ugrás a tartalomhoz

Európai városok a Google maps-en!

laxy · 2006. Ápr. 27. (Cs), 09.00
Végre az európai és köztük a magyar városok és főbb útvonalak is rákerültek a Google térképére
 
1

És tényleg...

Adam · 2006. Ápr. 27. (Cs), 09.34
Tegnapi napon vettem én is észre, gyorsan írtam is róla bejegyzést hozzám: http://blog.underconstruction.hu/2006/04/google-maps-europa/
2

Jó!

presidento · 2006. Ápr. 27. (Cs), 10.04
Nagyon tetszik.
Ha még hűsz méterrel arrébb mentek volna, kis házunkat is láthatnám felülről, így csak elmosódva...
3

Magyar kapcsolat

wiktor · 2006. Ápr. 27. (Cs), 11.20
Tudja valaki esetleg, hogy melyik magyar céggel működnek együtt? Mert ha nincs emögött egy segítő magyar cég, akkor félelmetes amit művelnek... :)
4

Google Kft.

jf · 2006. Ápr. 27. (Cs), 14.03
7

térinformatika

wiktor · 2006. Ápr. 27. (Cs), 23.17
Köszi, de nekem ez csak valami "fedőcégnek" tűnik... ;)) El nem tudom képzelni, hogy ilyen térinformatikai területen, hogy érnek el ilyen szintet! Abszolút nem értek hozzá, de nem igaz, hogy ehhez nem kell valami "öreg róka" aki segít. Én is pécsi vagyok és olyan kis falvak rajta vannak, amiket a legtöbb magyar térképen nem találok meg! :D
5

Nem csak Németország

laxy · 2006. Ápr. 27. (Cs), 21.50
Az várható volt, hogy a németországi foci VB miatt a környéket feldolgozzák (mint, ahogy az olimpia miatt torinót) Na de hogy egész európa... Ez azért meglepett.

Azt tudja valaki, hogy a felbontás minősége mitől függ? Én pécsen lakom. Pécs nyugati része tök nagy felbontásban látható, míg a keleti az lényegesen gyérebb felbontású. Vajon a nagy felbontású kép is műholdról készült? Vagy az repülőről? Ha az is műholdról, akkor az űberbrutál! Az USA hadseregnek milyen műholdképei lehetnek?!
6

nem a műholdas kép a hír

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 27. (Cs), 22.08
A műholdképek már régesrégen fent vannak, egy éve legalább vannak magyar városokról elfogadható műholdképek. Most megnéztem egy-két dolgot, és úgy látom, hogy ez nem is javult az utóbbi hónapokban (Budapest agglomerációs képeket néztem). Viszont utcatérkép van, ez az újítás, erre utal a blogmark.
8

Repülőről, ha jól tudom

Dualon · 2006. Ápr. 28. (P), 00.29
Tudtommal a nagyobb felbontású képek repülőről készülnek, ezt látszik alátámasztani az is, hogy jelentős "rálátási szög" (nem ismerem a szakkifejezést) mutatkozik ezen részleteknél, illetve úgy gondolom, hogy ilyen felbontású képek készítése műholdról feltehetően elég komoly anyagi forrásokat igényel (arányaiban többet, mint repülőről, helikopterről).
9

Műholdról

Granc Róbert · 2006. Ápr. 28. (P), 07.02
Én - amennyire olvastam - úgy tudom, hogy ezek mind műholdképek, nem repülőről készültek. A "rálátási szög" (én sem ismerem a szakkifejezést) pont azért mutatkozik, mert a műhold nem repül el minden fényképezett terület felett, hanem elég nagy területet fog be a kamerája egy sávban, tehát gyakorlatilag csak pont a röppályája alatt nincs torzítás, mindenhol máshol van...

És igen, már évek (évtizedek) óta keringenek azok a hírek, hogy a katonai fényképező műholdaknak olyan a felbontása, hogy az elemzők nem csak egy rendszámtáblát képesek leolvasni, hanem akár egy újság címsorait is... A fene se tudja, hogy így van-e, mindenesetre a Google Earth/Maps képeiből ítélve én minden gond nélkül el tudom hinni.

/r.
10

Műhold + repülő, ha igaz a forrás

Dualon · 2006. Ápr. 28. (P), 12.00
Our images are photographs taken by satellites and aircraft sometime in the last three years. The images in Google Earth are updated on a rolling basis. Click here for more details.


Nem hivatalos forrás a Google Earth Blogról elérve: GE Faq
Sajnos nincs több időm rendesen utánajárni, meg természetesen nem is kardoskodom emellett.
11

jól hangzik

Táskai Zsolt · 2006. Ápr. 28. (P), 16.55
csak kár, hogy Magyarországon szerintem régebbiek a képek. Budapesten biztos. keressetek valami építkezést, és hamar kiderül. a 1-3 év már jó is lenne...
Tasi