ugrás a tartalomhoz

Outlook vs. Thunderbird

Dohány Tamás · 2004. Dec. 24. (P), 10.50
A Mozilla újabb területen veszélyezteti a Microsoft pozícióját
 
1

[i]egy közelebbről meg nem

Őry Máté · 2004. Dec. 24. (P), 12.55
egy közelebbről meg nem nevezett vállalat nemrég 44 ezer asztali számítógépre telepítette az alkalmazást

Melyik lehet az a cég? És még azt mondják, hogy vállalati környezetre alkalmatlan..

Maat
2

Amíg nem lehet beállítani,

Anonymous · 2004. Dec. 24. (P), 18.27
Amíg nem lehet beállítani, hogy semmiképpen se küldjön UTF-8-as leveleket hanem küldjön mindenképp valami egyszerűbb kódolásban, amit OE is megesz, addig nem lehet áttérni vállalati környezeten a TB-re. Ameddig nem térnek át vállalati környezeten a TB-ra, addig probléma, hogy nem lehet letiltani az UTF-8 as leveleket.

Mi lenne a megoldás? Engedni kéne az UTF-8 as levelek letiltását.

Csakhogy a mozilla alapítvány 'elkötelezte magát a szabványok mellett', nem akarnak egy levelet sem másban küldeni mint UTF-8, ha annak a levélnek szüksége van rá, szóval ilyen opció nem lesz. Tehát csak akkor fog elterjedni a TB vállalati környezetben, ha előbb az MS kijön egy újabb UTF-8-as levelezővel, és mindenki azt fogja használni, csakhogy 1) ilyen nem lesz, 2) vagy ha igen, mire elterjed, már nem is tudják az emberek mi az hogy email.

Ja, és hogy mennyire gyakran előjönnek az UTF-8-as levelek: word-ből kimásolsz egy ...-ot vagy euro-szimbólumot tartalmazó szöveget, és egyből kell az UTF-8.

Én azért TB-t használok, de minden alkalommal megkeresem azokat a karaktereket, ami miatt UTF-8 kell. Ez elég idegesítő, még ha binary search-et alkalmazol, akkor is: vajon a levél első fele miatt kell UTF-8? nem. a második fele miatt? nem. Tehát mindakettő felében van speckó karakter. szuper...
3

Ja, vagy méggyakrabban akkor

Anonymous · 2004. Dec. 24. (P), 18.31
Ja, vagy méggyakrabban akkor kell, ha válaszolsz egy ISO-8859-1-es kódulású levélre, amiben kalapos ő-k voltak hosszú ő-k helyett. Te persze jó kódolást használsz, viszont a két ő nem fér el egymás mellett egy kódolásban sem... Ja, és ez még csak nem is vállalati felhasználás, hanem otthoni, és máris probléma.
4

mértbaj?

Anonymous · 2004. Dec. 24. (P), 18.52
talán a nagyvállalati környezet meglévő email progijai nem kezelik az utf8-at?
5

Én ezzel úgy vagyok, hogy e

Őry Máté · 2004. Dec. 25. (Szo), 19.46
Én ezzel úgy vagyok, hogy elküldök egy szabványos levelet, akkort ha nem tudja a címzett elolvasni, akkor gondolkozzon el rajta, hogy nincs-e itt még az ideje böngészőt cserélni.. Ha nem tudja elolvasni a szabványos leveleket, és sok ilyet kap, előbbutóbb úgyis megunja..
Maat