ugrás a tartalomhoz

Lenyomta az e-könyv a nyomtatottat

Joó Ádám · 2010. Júl. 30. (P), 17.45
Külföldön töretlen a villanykönyvek sikere
 
1

Magyarországon a Txtr nevű

Poetro · 2010. Júl. 30. (P), 21.54
Magyarországon a Txtr nevű könyvolvasóval próbálják felépíteni az e-könyvek piacát, és erős másolásvédelemmel próbálják megakadályozni, hogy a felhasználók vásárlás helyett egyszerűen lemásolják a tartalmakat.

Ez mondjuk eléggé tipikus magyar hozzáállás, legalábbis szerintem. Én eddig az általam megvett elektronikus könyveknél nem találkoztam
másolásvédelemmel, pedig vettem már több mint egy tucatot.

Ennél szerintem sokkal jobb megoldás, ha inkább azonosítják a dokumentumot, és amennyiben feltűnik P2P hálózatokon, akkor visszakövethető, hogy kinek a példánya indult el közkézen. Így már lehet tényleges lépéseket is tenni a megosztókkal szemben, és nem szenvednek a felhasználók amiatt, hogy az általuk megvásárolt könyvet nem tudják az eszközükön elolvasni.
2

Céltalan

Joó Ádám · 2010. Júl. 30. (P), 22.15
Mire mennek vele, ha azonosítják a példányt? Jogi lépést nem tudnak tenni ellene, bármikor azt mondhatja, hogy ellopták, vagy olyan osztotta meg, akinek kölcsönadta.

Esetleg ezeket az embereket a kiadó kizárhatja a vásárlói közül, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez jogszerű-e, másrészről pedig abban sem, hogy egy kiadó a maradék vásárlóit is hajlandó lenne-e elzavarni.
3

Szerintem meg tudod mi a

virág · 2010. Aug. 2. (H), 07.20
Szerintem meg tudod mi a szánalmas? Az, hogy Magyarországon mindent 7 lakattal kell védeni, mert amit nem védesz, zársz el azt azonnal ellopnák, a cégünknél például több olyan portál is van ahol ugyanaz a szájt több országban is működtetve van és bizony szomorú, hogy a magyar portáloknál mindig van valami gubanc, akár online kupon letöltés van akár más, itthon mindig trükközni akarnak, míg más országokban minimális hasonló eset van. Persze máshol is van ilyen, nem szabad általánosítani, de az arányok... Na ez a gáz...úgyhogy szerencsétleneket teljesen meg tudom érteni amiatt, hogy megpróbálnak mindenféle másolásvédelmet bevetni - hozzáteszem, tényleg jobb lenne ha nem gondolnák azt az emberek, hogy online lehet lopni...mert az olyan Semmi, sőt a szabadság szimbóluma...na mindegy, felesleges erről beszélni.
5

Akkor miért beszélsz róla?

Joó Ádám · 2010. Aug. 2. (H), 16.32
Lehetséges, hogy ha nem azon kéne gondolkodjon a magyar, hogy mit fog a jövő hónapban enni, akkor nagyobb volna a hajlandósága, hogy költsön a kultúrára. Még akkor is, ha megkaphatná ingyen.

Vagy szerinted ez sajátos magyar jelenség, és tőlünk nemcsak nyugatra, de keletre vagy délre is fejlettebb az online etika?

Egyébként pedig információt nem lehet lopni. De ha lehet is, nem lehet megakadályozni. Fából vaskarika. Lehet elfogadni és kitalálni új üzleti modellt, vagy neki lehet menni a falnak és tönkremenni.
7

Ez nem hazai, mindenhol

Török Gábor · 2010. Aug. 2. (H), 17.16
Ez nem hazai, mindenhol próbálják védeni. Júniusi newtech meetupon volt téma az e-könyvek másolásvédelme, érdemes megnézni az ajánlott irodalmat is.
9

Meetup

Joó Ádám · 2010. Aug. 2. (H), 17.57
Az előadást legalábbis annyira nem volt érdemes megnézni.
4

villanykönyvek...

virág · 2010. Aug. 2. (H), 07.21
A "villanykönyvek" nagyon röhejes, vagy inkább siralmas kifejezés szerintem, teljesen erőltetett...
6

Azok

Joó Ádám · 2010. Aug. 2. (H), 16.41
Szerintem meg nem. Na, ki nyert?

Esetleg ha érveket is felhoznál, az már jobb volna. Anélkül csak vélemény. Az meg tudjuk, milyen. Addig is izgatottan várom, hogy kifejtsd: meglátásod szerint mi a különbség az elektromos és a villamos között.

Röhejes és siralmas az, amikor magyar emberek cikinek érzik a saját nyelvüket.
8

MEK

Poetro · 2010. Aug. 2. (H), 17.19
A Magyar Elektronikus Könyvtárból már most több ezer könyvet lehet letölteni, és a könyvolvasón elolvasni, és szerencsére nem csak PDF formátumban, hanem egyes könyvek fent vannak például TXT vagy EPUB formátumban is.