ugrás a tartalomhoz

React

inf · 2013. Okt. 27. (V), 13.38
Eventloop PHP-ben
 
1

Gondolom nodejs-t próbálják

inf · 2013. Okt. 26. (Szo), 23.48
Gondolom nodejs-t próbálják másolni, csak lemaradtak pár évvel. :-) Amúgy érdekes, van saját http szerverük, meg minden, ami kell...
2

Még jó hogy a node-ot

MadBence · 2013. Okt. 27. (V), 15.10
Még jó hogy a node-ot másolták (még a design is ugyanaz :) ). Ugyanazt a reactor mintát valósították meg, mint a node, ha megnézed az implementációt, ott van a select() a loop belsejében :).
3

Nincs nekem erre időm :D

inf · 2013. Okt. 27. (V), 16.14
Nincs nekem erre időm :D Amúgy csak annyi az egész, hogy CLI-ből elindítod php.exe-vel, aztán megcsinálja neked a HTTP szervert?
4

Sok sikert

janoszen · 2013. Okt. 27. (V), 20.08
Most erre mit mondjak, sok sikert. A MySQL-nel es a memleakeknel el fognak akadni.
5

Meglátjuk. Sokminden nem lesz

inf · 2013. Okt. 27. (V), 20.19
Meglátjuk. Sokminden nem lesz ebből szerintem, ha valahogy sikerül mégis keresztülverni, akkor sem lesznek előnyben azzal, hogy sok szolgáltató támogatja a php-t, mert apache-on keresztül támogatják, nem pedig saját http szerverrel. Szóval muszáj lesz rugalmasabb hostingot keresni hozzá, ami meg akkor már ugyanúgy jó nodejs-hez is, ami évekkel előrébb van, mint ez...
7

Még mindig több PHP

Joó Ádám · 2013. Okt. 27. (V), 20.37
Még mindig több PHP fejlesztőt találsz, mint JavaScript fejlesztőt. És általában ez az indok, amiért ma egy cég még mindig PHP-t használ.
8

Probléma

Poetro · 2013. Okt. 27. (V), 23.25
Nem az a baj, hogy PHP fejlesztőből sok van, hanem az, amilyen az átlagos PHP fejlesztő munkájának eredménye. De természetesen ez alól nem kivételek a JS fejlesztők. Egy ideje interjúztatok, és elég vegyes érzelmeim vannak a látott kódminőségről. Nem az a baj, hogy kevés a JS fejlesztő, hanem, hogy kevés a jó fejlesztő, és ez teljesen nyelvtől független.
9

Nem tudom, nekem mások a

virág · 2013. Okt. 28. (H), 10.10
Nem tudom, nekem mások a tapasztalataim, de persze biztosan szerényebbek a tiédnél, így én nem merek ilyen nagy ívű, általános érvényű kijelentéseket tenni. Én úgy tapasztaltam az aprócska mikorvilágomon belül, hogy a fejlesztők közül sokan nyitottak lennének és otthon a magányukban arról ábrándoznak, hogy a legjobb, legújabb kutatási eredményeken alapuló megoldásokat használják - főleg álmaikban és éppen, hogy a cégek többsége kényszeríti őket bele abba, hogy a színvonalat háttérbe szorítva, az idő és a pénztől hajszolva, gyors és gyakran rossz megoldásokkal éljenek, hibát-hibára építve. Persze sok szép ellenpélda is akad, főleg a Startup cégeknél, de egy átlagos cég, ahol bármiféle fejelsztés folyik bizony gyakran mást mutat kifelé magáról, mint ami a valóság...gányolnak, de sokat keresnek vele, és megéri nekik. Persze biztosan sok rossz fejlesztő is van, bár nem tudom mik a kritériumok nálad, de tény ez egy objektíven mérhető dolog, tehát tuti igazad van neked is.
10

Jó munkához idő kell. Ahol

inf · 2013. Okt. 29. (K), 01.49
Jó munkához idő kell. Ahol nem adnak rá időt, ott nyilván gányolás lesz a vége. Én ezen nem lepődök meg, de szerintem a két dolog nem függ össze. Mármint attól, hogy gányolásra kényszerül valaki, még lehet jó programozó. Inkább úgy fogalmaznék, hogy sok cég nem ösztönzi tanulásra a programozóit.
11

Példa

Poetro · 2013. Okt. 29. (K), 11.17
Én a jelentkezőktől kérek példakódot. Ez lehet a saját GitHub repója vagy korábban készített munkája, vagy egy általam megadott példafeladat. ÉS ebben eléggé szörnyű kódokat is szoktam látni nyelvtől függetlenül. Azaz ez nem igazából idő kérdése, hanem igényesség, kulturáltság, és akarás kérdése.
12

Gondolom azért Te is valahogy

pp · 2013. Okt. 29. (K), 19.08
Gondolom azért Te is valahogy méred az interjún, hogy ezen a stíluson szívesen változtatna-e, avagy ragaszkodik hozzá, mert ez előbbivel lehet jól együtt dolgozni, ha megmondod neki, te mit tekintesz jó kódnak, míg utóbbira kár az időt fecsérelni.

pp
6

Nice

aztek · 2013. Okt. 27. (V), 20.37
én szánnék időt a megismerésére mielőtt ítélkezek, ami mondjuk egy nap, mindenféle tesztekkel.. természetesen nem vita tárgya hogy a nodejs sokkal gyorsabb és rugalmasabb is a javascript révén..

de ha üzletileg gondolkodunk, PHP programozóból több van, így sokkal nagyobb a repertoár a bővítmények szintjén..

a személyes véleményem az, hogy szeretem a kísérleteket és ez egy izgalmas megközelítésnek tűnik számomra ha nem globálisan, hanem a nyelven belül gondolkodunk..

GOURANGA