal.hu-n v. másutt) ?